Roballinho Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada Jak skontrować konusa z przeciwnakrętką w pedałach, które nie mają rowka na osi i podkładki z ząbkiem? Konusa nie mam jak złapać, bo jest za mało miejsca, a dokręcając nakrętkę kontrującą, konus kręci się razem z nią i blokuje kulki. Mowa o pedałach Wellgo XC-II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada Bierzesz drut, może być szprycha, wyginasz w haczyk tak jak na rysunku poniżej, krótszy koniec wsadzasz w pedał i blokujesz konus, potem wciskasz klucz nasadowy i mocno dokręcasz nakrętkę kontrującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 12 Listopada Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada Spróbuję, aczkolwiek miejsca w kanale jest niewiele, bo mam nasadkę z grubymi ściankami. Poszukam jeszcze 12-kątnej. One z reguły mają mniejszą średnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 12 Listopada Udostępnij Napisano 12 Listopada Jak jest mało miejsca to drut lekko wyklepać młotkiem na płasko, tak aby dłuższa część drutu mieściła się między pedałem a nasadką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 12 Listopada Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada Spoko, dzięki za radę. Na wszelki, wszelki, wziążlem z amazona nakładkę 12-kątną. NIewielki koszt, a zawsze się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi