Enadxx Napisano Niedziela o 19:43 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:43 (edytowane) Cześć. powiedzcie proszę czy jest na rynku alternatywa dla frameset-u chisel full suspension (budowa fulla downcountry)? Najtaniej frameset od speca (damper i stery w komplecie) widziałem za 1530 euro (plus wysyłka z DE). Czy jeszcze jakiś producent ma dostępne same ramy? P.s. bez znaczenia: alu czy karbon, ważna kwestia ceny. p.s.2 konieczne: możliwość zamontowania 2 bidonów Edytowane Niedziela o 19:47 przez Enadxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano Niedziela o 19:46 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:46 (edytowane) Trochę tego jest, aczkolwiek niekoniecznie tanio. Obecnie w promocji i wg mnie ciekawszy od Speca jest Banshee Phantom: https://szwedshop.pl/rama-banshee-phantom-v32-raw Edytowane Niedziela o 19:47 przez Maciorra autokorekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano Niedziela o 19:48 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 19:48 (edytowane) @Maciorra dzięki. Nie zdąrzyłem przeedytować wymagań. Konieczne 2 bidony. Edytowane Niedziela o 19:51 przez Enadxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano Niedziela o 19:49 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:49 A to może być trudno:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano Niedziela o 21:11 Udostępnij Napisano Niedziela o 21:11 Godzinę temu, Enadxx napisał: Konieczne 2 bidony Zawsze można zastosować niedawno opisywany sposób kolegi @spidelli czyli tzw. adapter na dwa bidony: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano Niedziela o 21:20 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 21:20 @Greg1 Miałem na myśli niezależne mocowania na dwa. Dzięki temu knyfowi bym mógł zabrać ze sobą 4 bidony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano Niedziela o 22:09 Udostępnij Napisano Niedziela o 22:09 Dwa bidony w zasadzie zamykają temat. Ja miałem podobne zagadnienie i kupiłem ramę marin rift zone carbon bezpośrednio od polskiego dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano Poniedziałek o 04:42 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 04:42 (edytowane) Tanio... I chyba to u góry jest na drugi bidon. https://gravity-bike.pl/produkt/gt-frame-zaskar-al-fs-g26193u20-blk/ Jakiś prawilny damper wyrwiesz u nas spokojnie do tysiaka. Za granicą pewnie znalazłby coś jeszcze taniej. Edytowane Poniedziałek o 04:44 przez Brombosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano Poniedziałek o 07:19 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:19 To górne jest na narzędziownik. Bidon tam się nie zmieści. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano Poniedziałek o 08:18 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:18 Czyli jak myślicie? Aby to było coś w stylu xc/dc to pozostaje jedynie chisel FS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano Poniedziałek o 08:48 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:48 Mam dwie sztuki SPARK RC '23. Rozmiar M i L. Mimo posiadanych otworów montażowych, nie ma szans na zmieszczenie drugiego bidonu. Nawet takiego 500ml. Na zdjęciu poniżej rozmiar L z bidonem 620ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano Poniedziałek o 08:58 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:58 (edytowane) @KNKS W przedniej części ramy jest sporo miejsca, można by zamontowac "szynę/adapter" , która przesunęła by koszyk na bidon bliżej główki ramy (koszyk wymienić na ładowany od boku). Może wtedy wszedł by drugi koszyk na rurę podsiodłową. Edytowane Poniedziałek o 09:02 przez Enadxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano Poniedziałek o 09:22 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:22 Co innego zmieścić, a co innego wygodnie korzystać 😎. Spark RC ma 3 inserty do montażu bidonu, tego na dłuższej rurze, tak więc można to jeszcze przesunąć kawałek w kierunku główki ramy. Niemniej jednak wtedy pozostanie koszyk bocznego załadunku. i regularne haczenie ustnikiem o ramę. Jak się uprzesz na Spark'a, to daj znać. Zamontuje koszyk na rurze pionowej i sprawdzę co tam można realnie zmieścić. Poniżej masz L vs M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano Poniedziałek o 09:54 Mod Team Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:54 W M-ce to już raczej mission impossible, chyba że jakieś 2 x 0.4 l... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano Poniedziałek o 10:44 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:44 Na oko do sparka wejdzie 1x1000ml, więc po co rzeźbić z dwoma małymi. W hardtailu wożę 1x500 i 1x1000, a w fullu 1x650 i bukłak i dobrze mi się z tym żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Poniedziałek o 10:54 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:54 Może chce wozić różne napoje? Ja w jednym, w zależności od aktywności, mam wodę lub carbo, a w drugim izotonik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano Poniedziałek o 11:00 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:00 (edytowane) Może tak być... 😉 Edytowane Poniedziałek o 11:01 przez KNKS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi