rysiuoddajmostek Napisano 9 Listopada Udostępnij Napisano 9 Listopada (edytowane) Przypadkiem zacisnąłem klamkę kiedy nie było wsadzonych okładzin i wypadły mi tłoczki ale tylko te po lewej stronie i dodatkowo sikneły olejem ,a te po prawej nawet nie wyszły. Teraz nie mam nawet już oleju w układzie bo wszystko wystrzeliło Co robić? Edytowane 9 Listopada przez rysiuoddajmostek już o tym wcześniej napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 9 Listopada Udostępnij Napisano 9 Listopada Rozebrać, wyczyścić, złożyć i zalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysiuoddajmostek Napisano 9 Listopada Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada rozebrać tzn rozkręcić zacisk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 9 Listopada Udostępnij Napisano 9 Listopada No tak, a jak inaczej wyciągniesz zapieczone tłoczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada To że nie wypadły z drugiej strony nie znaczy że są zapieczone. To znaczy że są mniej ruchome. Wsadź tłoki do gniazd, zalej układ, przytrzymaj te które wypadły i naciśnij klamkę żeby wyszły te mniej ruchome. Jak się wysuną to wyczyść ich powierzchnie robocze, podlej olejem, wciśnij, znowu wysuń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
player123 Napisano Wtorek o 07:29 Udostępnij Napisano Wtorek o 07:29 w tych 4tłoczkach, to jeszcze trzeba uważać przy cofaniu tłoczków, aby ich bezposrednio nie wciskać, bo to dość łatwo pęka ponoć. najlepiej cofać parami na jakims starym klocku... na aliexpresach są zestawy zapasowe tłoczków...ale ile to warte...nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi