Roballinho Napisano Poniedziałek o 15:39 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:39 Jak skontrować konusa z przeciwnakrętką w pedałach, które nie mają rowka na osi i podkładki z ząbkiem? Konusa nie mam jak złapać, bo jest za mało miejsca, a dokręcając nakrętkę kontrującą, konus kręci się razem z nią i blokuje kulki. Mowa o pedałach Wellgo XC-II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano Poniedziałek o 16:28 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:28 Bierzesz drut, może być szprycha, wyginasz w haczyk tak jak na rysunku poniżej, krótszy koniec wsadzasz w pedał i blokujesz konus, potem wciskasz klucz nasadowy i mocno dokręcasz nakrętkę kontrującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano Wtorek o 08:38 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 08:38 Spróbuję, aczkolwiek miejsca w kanale jest niewiele, bo mam nasadkę z grubymi ściankami. Poszukam jeszcze 12-kątnej. One z reguły mają mniejszą średnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano Wtorek o 08:57 Udostępnij Napisano Wtorek o 08:57 Jak jest mało miejsca to drut lekko wyklepać młotkiem na płasko, tak aby dłuższa część drutu mieściła się między pedałem a nasadką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano Wtorek o 09:12 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 09:12 Spoko, dzięki za radę. Na wszelki, wszelki, wziążlem z amazona nakładkę 12-kątną. NIewielki koszt, a zawsze się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi