Skocz do zawartości

[rama] norco sight framset

Xzc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przymierzając się do wymiany sprzętu na nowy sezon, natknąłem się na kanadyjskiej stronie norco na framset Norco sight w wersji aluminiowej z vividem ultimatem za 2.2 k USD, cena wydaje się mega atrakcyjna patrząc na to jaki damper jest w niej zamontowany. Generalnie posiadam fajny osprzęt w obecnym rowerze, który zdecydowanie chciałbym przerzucić do nowego stąd poszukiwania samego framsetu a nie całego roweru, niestety nie widzę tej ramy na polskiej stronie Norco, jednak najprawdopodobniej jest błąd tej strony, ponieważ wyświetla jedynie 1 model karbonowy sighta z rocznika 2024 a na pewno są dostępne w sprzedaży modele aluminiowe. Moje pytanie brzmi orientuje się ktoś czy ten framset jest realnie dostępny w polsce, lub czy da się go jakoś ściągnąć z zagranicy ? Widzę, że na stronie dystrybutora norco na PL jest dostępny framset karbonowy jednak wolałbym zdecydowanie aluminium poza tym cena karbonu jest 2,5x wyższa niż aluminium co również jest dużym argumentem przeciwko ramie z włókna węglowego.

Znaczy dziwne wydaje mi się, to że wybierając region polska na stronie norco jest dostępny tylko 1 model na rok 2024, byłem w sklepie i w panelu do zamówień hurtowych były dostępne inne modele slight na 2024 a także sam framset z  tym, że karbonowy, tak więc zakładam, że jest jakiś błąd na tej stronie skoro możliwy jest zakup stacjonarnie w PL innych modeli, które na głównej stronie norco nie występują, dlatego też się zastanawiałem czy realnie ktoś nie spotkał się z tym framsetem aluminiowym. Nie nie dzwoniłem bo temat jest świeży i na razie przeglądam internet 

image.thumb.png.3319ddd9f3830037a7e5d10904c803b0.png

tutaj jest framset z kanadyjskiego regionu, o który pytałem, wiem, ze jest informacja, o braku w magazynie natomiast zastanawiam się po prostu czy ktoś nie miał styczność ze sprowadzaniem czegoś takiego, cena wydaje się mega atrakcyjna.

image.thumb.png.125d012e49e32714b8ee2376aaf436a6.png

13 godzin temu, Xzc napisał:

natknąłem się na kanadyjskiej stronie norco na framset Norco sight w wersji aluminiowej z vividem ultimatem za 2.2 k USD, cena wydaje się mega atrakcyjna patrząc na to jaki damper jest w niej zamontowany.

Cena wydaje się atrakcyjna jeśli mieszkasz na miejscu a nie kupujesz to w Europie, gdzie po drodze trzeba było zapłacić podatki

Pogrzeb w niemieckich i hiszpańskich sklepach choć pewnie szybciej znajdziesz carbon (i pewnie taniej niż ściągnięcie alu z uj wie skąd)