MikZak Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Cześć, przymieżam się do zakupu pierwszego Enduro i w oko wpadły mi trzy sprzęty 1.Slopeduro: YT Capra 2017 L 4500zł Amortyzator: rock shox 35 gold Damper: marzocchi rc2? Korby: deore xt Łańcuch: sram Jedyne co wzbudza moje zastrzeżenia to damper: nie znalazłem żadnej informacji na jego temat, istnieje co prawda seria CR jednak to są sprężynowe, a na zdj wyraźnie był powietrzny. 2. Enduro Canyon strive 27,5 L 4900 amortyzator: Fox Performance 36 170 mm, damper: Cane Creek DB Inline 160 mm, hamulce: Shimano Xt, napęd: Shimano Xt 1x10, +sztyca reg. 3. Trailówka Giant Trance 2 L 4700 Amortyzator: Fox 34 Damper: Fox Float Hamulce: Shimano 4 tłoki Korba: SLX Napęd: Shimano XT Myślałem nad slopeduro ze względu na pancerność konstrukcji. Ale z drugiej strony canyona niewielkim kosztem też moge przerobić na slope'a jednocześnie zachowując kasetę i przerzutki. No i ta trailówka - myślicie że jakieś lekkie hopy dało by się na niej skoczyć? Czy to raczej sprzęt na leśne dukty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XYZPV Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) Żodyn, same trupy. Dozbierać kasy bo takie trupy to studnia bez dna. Chociaż w sumie, do slopa to byle by nie pękło przy niedolocie. Co nie zmienia faktu, że amortyzacja w 8 letnich sprzętach będzie na 99% wymagała wkładu pieniędzy. Canyona bym od razu odpuścił ze względu na shapeshister, jak slope to ma być prościuch. Edytowane 11 godzin temu przez XYZPV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 godzin temu Mod Team Udostępnij Napisano 10 godzin temu Cytat Co nie zmienia faktu, że amortyzacja w 8 letnich sprzętach będzie na 99% wymagała wkładu pieniędzy. A niby dlaczego? Jak właściciel dbał i serwisował regularnie to nie będzie. Ale jak się nie kupuje używki od dobrego znajomego to zawsze jest kupowanie kota w worku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Liczba lat nie ma żadnego znaczenia. Widywałem prawie trupy po pół roku eksploatacji. Oczywiście użytkownik wybitny paprok. Co nie zmienia faktu, że wróżenie z samego opisu to gorzej jak ze szklanej kuli a po drugie z takich roczników trzeba brać raczej tylko po znajomości by nie wpaść na minę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikZak Napisano 10 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowane) A teoretycznie ile kosztowało by przywrócenie takiego trupa do życia? A co sądzicie o polygonie d7? Wiem że taka średnia półka ale przecenka z 9 na 4.5 kusi No ale to wciąż trailówka, wytrzyma jakeś loty czy nie? Edytowane 10 godzin temu przez MikZak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikZak Napisano 9 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowane) Znalazłem linka do tej capry: https://m.olx.pl/d/oferta/rower-jibb-slopeduro-yt-capra-CID767-ID12uUsm.html?reason=seller_listing|normal Ziomek sprzedaje też drugą caprę już typowe enduro: https://m.olx.pl/d/oferta/rower-enduro-yt-capra-2017-CID767-ID104Avt.html#960517809 Edytowane 9 godzin temu przez MikZak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi