hdk Napisano 10 Listopada 2024 Napisano 10 Listopada 2024 (edytowane) Cześć, Czy jest może jakaś kaseta 12s pod bębenek Shimano lub sram będąca podobnie zestopniowana do campy ekar gt 10-48? zamierzam kupić drugi rower z napędem 1x i ekar pasowałby mi idealnie (ze względu na stopniowanie co jeden przy małych zębatkach), ale wolałbym uniknąć problemów z kosztami serwisu campy. dzięki za pomoc Edytowane 10 Listopada 2024 przez hdk Cytuj
chrismel Napisano 11 Listopada 2024 Napisano 11 Listopada 2024 https://rotorbike.com/en-eu/rotor-12-speed-cassette.html Ale: *Not compatible with Shimano 12 speed derailleurs. Not always compatible with AXS derailleurs, please call before purchasing to confirm total derailleur wrap capacity before upgrading to a larger cassette Kompatybilne łańcuchy: KMC 12rz & SRAM Eagle 12rz NIE Kompatybilne łańcuchy: SRAM Flattop 1 Cytuj
hdk Napisano 11 Listopada 2024 Autor Napisano 11 Listopada 2024 Dzięki @chrismel. Stopniowanie tej kasety powinno mi wystarczyć Cytuj
zekker Napisano 11 Listopada 2024 Napisano 11 Listopada 2024 Ale serio upewnij się czy będzie chodzić z przerzutką. Też się przymierzałem, ale nie znalazłem opinii że to będzie dobrze chodzić z moim sprzętem (sram NX, GX). No i ceny nie zachęcały, teraz z obniżkami lepiej to wygląda. A generalnie pomysł Rotora moim zdaniem ciekawy. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi