MostrT Napisano 15 Listopada 2024 Napisano 15 Listopada 2024 Cześć wam, przejdę od razu do tematu, jak wygląda w porównaniu wytrzymałość/awaryjność (np wymiana tłumika bo padł lub pojawianie się luzów itp) SID SL Rush RL czym to w ogóle jest ? szczątkowe informacje i opinie na forum ale nic konkretnego, czy jest to coś wartego uwagi ? ponoć tuleje były w sidach wadliwe (nie mylę z rs 35) więc czy to prawda czy przypadkowe biadolenie ? Kolejnym jest PIKE select charger RC, sytuacja jak powyżej każdy pisze o chargerach 2 oraz 2.1 i innych ale o RC cisza. Do porównania chciałbym dodać rebe RL oraz fox 32 na tłumiku grip, jak to jest z wymienionymi widłami ? Zależy mi na tym aby się dowiedzieć czy są to amory które mogę używać w codziennej jeździe bez obawy że za tydzień muszę jechać na serwis i zostawić tysiaka lub lepiej czy jednak są to mniej czułe ale pancerne konstrukcje którym wystarczy serwis co określony czas i będą działać ? Wiem że do zestawienia dałem amortyzatory które służą w zupełnie innych celach jednak chodzi mi tutaj o ich trwałość i bezawaryjność przy tych samych warunkach użytkowania. Chcę kupić rower z którymś z wymienionych ale np. upgrade do chargera 2.1 za ponad 1000zł w niedługim czasie po zakupie czegoś z innym tłumikiem by mnie doprowadził do szewskiej pasji. Cytuj
Tyfon79 Napisano 15 Listopada 2024 Napisano 15 Listopada 2024 Rozumiem obawy skoro trochę szpeja ci siadło w tym XCM ale to jest taki parch, że wszystko co jest z definicji i w realu amorem będzie w dużo, dużo lepsze. Mało osób ma Piek'a RC bo to z tym tłumikiem nie jest amor typowo grawitacyjny. Co nie znaczy, że jest zły i do pewnego typu jazdy, roweru nie wystarczy. Techniczne i statystycznie więcej problemów bywa z damperami niż amorami więc nie ma co się spinać na zapas. Żaden amor u mnie nie nawalił a dampery w fullach to i owszem. No i mniej się sugeruj tym co kto pisze w temacie wrażeń, odczuć który amor jest tym niby "naj". Cytuj
MostrT Napisano 15 Listopada 2024 Autor Napisano 15 Listopada 2024 Rozumiem dzięki za wytłumaczenie o pike'u, może faktycznie zbyt krytycznie patrze na to wszystko, ale człowiek się nieznanego boi a wciąż nieznany mi pozostaje temat rush'a rl akurat z nim mam upatrzony ciekawy rower. Cytuj
Tyfon79 Napisano 15 Listopada 2024 Napisano 15 Listopada 2024 Unikaj czegoś co ma stalowe golenie i już będziesz na polanie zamiast w lesie. Tego, że coś nawali to nikt ci nie zagwarantuje w dzisiejszych czasach. Reba dziś a ta z 15 lat wstecz to jakościowo nieco różniące się produkty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi