cervandes Napisano wczoraj o 10:05 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:05 (edytowane) Hej. W działach jest ok, ale na głównej forum nie mieszczą się panele przy 100% czyli domyślnym widoku. Różne monitory, różne komputery, różne systemy operacyjne. Stało się tak kilka dni temu, powiedzmy z pięć. Przykład: Edytowane wczoraj o 10:07 przez cervandes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano wczoraj o 10:27 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:27 Edge dla Windows - działa poprawnie. Skaluje się pierwsza kolumna z nazwami działów. Pozostałe zawsze są widoczne poprawnie. Po przekroczeniu szerokości minimalnej odpala się widok dla urządzeń mobilnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano wczoraj o 11:06 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:06 Chrome z W10 - działa poprawnie na różnych procentach: 50% 100% 175% 200% - skończył mi się monitor i tak jak napisał @Eathan zrobiło się "mobilnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano wczoraj o 12:21 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 12:21 Nie będę już screenów wrzucał, ale Windows 11 ekran 1080p i skalowanie domyślne czyli 125% w windowsie oraz chrome widok 100% - czyli wszystko tak jak fabryka przykazała - prawe panele też są obcięte. Ten sam komputer, ale zewnętrzny monitor 1440p - strona się renderuje poprawnie. @CoolBreezeOne - potwierdziłeś coś o czym pomyślałem pisząc temat. Problem pojawia się przy wczytywaniu którejś reklamy. Ty masz blokowane, ja nie. Stronka pierwotnie wczytuje się ok, ale po chwili gdy reklamy wskakują - się rozjeżdża. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano wczoraj o 16:20 Root Admin Udostępnij Napisano wczoraj o 16:20 Przeglądarki mają wbudowane narzędzia deweloperskie ułatwiające testowanie responsywności stron. W edge i chrome devtoolsy odpala się np. F12 lub PPM i z opcji wybiera się 'Inspect' (sorry, mam wszystko po angielsku). Niektórym narzędzie odpali się na dole ekranu, u innych z boku. Ważna jest ta ikonka zaznaczona w lewym dolnym rogu ekranu - to dzięki niej można przejść w tryb testowania i albo zmniejszać/zwiększać szerokość tzw viewportu albo u góry można wybrać predefiniowane opcje (raczej używa się suwaka z prawej strony). Odpowiem klasykiem: "Dziwne, u mnie działa..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi