mmarcin47 Napisano 24 Listopada Udostępnij Napisano 24 Listopada Witam , przymierzam sie do kupna roweru na nowy sezon. Do tej pory jeżdziłem na lekko przerobionym hardtailu z skok z przodu 160mm. Jezdziłem głownie na Śleży i Raduni i w Srebrnej Górze. Na ten sezon zastanawiam sie na kupnem czegoś lepszego. Strasznie podobają mi sie rowery dh a zwłaszcza Kellys Noid i pytanie moje czy ktoś coś wie na temat tego modelu ? Zdaje sobie sprawe ze w te tereny które do tej pory jezdziłem jest to przerost formy nad treścią , ale co zrobić - podoba mi sie i tyle. Wiem ze ten rower nie podjeżdża ale na Śleże i Radunie śmiało moge go podprowadzić - mam czas ;-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 24 Listopada Udostępnij Napisano 24 Listopada Na Radunię nie możesz prowadzić , nie możesz też z niej zjeżdżać i chyba wiesz dlaczego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmarcin47 Napisano 24 Listopada Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada (edytowane) W sumie racja z zlikwidowany szlak turystyczny , no to zostaje Śleża i Srebrna. Chodzi mi tez po głowie wyjazd na Czarą ale to jak juz bedzie jakis lepszy sprzęt. Edytowane 24 Listopada przez mmarcin47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 24 Listopada Udostępnij Napisano 24 Listopada (edytowane) Bo jest zakaz . Rezerwat zrobili . Kiedyś szlak pieszy przechodził przez szczyt i właśnie tym szlakiem ludzie zjeżdżali w stronę Tąpadłej ( dla mnie szaleństwo bo tam na piechotę było trudno zejść ). Od ładnych kilku lat szlak w ogóle omija szczyt . Myślę że do wytyczenia innego przebiegu przyczynili się też rowerzyści bo degradacja na trasie zjazdu była spora , a i coś ( o ile dobrze pamiętam ) budować próbowali . Edit . Widzę na mapie w necie że są jakieś trasy zjazdowe poniżej szczytu . Jeśli o te zjazdy ci chodzi to sorki za zamieszanie . Edytowane 24 Listopada przez WaGiant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmarcin47 Napisano 24 Listopada Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada Tak o te chodzi i troche sie wystraszyłem że w razie pecha można jakieś kolegium wyłapać ;-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 25 Listopada Udostępnij Napisano 25 Listopada Zamiast Noida lepiej kup przecenionego Transition Spire'a NX: https://beastiebikes.pl/transition-spire/ Spire to czołg do grawitacji, o geometrii wyżyłowanej zjazdówki, do którego możesz nawet założyć widelec dwupółkowy, a przynajmniej będziesz mógł normalnie podjeżdżać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmarcin47 Napisano 25 Listopada Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada Całkiem dobra alternatywa i tak jak piszesz bardziej wszechstronna , czytałem jeszcze troche o Marinie Alpine Trail 1 , tak że chyba poszerze zakres poszukiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi