Skocz do zawartości

[specialized chisel FS] frameset

Rekomendowane odpowiedzi

58 minut temu, KSikorski napisał:

Dokładnie tak mam w rift zone - jedne koła na bikeparki górskie + trójmiasto zimą i drugie koła do "maratonowych" zadań.

Podzielisz się tym jakie koła i (zwłaszcza) opony ( w tym w jakich rozmiarach) używasz?

Generalnie czytając ten wątek mam wrażenie że czytam o sobie :)

- poszukiwania ramy full downcountry - failed

- zakup trance 1 w bunnyhop (była walka wewnętrzna przy zielonym, przełamałem się przy hematytowym) - in progress (zamówiony,zapłacony)

- 2 komplet kół  - completed (XM1700 i rekon/rekon race leżą).....

aa i jeszcze temat 2 bidonów też był u mnie punktem istotnym pierwotnie.  Aktualnym pytaniem jest jaki jest największy bidon dostępny na rynku i jak go zamocować w ramie Trance...

Edytowane przez wr81
  • +1 pomógł 1

Godzinę temu, chudzinki napisał:

@KSikorski, który model masz? Ważyłeś go w oryginale?

@Enadxx, zważ go proszę jak do Ciebie dotrze.

Ja kupiłem ramę w Motor-Landzie i złożyłem po swojemu. Rama w rozmiarze M z osią i wszystkimi śrubami oraz z sterami waży 3017g. Kategoria 4 wg ISO 4210 (uskoki do 120cm z prędkością do 40km/h). Kompletny rower liczony "sklepowo", bez pedałów, tubeless - 13,75kg.

Cytat

Podzielisz się tym jakie koła i (zwłaszcza) opony ( w tym w jakich rozmiarach) używasz?

Zestaw 1: Shimano WH-MT620 622x30c, opony Specialized Butcher Grid Trail T9 29x2,3 przód + Specialized Eliminator Grid Trail T7 29x2,3 tył
Zestaw 2: Piasty DT Swiss 350+obręcze DT Swiss XM481 622x30c+Szprychy sapim race z oponami Specialized Ground Control Grid T7 29x2,35 z przodu i z tyłu.

• +1 pomógł 1

Ok dzięki. Ten zestaw trailowy 2.3 chyba jednak trochę mniej agresywny/masywny niż DHF/Agressor 2.5 w Trance.. jak się przymierzałem do Gianta to strasznie traktorowo te opony wyglądały..  zwłaszcza przednia.

Edytowane przez wr81