Daraz34 Napisano 23 Listopada Udostępnij Napisano 23 Listopada Cześć, posiadam rower elektryczny z napędem SRAM GX Eagle AXS. Od jakiegoś czasu mam problem z przerzutką, która w ogóle nie działa. Wymieniłem baterie w manetce niestety nic to nie dało. przy próbie uruchomienia przerzutki przyciskiem jest brak reakcji i dioda nie świeci. Trochę wyglada na brak zasilania w przerzutce. czy miał ktoś z Was podobny problem lub wie co to może być? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 23 Listopada Udostępnij Napisano 23 Listopada Rozumiem, że baterię w przerzutce naładowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daraz34 Napisano 23 Listopada Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada Zasilanie do przerzutki idzie od baterii z roweru elektrycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 23 Listopada Udostępnij Napisano 23 Listopada (edytowane) Jesteś tego pewien? Nie znam AXS od Srama, w którym zasilanie przerzutki jest z roweru. Tak jest przy Di2 w Shimano. Jak możesz to dodaj zdjęcie tej przerzutki zamontowanej na rowerze. Edytowane 23 Listopada przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daraz34 Napisano 23 Listopada Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada Tak mi się wydaje, w miejscu baterii wychodzi kabel: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 23 Listopada Udostępnij Napisano 23 Listopada (edytowane) Rzeczywiście wygląda jakby zasilanie było z aku roweru. Spróbuj wypiąć to coś co jest w miejscu baterii. W tych GX-ach lubią się piny blokować i nie łączyć. Wyjmij, sprawdź czy wszystkie piny wystają tak samo. Zamontuj adapter z kablem i sprawdź wtedy. W miejscu gdzie pokazuje strzałka powinno być zapięcie baterii i myślę, że tu jest tak samo przy wyjęciu tego adaptera z kablem. Edytowane 23 Listopada przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daraz34 Napisano 23 Listopada Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada Dzięki, idę sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 23 Listopada Udostępnij Napisano 23 Listopada Daj znać jak efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi