Cross90 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Cześć, po dwóch sezonach czujnik tętna magene pokazuje nierealne wartości. Oczywiście bateria jest wymieniona na nową. Wartości jakie pokazuje czujnik: (porównywane z zegrakiem Garmin) -przy rzeczywistym tętnie 70 pokazuje 120 -w trakcie jazdy na rowerze z tętnem 150, czujnik pokazuje np. 180. Pytanie czy ktoś miał podobno historię i da się jakoś "naprostować" ten czujnik, czy do śmieci z nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Miałem kiedyś przypadek z czujnikiem Garmina, tylko że w drugą stronę. Pokazywało najpierw za nisko, a później zdarzało się, że nie było odczytu. Wtedy winny okazał się pasek, w którym zaczęły pękać elektrody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu @siemalysy Myślałem, czy nie zafundować jakiegoś czyszczenia tym metalowym elementom przy pasku, które trzymają czujnik np. preparatem do czyszczenia styków elektrycznych, ale nie wiem czy ma to sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Miałem na myśli elektrody, które oznaczone są dwójką na poniższej ilustracji. Oczywiście możesz wyczyścić te styki / zapięcia czujnika. Nie zaszkodzi, a może pomoże. Jeżeli nie zmieniałeś baterii w czujniki, to zmień. Rozładowująca się bateria też może siać jakieś przekłamania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu No niestety paski po jakimś czasie zużywają się. To samo miałem z paskiem do Polara H10 po paru sezonach. Zmieniłem pasek na jakiś inny i czujnik dalej działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi