Daraz34 Napisano Sobota o 10:31 Udostępnij Napisano Sobota o 10:31 Cześć, posiadam rower elektryczny z napędem SRAM GX Eagle AXS. Od jakiegoś czasu mam problem z przerzutką, która w ogóle nie działa. Wymieniłem baterie w manetce niestety nic to nie dało. przy próbie uruchomienia przerzutki przyciskiem jest brak reakcji i dioda nie świeci. Trochę wyglada na brak zasilania w przerzutce. czy miał ktoś z Was podobny problem lub wie co to może być? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano Sobota o 10:37 Udostępnij Napisano Sobota o 10:37 Rozumiem, że baterię w przerzutce naładowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daraz34 Napisano Sobota o 10:40 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 10:40 Zasilanie do przerzutki idzie od baterii z roweru elektrycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano Sobota o 10:43 Udostępnij Napisano Sobota o 10:43 (edytowane) Jesteś tego pewien? Nie znam AXS od Srama, w którym zasilanie przerzutki jest z roweru. Tak jest przy Di2 w Shimano. Jak możesz to dodaj zdjęcie tej przerzutki zamontowanej na rowerze. Edytowane Sobota o 10:45 przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daraz34 Napisano Sobota o 10:49 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 10:49 Tak mi się wydaje, w miejscu baterii wychodzi kabel: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano Sobota o 10:53 Udostępnij Napisano Sobota o 10:53 (edytowane) Rzeczywiście wygląda jakby zasilanie było z aku roweru. Spróbuj wypiąć to coś co jest w miejscu baterii. W tych GX-ach lubią się piny blokować i nie łączyć. Wyjmij, sprawdź czy wszystkie piny wystają tak samo. Zamontuj adapter z kablem i sprawdź wtedy. W miejscu gdzie pokazuje strzałka powinno być zapięcie baterii i myślę, że tu jest tak samo przy wyjęciu tego adaptera z kablem. Edytowane Sobota o 10:56 przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daraz34 Napisano Sobota o 10:58 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 10:58 Dzięki, idę sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano Sobota o 10:59 Udostępnij Napisano Sobota o 10:59 Daj znać jak efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi