Burgi Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada (edytowane) Cześć wam! Umarł mi bębenek w piaście Shimano Deore XT FH-M756. Próbowałem go podmienić na jakiś inny Shimano ale nowy bębenek był bez tych wypustek na klinach od kasety i nie pasuje - jakby bieżnia łożysk piasty od strony bębenka (czyli nakrętka bębenka) była niżej i nie da się zlikwidować luzu. Czy szukać wizualnie bębenka jak oryginalnie (zdjęcie)? Będzie wtedy pasować? Edytowane 11 Listopada przez Burgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada Potrzebujesz konkretnie: Y3BD98010 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burgi Napisano 11 Listopada Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada Dokumosa: Znalazłem 3 piasty z bębenkiem. Dobierałem je wizulanie, po charakterystycznym bębenku. Któryś powinien pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada (edytowane) Ten bębenek był stosowany tylko w wiekowych piastach jak (do weryfikacji): m555, m570, m575, m725, m756, m770 i pewnie kilku innych z podobnego okresu. Wątpię żeby podszedł jakiś ze wspomnianych. Edytowane 11 Listopada przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada Najważniejsze to aby zgadzała się ilość wpustów w nowym bębenku względem starego. Stary ma dziesięć wpustów. Następna sprawa to średnica kulek 1/4 cala. Bębenek piasty Fh-m6000 spełnia te kryteria. Aby mieć 100% pewności ściągnij bębenek z piasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi