yooro Napisano Wtorek o 06:30 Udostępnij Napisano Wtorek o 06:30 Cześć, Coś fajnego jesteście w stanie doradzić do 400 zł na sezon wiosna/lato/jesień z męskich butów? Jeżdżę na platformach z pinami i szukam wygodnych butów na rowerowe wycieczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano Wtorek o 07:07 Udostępnij Napisano Wtorek o 07:07 Mają to być typowe mtb czy trochę bardziej turystyczne? Najbardziej zanane i "kultowe" są Five Ten Freelander. Ja mam Five Ten Sleught i też są o.k. Oprócz tego mam O'Neal Sender Pro ale one są bardziej sztywne, bardziej do cięższych zatosowań niż na codzień, do chodzenia, itp. Do tego lepsze są Five Teny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano Wtorek o 08:48 Mod Team Udostępnij Napisano Wtorek o 08:48 Cytat Five Ten Freelander. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano Wtorek o 08:54 Udostępnij Napisano Wtorek o 08:54 Freeridery są twarde więc do chodzenia średnio ale do platform są idealne. Mam freeridery, fr canvas i fr pro. Pro jeszcze nie prałem ale zwykłe i canvas już kilka x w pralce na 30 stopni szły i przetrwały. Przymkerz w PL (obecnie spieprzona rozmiarówka adidasa) a kup na bike-discount. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano Wtorek o 09:00 Udostępnij Napisano Wtorek o 09:00 8 minut temu, sznib napisał: Ups, każdemu może się zdarzyć jak się szybko pisze i nie czyta co się napisało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano Wtorek o 09:03 Udostępnij Napisano Wtorek o 09:03 5-10 też polecam, niektóre modele wyglądają tak, że mało kto zgadnie, że to buty na rower - swoje upolowałem w jakimś niemieckim sklepie i jak pamiętam poniżej 400 a to model skórzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano Wtorek o 09:33 Udostępnij Napisano Wtorek o 09:33 (edytowane) Ja mam do platform Shimano SH-GR501, kupione na jakiejś promocji za 36 euro i są super. Podeszwa się za bardzo nie zdziera, ładnie trzymają, trwałe. PS. Jak do gravela i jazdy w lajkrze to moim zdaniem takie buty za cholere nie pasują, ale co kto lubi Edytowane Wtorek o 09:34 przez NerfMe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yooro Napisano Wtorek o 10:53 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 10:53 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. A co myślicie o https://www.centrumrowerowe.pl/buty-shimano-sh-et501-pd38101/?v_Id=209416 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xzc Napisano Wtorek o 11:11 Udostępnij Napisano Wtorek o 11:11 Co prawda do enduro używam ale naprawdę bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły i nadają się super do chodzenia. https://www.tradeinn.com/bikeinn/pl/five-ten-trailcross-lt-buty-mtb/138430200/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=14463416&country=pl&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAgJa6BhCOARIsAMiL7V-_hNsScdiFtP_9Z90_z2AkgVGnuE6JEZr9FQEDtEMIhs-gI6ijBzkaAu20EALw_wcB&gclsrc=aw.ds Dla potwierdzenia, byłem zmuszony przejść 21 km aby wrócić do samochodu kiedy zerwałem łańcuch i nie było absolutnie żadnych problemów z przejściem tego dystansu w tych butach, przy dobrych pinach, podeszwa świetnie się trzyma ale to już standard w five teenach. Początkowo wydają się nieco sztywne jak ubiera się je na "sucho" do przymiarki, ale te efekt w trakcie korzystania znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano Wtorek o 13:25 Udostępnij Napisano Wtorek o 13:25 2 godziny temu, yooro napisał: Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. A co myślicie o https://www.centrumrowerowe.pl/buty-shimano-sh-et501-pd38101/?v_Id=209416 ? Tylko tak na oko - to raczej do pedałów turystycznych, nie pinowych - piny się pogubią w tym bieżniku. Głębszy bieżnik w sporym zakresie odbiera sens pinom, bo trafiają w próżnię. Ale oczywiście się da jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano Wtorek o 13:52 Udostępnij Napisano Wtorek o 13:52 2 godziny temu, yooro napisał: Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. A co myślicie o https://www.centrumrowerowe.pl/buty-shimano-sh-et501-pd38101/?v_Id=209416 ? Mam podobne, z taką samą podeszwa i nie polecam. Nie trzyma się tak dobrze, wbrew pozorem są sztywniejsze niż model, który wcześniej polecałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano Wtorek o 14:12 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:12 Na Bike-Discount masz teraz spore przeceny, wysyłka do PL 10 EUR: Shoes MTB Flat Pedals Online Shop | Bike-Discount Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yooro Napisano Wtorek o 20:02 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 20:02 Mega dziękuję Wam wszystkim za pomoc. Przejrzę te 5-10 i coś z nich wezmę. Rozmiarówka wedle tego co na stronach czy trzeba dorzucać rozmiar/dwa? Wielkie dzięki również za linka @Greg1 , faktycznie fajne promki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano Środa o 06:33 Udostępnij Napisano Środa o 06:33 Miałem takie freeridery produkowane jeszcze za czasów niezależności 5/10 o rozmiarze 44. Od czasów kiedy adidas wykupił tą firmę to stosują tą swoją zawyżoną numerację. Teraz dokładnie ten sam model o tej samej wielkości to rozmiar 45 1/3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xzc Napisano Środa o 09:19 Udostępnij Napisano Środa o 09:19 Cywilne buty zawsze w rozmiarze 46 używam, mam 2 pary five teenów, te modele: https://sportano.pl/p/337523/buty-rowerowe-mtb-meskie-adidas-five-ten-trailcross-pro-clip-in-grey-five-core-black-red?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=21722369235&utm_content=&utm_term=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAo5u6BhDJARIsAAVoDWuP5KDAirYP6GLm--C5q-Oub7z3h5uZGdXbR73NVphuWUuO9Ir8KLQaAnP3EALw_wcB https://www.snowboard-zezula.pl/bike-buty-five-ten-5-10-trailcross-lt-focus-olive-pulse-lime-orbit-gre/pn-136131?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAo5u6BhDJARIsAAVoDWvfezbADpOhCGAsb-M6rn2n8m0ViDJuTNJ2HCpK_HltB-sivS7DgFIaAgpUEALw_wcB oba w rozmiarze 46, model z zapięciem boa leży super, a ten sznurowany jest jakby lekko luźny, może wynikać to z specyficznej budowy tego buta, z mocno wyścielonym zapiętkiem, ale pięta podczas chodzenia lubi się przesuwać bo tylnej części buta, na szczęście jest na tyle miękko wykończony, że nie robi żadnych podrażnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yooro Napisano Środa o 09:23 Autor Udostępnij Napisano Środa o 09:23 Mnie tam rozmiarówka przeraża - stopa 29,5 to rozmiar 48? Dżizes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano Środa o 11:12 Udostępnij Napisano Środa o 11:12 (edytowane) @yooro Popatrz na stronę Adidasa. Tam jest podana dobra rozmiarówka :długość stopy -> rozmiar. Mam 28cm stopę i tak jak wg tabeli Five Ten Sleuth rozmiar 45 1/3 pasują idealnie. Canvasy też. Edytowane Środa o 11:18 przez dfq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi