Xzc Napisano 15 Listopada Udostępnij Napisano 15 Listopada Witam, Przymierzając się do wymiany sprzętu na nowy sezon, natknąłem się na kanadyjskiej stronie norco na framset Norco sight w wersji aluminiowej z vividem ultimatem za 2.2 k USD, cena wydaje się mega atrakcyjna patrząc na to jaki damper jest w niej zamontowany. Generalnie posiadam fajny osprzęt w obecnym rowerze, który zdecydowanie chciałbym przerzucić do nowego stąd poszukiwania samego framsetu a nie całego roweru, niestety nie widzę tej ramy na polskiej stronie Norco, jednak najprawdopodobniej jest błąd tej strony, ponieważ wyświetla jedynie 1 model karbonowy sighta z rocznika 2024 a na pewno są dostępne w sprzedaży modele aluminiowe. Moje pytanie brzmi orientuje się ktoś czy ten framset jest realnie dostępny w polsce, lub czy da się go jakoś ściągnąć z zagranicy ? Widzę, że na stronie dystrybutora norco na PL jest dostępny framset karbonowy jednak wolałbym zdecydowanie aluminium poza tym cena karbonu jest 2,5x wyższa niż aluminium co również jest dużym argumentem przeciwko ramie z włókna węglowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo850 Napisano 15 Listopada Udostępnij Napisano 15 Listopada Nie próbowałeś zadzwonić do dystrybutora? Nie wiem co Ci się wydaje dziwne/prowadzi do wniosku o błędzie - oczywiste że w Ameryce Północnej oferta kanadyjskiej marki jest o wiele szersza niż w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xzc Napisano 15 Listopada Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada Znaczy dziwne wydaje mi się, to że wybierając region polska na stronie norco jest dostępny tylko 1 model na rok 2024, byłem w sklepie i w panelu do zamówień hurtowych były dostępne inne modele slight na 2024 a także sam framset z tym, że karbonowy, tak więc zakładam, że jest jakiś błąd na tej stronie skoro możliwy jest zakup stacjonarnie w PL innych modeli, które na głównej stronie norco nie występują, dlatego też się zastanawiałem czy realnie ktoś nie spotkał się z tym framsetem aluminiowym. Nie nie dzwoniłem bo temat jest świeży i na razie przeglądam internet tutaj jest framset z kanadyjskiego regionu, o który pytałem, wiem, ze jest informacja, o braku w magazynie natomiast zastanawiam się po prostu czy ktoś nie miał styczność ze sprowadzaniem czegoś takiego, cena wydaje się mega atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 15 Listopada Udostępnij Napisano 15 Listopada Aktualnie ta rama jest niedostępna ("Out of stock"). Norco wysyła rowery/ramy do autoryzowanych dealerów, a nie bezpośrednio do klientów: https://www.norco.com/norco-bicycles-available-online/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 15 Listopada Udostępnij Napisano 15 Listopada Jak wchodzę na stronę Norco z googlowego linka do aluminiowego Sighta dostaję: "Sorry, this product is not available in your region." Co jest dość jasną podpowiedzią co do dostępności tej ramy w EU:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano Piątek o 20:02 Udostępnij Napisano Piątek o 20:02 13 godzin temu, Xzc napisał: natknąłem się na kanadyjskiej stronie norco na framset Norco sight w wersji aluminiowej z vividem ultimatem za 2.2 k USD, cena wydaje się mega atrakcyjna patrząc na to jaki damper jest w niej zamontowany. Cena wydaje się atrakcyjna jeśli mieszkasz na miejscu a nie kupujesz to w Europie, gdzie po drodze trzeba było zapłacić podatki Pogrzeb w niemieckich i hiszpańskich sklepach choć pewnie szybciej znajdziesz carbon (i pewnie taniej niż ściągnięcie alu z uj wie skąd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano Niedziela o 12:56 Udostępnij Napisano Niedziela o 12:56 @Xzc Cały rower (niska wersja wyposażenia co prawda) za 1800 euro https://bikebox-shop.de/fahrraeder/mountainbikes/fully/a-31481-158218/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xzc Napisano Poniedziałek o 09:10 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:10 Dzięki za pomoc, fajna cena tego roweru, z tym, że jest to rocznik 2023 bez high pivota na którym mi zależy, stąd poszukiwania ramy od rocznika 2024 kiedy to zmienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano Poniedziałek o 10:24 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:24 Tia , HP ..... Najpierw bym poczekał z rok aż ludki przetestują ta ramę , i sprawdził czy nie ma żadnych chorób wieku dziecięcego , jak Treki czy Commencale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi