jackmat89 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Witam wszystkich, Przymierzam się do zakupu swojego pierwszego poważniejszego roweru w życiu. Do tej pory jeździłem Meridą Miami Vice, którą dostałem w spadku po tacie Zastanawiam się w tym moemncie nad dwoma modelami Felt Verza Speed 20 czy Merida Speeder 100. Niestety u mnie w mieście nie ma nigdzie tych modeli stacjonarnie, dlatego nie mam gdzie ich przymierzyć. Obawiam się, że geometria może nie być dla mnie odpowiednio komfortowa. Mam problemy z odcinkiem lędźwiowym kręgosłupa, w związku z czym po przejechaniu więcej niż 30 km na rowerze z taką geometrą taka jak moja stara Merida bardzo bolą mnie plecy. Czy macie dla mnie jakieś rady? Może powinienem zastanowić się nad innym typem roweru niż fitness? Z góry dziękuje za propozycję i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Rozciąganie ud z tyłu + ćwiczenia mięśni core rozwiązują problem bolących pleców w 99% przypadków. Przykładowe bez problemu znajdziesz w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 2 godziny temu, jackmat89 napisał: Mam problemy z odcinkiem lędźwiowym kręgosłupa, w związku z czym po przejechaniu więcej niż 30 km na rowerze z taką geometrą taka jak moja stara Merida bardzo bolą mnie plecy. Czy macie dla mnie jakieś rady? Rada nr 1. Kupić rower w odpowiednim rozmiarze a nie o dwa rozmiary za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi