Enadxx Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada (edytowane) Cześć. powiedzcie proszę czy jest na rynku alternatywa dla frameset-u chisel full suspension (budowa fulla downcountry)? Najtaniej frameset od speca (damper i stery w komplecie) widziałem za 1530 euro (plus wysyłka z DE). Czy jeszcze jakiś producent ma dostępne same ramy? P.s. bez znaczenia: alu czy karbon, ważna kwestia ceny. p.s.2 konieczne: możliwość zamontowania 2 bidonów Edytowane 10 Listopada przez Enadxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada (edytowane) Trochę tego jest, aczkolwiek niekoniecznie tanio. Obecnie w promocji i wg mnie ciekawszy od Speca jest Banshee Phantom: https://szwedshop.pl/rama-banshee-phantom-v32-raw Edytowane 10 Listopada przez Maciorra autokorekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 10 Listopada Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada (edytowane) @Maciorra dzięki. Nie zdąrzyłem przeedytować wymagań. Konieczne 2 bidony. Edytowane 10 Listopada przez Enadxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada A to może być trudno:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada Godzinę temu, Enadxx napisał: Konieczne 2 bidony Zawsze można zastosować niedawno opisywany sposób kolegi @spidelli czyli tzw. adapter na dwa bidony: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 10 Listopada Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada @Greg1 Miałem na myśli niezależne mocowania na dwa. Dzięki temu knyfowi bym mógł zabrać ze sobą 4 bidony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada Dwa bidony w zasadzie zamykają temat. Ja miałem podobne zagadnienie i kupiłem ramę marin rift zone carbon bezpośrednio od polskiego dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada (edytowane) Tanio... I chyba to u góry jest na drugi bidon. https://gravity-bike.pl/produkt/gt-frame-zaskar-al-fs-g26193u20-blk/ Jakiś prawilny damper wyrwiesz u nas spokojnie do tysiaka. Za granicą pewnie znalazłby coś jeszcze taniej. Edytowane 11 Listopada przez Brombosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada To górne jest na narzędziownik. Bidon tam się nie zmieści. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 11 Listopada Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada Czyli jak myślicie? Aby to było coś w stylu xc/dc to pozostaje jedynie chisel FS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada Mam dwie sztuki SPARK RC '23. Rozmiar M i L. Mimo posiadanych otworów montażowych, nie ma szans na zmieszczenie drugiego bidonu. Nawet takiego 500ml. Na zdjęciu poniżej rozmiar L z bidonem 620ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 11 Listopada Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada (edytowane) @KNKS W przedniej części ramy jest sporo miejsca, można by zamontowac "szynę/adapter" , która przesunęła by koszyk na bidon bliżej główki ramy (koszyk wymienić na ładowany od boku). Może wtedy wszedł by drugi koszyk na rurę podsiodłową. Edytowane 11 Listopada przez Enadxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada Co innego zmieścić, a co innego wygodnie korzystać 😎. Spark RC ma 3 inserty do montażu bidonu, tego na dłuższej rurze, tak więc można to jeszcze przesunąć kawałek w kierunku główki ramy. Niemniej jednak wtedy pozostanie koszyk bocznego załadunku. i regularne haczenie ustnikiem o ramę. Jak się uprzesz na Spark'a, to daj znać. Zamontuje koszyk na rurze pionowej i sprawdzę co tam można realnie zmieścić. Poniżej masz L vs M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 11 Listopada Mod Team Udostępnij Napisano 11 Listopada W M-ce to już raczej mission impossible, chyba że jakieś 2 x 0.4 l... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada Na oko do sparka wejdzie 1x1000ml, więc po co rzeźbić z dwoma małymi. W hardtailu wożę 1x500 i 1x1000, a w fullu 1x650 i bukłak i dobrze mi się z tym żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada Może chce wozić różne napoje? Ja w jednym, w zależności od aktywności, mam wodę lub carbo, a w drugim izotonik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada (edytowane) Może tak być... 😉 Edytowane 11 Listopada przez KNKS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi