Skocz do zawartości

[Durne tematy] jak zapatrujecie się na ich funkcjonowanie na forum? -ankieta

[Durne tematy] jak zapatrujecie się na ich funkcjonowanie na forum? -ankieta  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kontrowersyjne, antagonizujące i poltyczne tematy na forum;

• Niech będą, ale jak userów za bardzo poniosą emocje i zaczną się osobiste wycieczki każdy dostaje warna a temat od razu zamykamy.
      27
    • Usuwamy od razu.
      17

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, tobo napisał:

Sznib, wykluczyłeś z ankiety osoby które lubią kontrowersyjne tematy? 

Czyli nawet w głosowaniu mają być równi i równiejsi? 

Dobra, ja spadam na osiem godzin, bo ktoś musi w nocy pracować, by ktoś inny na śniadanie miał świeży nabiał.

Edytowane przez marvelo

Nikt nie jest Alfą i Omegą.  Jeden x nie ma wiedzy ani jej głodu ale ma kulturę wypowiedzi.  Inny x ma wiedzę i chęć doświadczania nowego ale z kulturą wypowiedzi u niego na bakier.  Jeden x generuje jakieś przychody dla FR, drugi x nie generuje.  Dziwi mnie, że niektórzy zapominają jak funkcjonuje świat i że pieniądze, niestety, czy to wpłacane w formie datków czy też przychodów z kliknięć pozwalają na egzystencję takich miejsc jak to.  A irytuje mocno, że niektórzy z premedytacją nie wspierają dochodów z reklam, nie chcą zajmować się MODeracją ale wymagania mają i jeszcze pojękują jak to "onegdaj było".  A w dodatku podróżują osobiście do interlokutorów, zbyt często na poziomie buraka pospolitego.  Tak, do Ciebie, @tobo.  Szanuję Twoją wiedzę ale wolę czytać bzdury Leona niż Twoje rajdy na innych.  Mnie uwiera pierdyliard dublujących się postów "jaki rower do XYZ plnów", "jaki grawel", "jakie ciśnienie w oponach"...ale na szczęście mam na tyle rozumu, że omijam te tematy i się nie uruchamiam.  W przeciwnym razie, byłbym idiotą, kretynem, debilem czy kim tam jeszcze.

Inna sprawa, że moc dyskusji przenosi / przeniosła się do fejsbuka zatem usuwanie osób tutaj kontrowersyjnych sprawia, że fora padają jeszcze szybciej.  Zakładam, że tego Właściciel nie chce.  Stawiam prawe ramię korby, że część osób specjalnie wracała w pewne odmęty Forum aby przeczytać co jeszcze ciekawego napisał kontrowers jeden czy drugi, nabijając słupki klikalności pozwalające na dalsze funkcjonowanie tego miejsca.  Usuwanie osób / blokowanie im dostępu nie sprawi, że przestaną szerzyć swoje racje.  Po prostu wykorzystają inną przestrzeń, zabierając lub znajdując followersów.  Dlatego też jeśli komuś naprawdę zależy na uniknięciu pierdół a promocji wartościowych treści powinien stanowczo i kulturalnie przedstawić swoje argumenty i zostawić je do przetrawienia dla czytających.  Tyle.  Nie ma co się odpalać, że ktoś głąb a jego pupa kapusta.  

Co do ankiety - w przypadku wygranej opcji "usuwamy od razu" - kto będzie w komisji decydującej czy dany temat się nadaje czy nadaje się na śmietnik?  Będą ankiety?  Przyszłościowo - może system oceniania tematów (gwiazdki w górnym prawym rogu) na coś się przyda?  Nie wiem jak wygląda to ze strony MODzenia ale jeśli to nie jest wyznacznikiem merytoryki danego wątku to po co ten teatrzyk?  

A jeżeli nie chcecie tutaj pogadać na tematy inne niż rowerowe to może warto też wypierdzielić całą sekcję "nieRowerowe forum na maxa".  Po co ten twór, skoro ekipa nie jest w stanie w kulturalny sposób podzielić się swoimi spostrzeżeniami, akceptując odmienny punkt widzenia.  Jeśli to ma być forum stricte rowerowe to won z całą resztą.  Widocznie nie dorośliśmy do tego aby dyskutować na tematy polityczne, religijne czy światopoglądowe.  Przykre jest to, że zbyt często nie umiemy jako naród / społeczność powymieniać się swoimi punktami widzenia bez osobistych wycieczek, chamstwa, obrażania itp itd.  Świadczy to niestety o pewnej zamkniętości umysłu, egocentryźmie czy ignorancji.  

Edytowane przez kazafaza
„nic nie wyszło”
  • +1 pomógł 6

Kilka lat temu pisałem że forum jest martwe, tak naprawdę jest tu kilkudziesięciu aktywnych członków i na palcach jednej ręki moderatorów, jestem na kilku fejsbukowych grupach rowerowych, w tym gravelowych i tam też jest od dobrych dwóch lat spadek zainteresowania, są kupowane konta obserwujących w tysiącach szt. Te formy interakcji, forum, fejs, ig, tt, yt czasem jednostkowo się gdzieś przebiją do szerszej publiczności, głównie za sprawą kontrowersji. Tak jest też w przypadku Leona.
Btw. gdzie jest Leon🫠😉

• +1 pomógł 1
  • Haha 1

5 godzin temu, marvelo napisał:

Czyli nawet w głosowaniu mają być równi i równiejsi? 

Dobra, ja spadam na osiem godzin, bo ktoś musi w nocy pracować, by ktoś inny na śniadanie miał świeży nabiał.

Zakładam że skoro twoje bzdety miałyby być usuwane to wcisnąłbyś w ankiecie głos sprzeciwu? Lub już się to stało? 

4 godziny temu, kazafaza napisał:

Nikt nie jest Alfą i Omegą.  Jeden x nie ma wiedzy ani jej głodu ale ma kulturę wypowiedzi.  Inny x ma wiedzę i chęć doświadczania nowego ale z kulturą wypowiedzi u niego na bakier.  Jeden x generuje jakieś przychody dla FR, drugi x nie generuje.  Dziwi mnie, że niektórzy zapominają jak funkcjonuje świat i że pieniądze, niestety, czy to wpłacane w formie datków czy też przychodów z kliknięć pozwalają na egzystencję takich miejsc jak to.  A irytuje mocno, że niektórzy z premedytacją nie wspierają dochodów z reklam, nie chcą zajmować się MODeracją ale wymagania mają i jeszcze pojękują jak to "onegdaj było".  A w dodatku podróżują osobiście do interlokutorów, zbyt często na poziomie buraka pospolitego.  Tak, do Ciebie, @tobo.  Szanuję Twoją wiedzę ale wolę czytać bzdury Leona niż Twoje rajdy na innych.  Mnie uwiera pierdyliard dublujących się postów "jaki rower do XYZ plnów", "jaki grawel", "jakie ciśnienie w oponach"...ale na szczęście mam na tyle rozumu, że omijam te tematy i się nie uruchamiam.  W przeciwnym razie, byłbym idiotą, kretynem, debilem czy kim tam jeszcze.

Inna sprawa, że moc dyskusji przenosi / przeniosła się do fejsbuka zatem usuwanie osób tutaj kontrowersyjnych sprawia, że fora padają jeszcze szybciej.  Zakładam, że tego Właściciel nie chce.  Stawiam prawe ramię korby, że część osób specjalnie wracała w pewne odmęty Forum aby przeczytać co jeszcze ciekawego napisał kontrowers jeden czy drugi, nabijając słupki klikalności pozwalające na dalsze funkcjonowanie tego miejsca.  Usuwanie osób / blokowanie im dostępu nie sprawi, że przestaną szerzyć swoje racje.  Po prostu wykorzystają inną przestrzeń, zabierając lub znajdując followersów.  Dlatego też jeśli komuś naprawdę zależy na uniknięciu pierdół a promocji wartościowych treści powinien stanowczo i kulturalnie przedstawić swoje argumenty i zostawić je do przetrawienia dla czytających.  Tyle.  Nie ma co się odpalać, że ktoś głąb a jego pupa kapusta.  

Co do ankiety - w przypadku wygranej opcji "usuwamy od razu" - kto będzie w komisji decydującej czy dany temat się nadaje czy nadaje się na śmietnik?  Będą ankiety?  Przyszłościowo - może system oceniania tematów (gwiazdki w górnym prawym rogu) na coś się przyda?  Nie wiem jak wygląda to ze strony MODzenia ale jeśli to nie jest wyznacznikiem merytoryki danego wątku to po co ten teatrzyk?  

A jeżeli nie chcecie tutaj pogadać na tematy inne niż rowerowe to może warto też wypierdzielić całą sekcję "nieRowerowe forum na maxa".  Po co ten twór, skoro ekipa nie jest w stanie w kulturalny sposób podzielić się swoimi spostrzeżeniami, akceptując odmienny punkt widzenia.  Jeśli to ma być forum stricte rowerowe to won z całą resztą.  Widocznie nie dorośliśmy do tego aby dyskutować na tematy polityczne, religijne czy światopoglądowe.  Przykre jest to, że zbyt często nie umiemy jako naród / społeczność powymieniać się swoimi punktami widzenia bez osobistych wycieczek, chamstwa, obrażania itp itd.  Świadczy to niestety o pewnej zamkniętości umysłu, egocentryźmie czy ignorancji.  

Ci co nie chcą się zajmować moderacją to znaczy się ja? 

No widzisz,  moderacja w osobie niektórych modów twierdzi że robi co może,  ja uważam (z punktu widzenia moderatora i tego jak tą pracę wykonywałem) że jest mało ruchliwa i chętna do roboty.  Jak ja nie miałem czasu to zwyczajnie poprosiłem o zdjęcie funkcji - bo uznałem że nie ma sensu udawać że coś robię. Mod stwierdził że jest "urobiony" i stąd jego moderatorska impotencja. Spoko. Nie ma szansy tego porównać ale ja mam 2 prace, kobietę,  syna, psa, robię 300 km tygodniowo na rowerze,  do tego intensywnie hajkuję. Jestem nadal w stanie przejrzeć całą dzienną produkcję forum, jest tego "powalająca" ilość. Wspomniany mod pieprznął focha "że nie mnie oceniać jego robotę". No ale chłopa nie widać. Czyny których nie widać,  nie słowa. Innych też "na lekarstwo".  Jak coś raportuję to czas reakcji zazwyczaj koło doby. Czas i jego upływ jest relatywny ale rzeknę że trochę ślimacze tempo. 

Oczywiście że rozumiem jak działa świat. Zakładam że rozumiesz również to że przygłup może generować wyświetlenia czy tam kliki ale z drugiej strony jego bzdety zniechęcać tych w których tematach się produkuje i skłonić ich do zawinięcia się.  A to dość "kosztowna" strata w czasach zawijania się forów? 

Jeszcze raz, do znudzenia: ja kupuję to że czasy się zmieniły. Że fora się zawijają. Że młodzież dziś "nie ta". Że to komplikuje zarobkowanie. To zupełnie spoko jest.  Ale gdzieś z tyłu głowy mam zasady tego forum, z którymi kłóci się,  przynajmniej dla mnie, akceptacja dla "ułomności intelektualnej".  No to zapytałem w grupie dla wybrańców czy teraz już pewne rzeczy są ok. A skoro to grupa i tematy niewidoczne dla ogółu to zakładam że można zadać trudne pytanie i uzyskać odpowiedź wzrost. Tak "między nami". 

No i wyszło że jakość to obecnie bardziej jakoś(ć) tylko odwagi brak by to powiedzieć tak wprost. Trochę słabe. 

Tylko jeśli odpuszczamy jakość to nie bądźmy tak formalni i zluzujmy całość regulaminu bo inne "zasady" również trącą muzeum. 

Co do nierowerowego to zdecydowanie  - zbędne z mojego punktu widzenia. Wojnę,  religie i politykę można znaleźć wszędzie,  albo właściwie to ona znajduje nas wyskakując z każdego kąta. Tylko przypuszczam,  że to ponownie algorytmy nawiedzeń i wzięcia wskazują że z punktu widzenia mamony dobrze jest taki śmietnik utrzymać. 

Jednak wtedy we wszystkich powyższych aspektach - względem zasad  - podarujmy sobie stawianie na jakość. 

• +1 pomógł 1

• Mod Team
Cytat

ja uważam (z punktu widzenia moderatora i tego jak tą pracę wykonywałem) że jest mało ruchliwa i chętna do roboty.  Jak ja nie miałem czasu to zwyczajnie poprosiłem o zdjęcie funkcji - bo uznałem że nie ma sensu udawać że coś robię. Mod stwierdził że jest "urobiony" i stąd jego moderatorska impotencja. Spoko. Nie ma szansy tego porównać ale ja mam 2 prace, kobietę,  syna, psa, robię 300 km tygodniowo na rowerze,  do tego intensywnie hajkuję. Jestem nadal w stanie przejrzeć całą dzienną produkcję forum, jest tego "powalająca" ilość. Wspomniany mod pieprznął focha "że nie mnie oceniać jego robotę". No ale chłopa nie widać. Czyny których nie widać,  nie słowa. Innych też "na lekarstwo".  Jak coś raportuję to czas reakcji zazwyczaj koło doby. Czas i jego upływ jest relatywny ale rzeknę że trochę ślimacze tempo. 

Sorry Tobo, ale zagalopowałeś się. Moderacja to nie jest jakaś grupka służących, których będziesz sobie rozstawiał po kątach. Powiem tak; odpuść ten pretensjonalny ton i zluzuj albo znajdź sobie inne forum. Może nie zauważyłeś, ale jesteś jedyną osobą która ma "ale" do modów z argumentami jak zacytowałem, a tak prawdę mówiąc chodzi o to ze nie chcemy zbanować określonych użytkowników co tobie akurat tak się podoba. Nie i już. Na tym kończę tą jałową dyskusję i wypowiadać się już w tym temacie nie będę.

• +1 pomógł 2

11 godzin temu, zekker napisał:

Bez urazy, ale to jest właśnie przykład tematów, które niekoniecznie powinny na tym forum się pojawiać. Podobnie z "[Wolność słowa] Tour de Wolność", gdzie w zasadzie to nawet nie jest twój monolog, bo tylko wklejasz materiały z YT, bez żadnego swojego komentarza, przemyśleń, czegokolwiek.

Przejrzyj jeszcze raz, a zobaczysz tam moje komentarze i przemyślenia. Nie są obszerne, bo chciałem aby każdy sam najpierw ocenił u źródła, jak proces Pawła Chojeckiego wyglądał i jak się rozwijał. Jeśli ktoś temat podejmie, to się włączę do dyskusji. 

Jeśli chodzi o temat "Zielony Książę" to dlaczego nie powinien się tu pojawiać?  W dobie postępującej islamizacji Europy warto wiedzieć, z czego wynika islamski fundamentalizm, nienawiść islamu do Żydów oraz jaki udział w islamie ma aspekt polityczny, bo to ten aspekt dotyczy nas, kafirów, czyli "niewiernych". Ostatecznym celem politycznym islamu jest dominacja nad całym światem i wprowadzenie prawa szariatu. To wynika wprost z doktryny, co starałem się pokazać w zamieszczonych w tym temacie materiałach, np. doskonałych wykładach Dr Billa Warnera, które tobo nazywa bzdetami, ściekiem itp. chociaż ich nawet nie oglądał. 

Jeśli chodzi o wklejanie filmów to żyjemy w takich czasach, że często jest to najbardziej zwięzły sposób przekazania jakiejś informacji. Zamiast pisać elaboraty, np. gdy ktoś pyta o to, jak wymienić łożyska w piaście X, można wkleić film pokazujący jak ktoś to robi. Tak jest prościej i wydajniej, a odbiorca też zwykle będzie bardziej ucieszony. Dlatego nie zgodzę się, że na forum zawsze trzeba samemu dużo pisać. Podanie trafnych, wartościowych linków, starannie wyszukanych, też jest formą wkładu własnego i może nieść nawet większą pomoc, niż samodzielne produkowanie się słowne.  

• +1 pomógł 1

@sznib

Nie ma co wchodzić w dyskusje z użytkownikiem @tobo, bo zaraz wejdzie w tryb "pretensjonalnego mentora z wiejskiej remizy" i zacznie kierować w Twoją stronę zawoalowane inwektywy, jak to ma w zwyczaju, kiedy zaczyna się denerwować i tupać nóżkami 😅. Że aż zacytuje "komplementy" którymi raczył mnie obdarzyć:

W dniu 9.08.2024 o 16:01, tobo napisał:

Napiszę wprost (złamię zasady): piedolisz jak potłuczony (...)

(...) to masz mniejsze lub większe deficyty intelektuakne. 

I żeby nie było, że to tylko moje zdanie. 

10 godzin temu, kazafaza napisał:

(...) jeszcze pojękują jak to "onegdaj było".  A w dodatku podróżują osobiście do interlokutorów, zbyt często na poziomie buraka pospolitego.  Tak, do Ciebie, @tobo.  Szanuję Twoją wiedzę ale wolę czytać bzdury Leona niż Twoje rajdy na innych.  

Chamstwo, poczucie wyższości i brak szacunku do innych to cechy równie mocno niepożądane co produkowanie bezdennie głupich postów. Niemniej jednak na inwektywy nie powinno być przyzwolenia. Ale cóż, "koledze" bardzo szybko kończą się merytoryczne argumenty i przechodzi do inwektywo-ofensywy. Dobrze że to tylko forum internetowe, bo gdyby ktoś pozwalał sobie na takie uwagi w realnym świecie to, na 100%, często pod oczkiem gościło by wyraziste, fioletowe zasiniaczenie połączone z obrzękiem tkanek miękkich 🤣.

Edytowane przez KNKS
  • +1 pomógł 6

Zabieg językowy w postaci rzucenia w tym wypadku mięsem   - w tej konkretnej sytuacji jak najbardziej ci się należało i nadal nie zmieniam zdania że wyraziłem się adekwatnie do tego co tam napisałeś  :) To co dziwi to fakt że ten post wstawiłeś czyli mimo naruszenia zasad nadal jest widoczny?

Zwyczajnie w pewnych sytuacjach jest to wręcz konieczne. Jeśli zajdzie kolejna potrzeba to również kolejny raz to zrobię. I jeśli moderacja "posprząta" to przyjmę to bez sprzeciwu. Niech nawet wlepi punkty karne. X lat wstecz moderacka kolejka chętnych żeby cię posprzątać byłaby długa. Obecnie akceptacja tego typu pomyłek  jest duża. Jak ktoś tu zasugerował  - zmiana czasów. Tylko że teraz to już wiem, spoko. 

Poza tym byłoby też dobrze gdybyś nie cytował fragmentu wyciętego z kontekstu i wkleił to do czego się odniosłem. 

Mam takie przeczucie , mogę się mylić,  że poczułeś się urażony dosadnością, jednak w życiu gdzie nie jesteś zmuszony do gryzienia się w język raczej Gałczyńskim nie jesteś. 

Nie wiem czy ty tak masz (zabieg celowy - "ty" z małej litery) -  to błogosławieństwo że z niektórymi ludźmi nigdy nie będziesz musiał się spotkać,  oglądać ich ani słuchać tego co mówią? 

Czytajac to co tu nieraz piszesz jestem wdzięczny losowi że prawdopodobieństwo że będzie to miało miejsce jest właściwie zerowe  :)

Godzinę temu, marvelo napisał:

Przejrzyj jeszcze raz, a zobaczysz tam moje komentarze i przemyślenia. Nie są obszerne, bo chciałem aby każdy sam najpierw ocenił u źródła, jak proces Pawła Chojeckiego wyglądał i jak się rozwijał. Jeśli ktoś temat podejmie, to się włączę do dyskusji. 

Jeśli chodzi o temat "Zielony Książę" to dlaczego nie powinien się tu pojawiać?  W dobie postępującej islamizacji Europy warto wiedzieć, z czego wynika islamski fundamentalizm, nienawiść islamu do Żydów oraz jaki udział w islamie ma aspekt polityczny, bo to ten aspekt dotyczy nas, kafirów, czyli "niewiernych". Ostatecznym celem politycznym islamu jest dominacja nad całym światem i wprowadzenie prawa szariatu. To wynika wprost z doktryny, co starałem się pokazać w zamieszczonych w tym temacie materiałach, np. doskonałych wykładach Dr Billa Warnera, które tobo nazywa bzdetami, ściekiem itp. chociaż ich nawet nie oglądał. 

Jeśli chodzi o wklejanie filmów to żyjemy w takich czasach, że często jest to najbardziej zwięzły sposób przekazania jakiejś informacji. Zamiast pisać elaboraty, np. gdy ktoś pyta o to, jak wymienić łożyska w piaście X, można wkleić film pokazujący jak ktoś to robi. Tak jest prościej i wydajniej, a odbiorca też zwykle będzie bardziej ucieszony. Dlatego nie zgodzę się, że na forum zawsze trzeba samemu dużo pisać. Podanie trafnych, wartościowych linków, starannie wyszukanych, też jest formą wkładu własnego i może nieść nawet większą pomoc, niż samodzielne produkowanie się słowne.  

Temat, jeśli dobrze pamiętam,  został usunięty po moim raporcie. 

Forumrowerowe.org  - "dzielimy się własnymi doświadczeniami". 

Przynajmniej dla mnie oznacza to dzielenie się nimi w kwestiach o których produkuje się tu tematy. 

Ty w wątkach okołoislamskich bazujesz wyłącznie na cudzych materiałach,  bez wiedzy i doświadczeń osobistych. Przedstawiasz coś  wybiórczo i tendencyjnie,  wg mnie skrajnie w stosunku do islamskich realiów w Europie i obcowania z tym w realnych sytuacjach. 

Na szosa.org zostałeś zbanowany z twój fanatyzm  - w moim odczuciu całkiem uzasadnione. Tam zwrócił uwagę na to ktoś inny i "ogarnął"  - zakładam że doszedł do podobnych wniosków jak ja. Uważam że twoja narracja jest szkodliwa i wybitnie tendencyjna a do tego powtarzasz to za co dostałeś bana tam   - mam wrażenie że jesteś nierformowalny. Tu i tak nadal jesteś więc potraktowano cię łagodnie. 

• Mod Team

@tobo powtarzam jeszcze raz. Nie ma i nie będzie tolerancji dla obrażania innych użytkowników i stosowania wobec nich słownictwa uważanego za obraźliwe czy wulgarne. Niestety, ale pewni użytkownicy mimo pisania o „niczym” jak to nazywasz nie łamią regulaminu, a już na pewno nikogo nie zwyzywali. Ty natomiast niemal w każdym poście, który nie jest zgodny z Twoimi przekonaniami atakujesz i to bez zastanowienia. Uważasz że Tobie wolno a innym nie.

Ponadto uczmy się prowadzić dyskusję w sposób kulturalny, mimo różnych poglądów i przekonań. Co już zostało powiedziane w tym wątku.

Powtórzę się kolejny raz - jak Ci nie pasuje forum, treści, ludzie to daj wszystkim spokój i idź sobie gdzie chcesz i będziesz mógł być sobą.

• +1 pomógł 4

2 godziny temu, marvelo napisał:

Przejrzyj jeszcze raz, a zobaczysz tam moje komentarze i przemyślenia.

Tak, kilka komentarzy jest, w większości w formie zanęty. Na oko może 20% postów jakie tam dodałeś (nie chce mi się liczyć).
Przemyśleń w tamtym temacie kompletnie brak. Ani słowem się nie zająknąłeś o sednie tematu, czyli wolności słowa, czym jest, dokąd zmierza, jakie masz obawy. To tylko i wyłącznie temat do wrzucania materiałów filmowych.

Dla mnie to temat czysto polityczny, wręcz agitujący, a nie dyskusja o tytułowej wolności słowa.
Tego typu wrzutki filmowe są dla mnie znamienne, oznaczają brak własnego zdania, ślepe zapatrzenie w jakąś ideę, czy sprawę. Bardzo często też tego typu materiały zalatują wprost propagandą.

Jeśli chodzi o temat "Zielony Książę" to dlaczego nie powinien się tu pojawiać?

Bo to temat czysto polityczny na tle religijnym - to prowadzi tylko i wyłącznie do dymu i kłótni. Nie ma sensu takich tematów tutaj trzymać.
No i standardowo są to wrzutki filmowe, a nie faktyczna dyskusja. Żeby jeszcze te materiały miały sensowną treść, ale z tego co zerknąłem, to są zrobione na modłę amerykańską, czego wybitnie nie trawię.

Jeśli chodzi o wklejanie filmów to żyjemy w takich czasach, że często jest to najbardziej zwięzły sposób przekazania jakiejś informacji.

Nie, materiały wideo to najmniej zwięzła forma wypowiedzi. Zamiast przeczytać stronę tekstu w kilka minut, trzeba oglądać 15 minut, żeby dowiedzieć się tego samego, bo tak jest to niesamowicie rozwleczone.

Wyjątek stanowią poradniki jak coś zrobić, tutaj filmy faktycznie bywają bardzo pomocne.

• +1 pomógł 1

Weź się do roboty  - posprzątaj. Pokaż że wykonujesz swoje obowiązki, z pełną świadomością tego czym są. Ty masz nienaginalne zasady którymi musisz się posiłkować wykonując (?) tu swoją robotę, a ja w kwestiach których ten temat dotyczy całkowicie trzymam się tego co uważam że napisałem  - twój ruch. Użyj Mocy, czyń powinność. 

Tylko pamiętaj że jeśli w swojej rzeczywistości spotkasz takiego przygłupa jakiego dotyczą te wszystkie tematy  to dobrze by było żebyś stosował jednolite zasady i potraktował go identycznie jak tu. 

Miałem się już nie odzywać ale...

Kolega na "L" poleciał u mnie jakiś czas temu do ignorowanych, do wątków zakładanych przez Kolegę na "M" w Nierowerowych nie zaglądam (i nie oceniam tym wpisem osoby, tylko ten zakres działalności), natomiast jeśli ktoś tu ma obsesję, to najprędzej Kolega na "T"...

• +1 pomógł 3

• Mod Team

Możecie przestać z łaski swojej ? Każdy ma jakieś uprzedzenia dotyczące pewnych tematów i osób, ale żeby i tu odgrzewać kotlety z - za przeproszeniem - już dawno zagrzebanej padliny...  Niech ktoś jeszcze napisze "nie czytaj" - czasem jednak trzeba, choć przymusu odgórnego nie ma. Dziwią mnie personalne wycieczki pod ankietą... Szkoda, że w ogóle można pisać pod tą ankietą, bo gdyby było inaczej, to uprościłoby sprawę - krótka piłka, czyli jak zagłosowaliście, tak macie. Szkoda też, że ankieta nie jest podpięta w ramce na stronie głównej - wtedy frekwencja byłaby jak na ostatnich wyborach ;)

To mówiłem ja, Wacław Jarząbek, trener klubu "Tęcza". 

PS  żegnaj Tobo (to nie ja, więc nie dziękujcie)...

• +1 pomógł 1

6 minut temu, KrissDeValnor napisał:

Dziwią mnie personalne wycieczki pod ankietą... Szkoda, że w ogóle można pisać pod tą ankietą, bo gdyby było inaczej, to uprościłoby sprawę - krótka piłka, czyli jak zagłosowaliście, tak macie. Szkoda też, że ankieta nie jest podpięta w ramce na stronie głównej - wtedy frekwencja byłaby jak na ostatnich wyborach ;)

To mówiłem ja, Wacław Jarząbek, trener klubu "Tęcza". 

Mamy dość gnojenia przez jedną osobę, która przez pryzmat pracy, stażu tu rozstawia "nas" po kątach. Nie dziw się na wylewane żale. Ankieta dobrze wiesz nie jest żadnym rozwiązaniem. Widać Wasz moderatorów głos i to stanowczy więc to powinno kończyć temat. No ale ja widzę dalej teksty byście zabrali się do roboty czyli nadal ogon macha psem. Zaczyna to być smutne. To mój ostatni w tym temacie wpis a głosowałem oczywiście za wolnością wypowiedzi nawet o tyłku Maryny za wyjątkiem polityki.  

• +1 pomógł 2

Podsumowując - MOD zrobił ankietę dotyczącą istnienia ( albo i nie ) tematów kontrowersyjnych i raczej nierowerowych . Jeden z forumowiczów chciał jakby przy okazji usunąć z forum innego użytkownika . Tak się zagalopował że sam wyleciał . ????  Chyba zbyt rzadko tu zaglądam bo trudno mi to ogarnąć . Wydaje mi się że  kiedyś , dawniej nie było takiej złości , agresji .

• Haha 1

No cóż, trudno i szkoda bo wiedzę i doświadczenie posiada.  Mam nadzieję, że to banan chwilowy, który spowoduje przemianę @tobo w kulturalnego gracza, który umie odpuścić kiedy zajdzie potrzeba.  

• +1 pomógł 1

• Mod Team

W gwoli wyjaśnienia:

@WaGiant @tobo wyleciał za wiele spraw. I to nie jest sytuacja, która miała miejsce jednorazowo.

@kazafaza na ten moment ban jest permanentny, bo i poprawy @tobo nie ma zamiaru wykazać, wręcz przeciwnie twierdzi, że swojego zachowania nie zmieni i ma do niego pełne prawo. Zasób wiedzy jest niewątpliwy, natomiast spokój na forum jest cenniejszy.

• +1 pomógł 6

5 godzin temu, bogus napisał:

Panowie, @tobo już nic nikomu nie odpisze i nie naubliża. Został wydalony z forum.

Myślę, że dla wszystkich tak będzie lepiej i dla życia forumowego także wyjdzie to na plus.

Przykład tobo potwierdza pewną życiową prawdę, którą warto wziąć sobie do serca (cytat pochodzi z Biblii, ale wszedł już na tyle mocno do języka, że chyba nie będę posądzony o nachalne propagowanie treści religijnych):

image.png.eedeeaa7fbc72ca053df18b5d1c274a7.png

Z innych kręgów kulturowych można jeszcze zacytować, że karma wraca i nigdy nie gubi adresu.
image.png.db10e0fff59a632d438b575cff4501e8.png

7 godzin temu, zekker napisał:

Tak, kilka komentarzy jest, w większości w formie zanęty. Na oko może 20% postów jakie tam dodałeś (nie chce mi się liczyć).
Przemyśleń w tamtym temacie kompletnie brak. Ani słowem się nie zająknąłeś o sednie tematu, czyli wolności słowa, czym jest, dokąd zmierza, jakie masz obawy. To tylko i wyłącznie temat do wrzucania materiałów filmowych.

Ależ skąd. Temat jest wciąż otwarty i każdy może zabrać tam głos. Sam też możesz wybrać jakiś konkretny aspekt sprawy i skomentować. 

Po prostu sprawa pastora Chojeckiego jest sprawą bez precedensu w Polsce, a jak powiedziała Eliza Michalik, będzie ona papierkiem lakmusowym demokracji. 

A jak według Ciebie ma wyglądać udział założyciela w takim temacie? Mam najpierw napisać wypracowanie na kilka stron? Pojawią się interlokutorzy to będzie dyskusja. 

I zapewniam Cię, że nie jestem członkiem kościoła Pawła Chojeckiego, choć miałem okazję kilka razy w życiu z nim rozmawiać twarzą w twarz (ponad 30 lat temu). Więc za czym  niby tam agituję?