cervandes Napisano 24 Listopada 2024 Napisano 24 Listopada 2024 (edytowane) Hej. W działach jest ok, ale na głównej forum nie mieszczą się panele przy 100% czyli domyślnym widoku. Różne monitory, różne komputery, różne systemy operacyjne. Stało się tak kilka dni temu, powiedzmy z pięć. Przykład: Edytowane 24 Listopada 2024 przez cervandes Cytuj
Eathan Napisano 24 Listopada 2024 Napisano 24 Listopada 2024 Edge dla Windows - działa poprawnie. Skaluje się pierwsza kolumna z nazwami działów. Pozostałe zawsze są widoczne poprawnie. Po przekroczeniu szerokości minimalnej odpala się widok dla urządzeń mobilnych. Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 24 Listopada 2024 Napisano 24 Listopada 2024 Chrome z W10 - działa poprawnie na różnych procentach: 50% 100% 175% 200% - skończył mi się monitor i tak jak napisał @Eathan zrobiło się "mobilnie". Cytuj
cervandes Napisano 24 Listopada 2024 Autor Napisano 24 Listopada 2024 Nie będę już screenów wrzucał, ale Windows 11 ekran 1080p i skalowanie domyślne czyli 125% w windowsie oraz chrome widok 100% - czyli wszystko tak jak fabryka przykazała - prawe panele też są obcięte. Ten sam komputer, ale zewnętrzny monitor 1440p - strona się renderuje poprawnie. @CoolBreezeOne - potwierdziłeś coś o czym pomyślałem pisząc temat. Problem pojawia się przy wczytywaniu którejś reklamy. Ty masz blokowane, ja nie. Stronka pierwotnie wczytuje się ok, ale po chwili gdy reklamy wskakują - się rozjeżdża. 1 Cytuj
Root Admin Mieciu Napisano 24 Listopada 2024 Root Admin Napisano 24 Listopada 2024 Przeglądarki mają wbudowane narzędzia deweloperskie ułatwiające testowanie responsywności stron. W edge i chrome devtoolsy odpala się np. F12 lub PPM i z opcji wybiera się 'Inspect' (sorry, mam wszystko po angielsku). Niektórym narzędzie odpali się na dole ekranu, u innych z boku. Ważna jest ta ikonka zaznaczona w lewym dolnym rogu ekranu - to dzięki niej można przejść w tryb testowania i albo zmniejszać/zwiększać szerokość tzw viewportu albo u góry można wybrać predefiniowane opcje (raczej używa się suwaka z prawej strony). Odpowiem klasykiem: "Dziwne, u mnie działa..." Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi