Dopehat Napisano 14 Listopada 2024 Napisano 14 Listopada 2024 Witam serdecznie, Bardzo rzadko piszę jakiekolwiek posty na grupach i forach, ale w tym momencie Wasza pomoc będzie dla mnie niezbędna. Na wstępie: mam 197cm wzrostu, ważę 90kg, przekrok 94cm. Samemu jeżdżę dynamicznie, 50/50 miasto i teren, z Żoną głównie lasy i bardziej rekreacyjnie. Po wieloletniej przerwie wróciłem do jazdy na rowerze i od razu wsiadłem na MTB 21” (model Attabo Alpe 1.0). Bardzo się wkręciłem w nowe hobby, jednak nie mogę w żaden sposób dopasować ustawienia by jeździć bez bólu kolan lub pleców dłużej niż 30 minut, zapewne z powodu zbyt małej ramy (byłem u fizjo, plecy i kolana zdrowe). Od jakiegoś czasu rozglądam się za nowym sprzętem już na lata, do tej pory testowałem: Trek Marlin 6 i 7 (XXL), Scott Aspect i Scale (XXL, Cube Nature (XL), Cube Analog (XXL), Unibike Viper (XXL). Na żadnym z tych modeli nie czułem się zbyt komfortowo, na modelach cross czułem się jakbym siedział na krześle, więc one odpadają zupełnie. Proszę Was o podpowiedzi co i gdzie mógłbym jeszcze przetestować? Może powinienem wziąć pod uwagę jeszcze jakieś inne kwestie? Brałem pod uwagę Rose Count Solo, Bergamont Revox 7/8, Canyon Grand Canyon, Giant Talon, Giant XTC SLR 2 ale jestem otwarty na wszystko w budżecie do 5000zł. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi