Sarathi Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada Witam Dzisiaj natrafiłem na mały problem z trenażerem, kiedy ściągnąłem rower z trenażera i później go założyłem to zauważyłem że przełożenia same sobie przeskakują, przekładki jak i samo zapięcie wydaje mi się dobrze założone, sprawdzałem na zwykłym kole czy rozregulowała mi się przerzutka i wszystko działa tak jak należy. Jeśli chodzi o kasete to mam taką samą jak w rowerze 9 rzędowa ten sam model. Rower na trenażerze wcześniej chodził bez żadnych zarzutów, więc nie mam bladego pojęcia co mogłem spartolić przy ponownym zakładaniu roweru na trenażer... Trenażer to Van Rysel In'Ride Direct 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada Wykrzywiłeś hak przy zakładaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarathi Napisano 10 Listopada Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada (edytowane) Czyli czeka mnie serwis... bo bez narzędzi do tego pewnie nic z tym nie zrobię 😕 Edytowane 10 Listopada przez Sarathi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada Możesz jeszcze ewentualnie wrzucić zdjęcie napędu od tyłu roweru (z boku też nie zaszkodzi), żeby było widać położenie przerzutki względem kasety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada 5 godzin temu, Sarathi napisał: kiedy ściągnąłem rower z trenażera i później go założyłem Zdjąłeś rower z trenażera i? Odstawiłeś na bok, włożyłeś w jakiś stojak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarathi Napisano 11 Listopada Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada (edytowane) Włożyłem rower w stojak, ale jak widac na zdjęciach hak jest zdecydowanie przekrzywiony, próbowałem go imbusem delikatnie wyprostować, przez chwile był prosty, ale po przejechaniu kilometra na kole wrócił do swojej pozycji. Wymienie hak na nowy i zobaczymy czy to pomoże. Edytowane 11 Listopada przez Sarathi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarathi Napisano 14 Listopada Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada hak przerzutki ogarnięty i przy okazji regulacja przerzutki. Co zabawne nowy hak tez musieli wyprostować, bo był lekko krzywy, ale podobno jest to normalne i zazwyczaj prostują nawet i nowe. Założyłem rower na trenażer i wszystko ładnie chodzi. Dziękuje za pomoc. Temat do zamknięcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi