jachu76 Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada Witam, posiadam Rower gravel Cannondale Topstone Carbon Rival AXS, planuję dokupić do nich koła karbonowe. Jest promocja na koła w tym sklepie: https://pl.elite-wheels.com/contact-us/ Proszę o radę które odpowiednie koła dobrać aby pasowało np. mocowanie kasety ? Jestem w tym zielony 😂 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada W swoim rowerze masz osie 12x100 z przodu i 12x142 z tyłu. Bębenek SRAM ("wolny hub" na stronie). To wszystkie informacje, które potrzebujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachu76 Napisano 11 Listopada Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada (edytowane) Dziękuję , dałem mechanikowi aby założył mi opony do kół karbonowych które mi zostały po szosie , opony założył lecz kasety od gravela nie założył ponieważ stwierdził że się nie da. Może rzucił byś okiem czy faktycznie tak jest....koła jakie mam po szosie to takie jak na zdjęciu .... Najlepszym rozwiązaniem dla mnie było by gdyby tą kasetę szło zamontować to miał bym już koła do gravela Evanlite New Disc 38 mm Edytowane 11 Listopada przez jachu76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada No nie da się. Tu masz bębenek Shimano HG, a w gravelu kasetę pod SRAM XD. Możesz napisać do Evanlite i zapytać, czy sprzedadzą ci sam bębenek SRAM XD do ich piast lub wskażą kompatybilny, bo te piasty to jakiś brandowany chińczyk. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachu76 Napisano 12 Listopada Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada Dziękuję bardzo za wskazówki, bębenek zamówiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi