Burgi Napisano Poniedziałek o 09:51 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:51 (edytowane) Cześć wam! Umarł mi bębenek w piaście Shimano Deore XT FH-M756. Próbowałem go podmienić na jakiś inny Shimano ale nowy bębenek był bez tych wypustek na klinach od kasety i nie pasuje - jakby bieżnia łożysk piasty od strony bębenka (czyli nakrętka bębenka) była niżej i nie da się zlikwidować luzu. Czy szukać wizualnie bębenka jak oryginalnie (zdjęcie)? Będzie wtedy pasować? Edytowane Poniedziałek o 09:57 przez Burgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano Poniedziałek o 12:02 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:02 Potrzebujesz konkretnie: Y3BD98010 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burgi Napisano Poniedziałek o 15:39 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:39 Dokumosa: Znalazłem 3 piasty z bębenkiem. Dobierałem je wizulanie, po charakterystycznym bębenku. Któryś powinien pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano Poniedziałek o 16:21 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:21 (edytowane) Ten bębenek był stosowany tylko w wiekowych piastach jak (do weryfikacji): m555, m570, m575, m725, m756, m770 i pewnie kilku innych z podobnego okresu. Wątpię żeby podszedł jakiś ze wspomnianych. Edytowane Poniedziałek o 16:29 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano Poniedziałek o 17:05 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:05 Najważniejsze to aby zgadzała się ilość wpustów w nowym bębenku względem starego. Stary ma dziesięć wpustów. Następna sprawa to średnica kulek 1/4 cala. Bębenek piasty Fh-m6000 spełnia te kryteria. Aby mieć 100% pewności ściągnij bębenek z piasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi