Piotrek8104 Napisano Piątek o 18:27 Udostępnij Napisano Piątek o 18:27 Witam Mam pytanie posiadam Krossa vento 4.0 na osprzecie Krossa KR7 się to nazywa. Chciałbym zmienić korbę siedzi tam Prowheel RPL , na Tiagrę ponieważ chcę zamontować pomiar mocy INPEAK. Wrzucam specyfikację i czy po zmianie to ze sobą zagra ew. czy suport też będzie do wymiany.Napęd jak w Tiagrze 2x10. Dzięki i pozdrawiam. PRZERZUTKA PRZÓD: KR7 R5010 PRZERZUTKA TYŁ: KR7 R5010 MANETKI: KR7 R5010 KORBA: PROWHEEL RPL-421-F-TT KORONKI: 50T-34T/172,5MM KASETA / WOLNOBIEG: ROAD-CS-HR10-32 ZAKRES KASETY/WOLNOBIEGU: 11-32T ILOŚĆ PRZEŁOŻEŃ: 20 SUPORT: PROWHEEL BB68+ ŁAŃCUCH: SHIMANO HG54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Piątek o 18:54 Udostępnij Napisano Piątek o 18:54 (edytowane) Możesz śmiało zmieniać bez wymiany suportu. Tylko jeśli założysz korbę z większymi blatami, to może być też konieczna wymiana łańcucha jeżeli obecny był w montowni cięty na styk. Jeśli blaty w takiej samej konfiguracji, to w 10 minut zakładasz nową korbę i śmigasz. Edytowane Piątek o 18:59 przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano Piątek o 20:39 Udostępnij Napisano Piątek o 20:39 Najpierw bym trochę pojeździł żeby być absolutnie pewnym że napęd będzie mi odpowiadał. To nie czujnik kadencji mocowany na gumki który możesz odpiąć i przełożyć. Zakładam że rower nie jest długo w Twoim posiadaniu bo nie bardzo wierzę że ktoś może chcieć inwestować tak dużo w tak bardzo budżetowy rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi