Skocz do zawartości

[co wybrać na start z fulla] Proszę o pomoc w wyborze, rower pod las plus trasy asfaltowe i ścieżki.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. 

Mam pytanie do Was jako bardziej doświadczonych użytkowników ebikow. 

Szukam ebika pod typowe podróże ścieżki rowerowe, asfalt las z pojazdami jazdami nie mam zamiaru skakać prze hopki czy mega Xtreme jeździć. 

Mam wybrane 2 modele :

-Focus Jam2 6.8

- Lapierre OVERVOLT AM 9.7

Co z tego polecicie ew. Może coś innego. 

Pozdrawiam

1 godzinę temu, Pablo59 napisał:

Pod taką jazdę z fulla to tylko  "chce się Ż"  :)

Jak zadałem pytanie na znanym forum na FB to padły krytyczne komentarze, że żaden "sztywniak" bo się niopłaca, tylko szukać coś z fulla. 

Także ten.. 

2 minuty temu, Galvatron napisał:

Przy napędzie elektrycznym nie ma to takiego znaczenia.

Z tych dwóch Lapierre jest zdecydowanie lepszym wyborem, bo ma świetnie wyposażenie, które nie wymaga żadnych modyfikacji.*

*Niestety nie wiem, ile warta jest ta sztyca opuszczana.  

Chyba, że polecisz coś innego. Jest tego od groma na rynku tylko, że czytając nawet posty tutaj to człowiek głupieje. 

Gdzie dokładnie zamierzasz jeździć? 

Czasami sporo pieniędzy można oszczędzić kupując rower marki wysyłkowej (np. Radon Render/Daft).

Jest to jednak miecz obosieczny, bo nie masz wsparcia sklepu, a na gwarancję musisz wysyłać rower do Niemiec. Marki wysyłkowe to opcja dla ludzi, którzy są w miarę samowystarczalni serwisowo i nie boją się ewentualnych problemów związanych z zakupem sprzętu w innym kraju.

W sumie nie ma znaczenia, czy to są łatwe czy wymagające trasy, bo i tak będziesz jeździł na wspomaganiu elektrycznym. Gdybyś szukał analoga, to wtedy bym Ci prawdopodobnie polecił Ibisa Ripleya, Gianta Trance'a (bez X) lub ew. Transition Suprra.. 

Jeśli chodzi o elektryki sprzedawane stacjonarnie, to nie znajdziesz nic lepszego niż ten Lapierre. Tylko w/w Radony oraz YT Decoy mają podobne wyposażenie i mieszczą się w Twoim budżecie.

Edytowane przez Galvatron
  • +1 pomógł 1

27 minut temu, ls29 napisał:

Jak zadałem pytanie na znanym forum na FB to padły krytyczne komentarze, że żaden "sztywniak" bo się niopłaca, tylko szukać coś z fulla. 

Także ten.. 

Nie opłaca się bo elektryki sztywne nie mają takiego "wsparcia technicznego" jak rowery HT analogowe. Są to rowery do turystyki, asfalty, szutry i lekka jazda po lesie. Wielu z nich jak by mało dać ponad dychę na taki rower to by ich dupsko piekło nieustannie. Dlatego kupują i polecają jak maniaki w sumie rowery go grzmocenia po górach. Albo dziadki to lubią bo tak fajnie full i masywnie wygląda. Full jest spoko ale są takie mniejszego kalibru ze skokiem powiedzmy 140 mm. 

• +1 pomógł 3

18 godzin temu, ls29 napisał:

Cześć. 

Mam pytanie do Was jako bardziej doświadczonych użytkowników ebikow. 

Szukam ebika pod typowe podróże ścieżki rowerowe, asfalt las z pojazdami jazdami nie mam zamiaru skakać prze hopki czy mega Xtreme jeździć. 

Mam wybrane 2 modele :

-Focus Jam2 6.8

- Lapierre OVERVOLT AM 9.7

Co z tego polecicie ew. Może coś innego. 

Pozdrawiam

Szukaj tego roweru 

https://www.pepper.pl/promocje/rower-elektryczny-karbonowy-raymon-airray-100-yamaha-ml500-500wh-36v-silnik-ad-by-yamaha-250w-50nm-slx-m7100-formula-cura-916070

• +1 pomógł 1