marnon Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Szukam czegoś do amatorskiego XC/ maraton, pośmigać po Beskidach. Chcę przejść z HT na nowy rower. Przeglądając rynek zainteresowały mnie dwa modele: Giant Anthem Pro 3 - sid, dobra rama, karbonowe koła, serwis i gwarancja na miejscu / minus napęd deore, brak manetki do blokowania tylnego dampera Canyon WF CF 6 - aktualnie ciężko z dostępnością, ciekawa konfiguracja, brak serwisu na miejscu, Czy ktoś z Was ma porównanie, jeździł na którymś modelu. Może coś innego w podobnym budżecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Hamulce MT410 w anthemie to jest... niezrozumiałe. Niby wymienić hamulce i tarcze to nie jest wielki koszt przy cenie roweru, ale ja bym wolał kupić rower kompletny. Osobiście szukałbym roweru, który mieści dwa bidony. W przypadku braku dostępności luxa WC rozważyłbym Lux Trail CF6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu Przyznaje Anthem jest strasznie dziwnie skonfigurowany, na plus teraz cena w okolicach 14000zł, Canyon też ostatnio zrobił się mało atrakcyjny z cenami i rabaty daje mniejsze, sporo osób narzeka też na jakość, że to już nie ten sam Canyon co na początku jak wchodzili na rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Pytanie jeszcze jaki rozmiar ramy - https://www.mount7.com/giant-anthem-advanced-pro-2-2023.html - anthem w trochę lepszej specyfikacji i trochę lepszej cenie (ale tylko S i XL..). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu ja akurat standardowe M, ale fakt że za zachodnią granicą nie dość, że mają niższy vat na rowery przez co lepsze ceny to jeszcze promki mega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Budżet +/- 15 tysięcy brutto, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-ghost-lector-fs-sf-lc-universal-pd39665/ na miejscu i taniej więc można doposażać w tym anthemie pro 3 ten sid to najprawdopodobniej base.. W ghoscie (w tej konkretnej wersji skoki trochę większe 120/120). Edytowane 7 godzin temu przez wr81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) https://www.pepper.pl/promocje/rower-mtb-xc-full-cannondale-scalpel-carbon-2-2699eur-926059 większy i bardziej znany sklep: https://www.bike24.com/p2575510.html wersja 3 Edytowane 7 godzin temu przez wr81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Jeżeli autor pytania może kupić rower za granicą to osobiście polecam największy sklep rowerowy w DE : https://www.fahrrad-xxl.de/fahrraeder/mountainbikes/fully/cross-country/ Poza www mają sporo sklepów stacjonarnych blisko granicy z PL, sam tam wiele razy kupował,m z dostawą do PL i Nidy nie było problemu. Odnośnie Anthema to dwa lata użytkowałem jeszcze na zawiasie MAESTRO i była bajka. Z tego co czytam to w nowym jest nowy zawias Flex Point i na zagranicznych forach jest doceniany. Ma niedogodności w postaci osprzętu, ale myślę,, że można zaakceptować i po czasie wymienić. Tutaj robotę robi sama rama i zawias Giant, ale to moja opinia i nie trzeba się z nią zgadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 godzin temu, KSikorski napisał: Budżet +/- 15 tysięcy brutto, czy tak? tak nic nie piszecie o canyonie... dwa czy brak manetki do blokowania dampera to probem na podjazdach? jeśli podjazd jest w terenie po korzeniach to chyba lepiej żeby damper działał, jeśli jakiś sztywny podjazd asfaltem to chyba lepiej jakby go zblokować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 7 godzin temu, KSikorski napisał: Osobiście szukałbym roweru, który mieści dwa bidony Gdyby to była jedyna przeszkoda, można zakombinować: Ok. 30 zł bez kosztów przesyłki na znanym portalu, jeszcze nie chińskim. Założyłem z ciekawości do swojego fulla i zostało. Aplikacja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu To nie jest dobry motyw na intensywną jazdę w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Nie upieram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 37 minut temu Udostępnij Napisano 37 minut temu Ja bym się trochę bał przy większej glebie, ale jak potestujesz w terenie i będzie wszystko ok to daj znać. Możesz też w celach naukowych rzucić rower i zobaczyć czy przetrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 28 minut temu Udostępnij Napisano 28 minut temu Jak będę w stanie to na pewno dam znać W sumie to nie wiedziałem, że koszyki najważniejsze przy glebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi