tobo Napisano 8 Listopada Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada Założyłem go po to żeby się dowiedzieć dlaczego jeszcze tu jest. Okazało się że on to "zasób" który jest potrzebny szefowi. I to tłumaczy dlaczego przygłupów się toleruje, bo ich aktywność i aktywność innych wokół takiego kogoś generuje kliki i widoczność. I ja to rozumiem bo ludzie dla popularności i kasy potrafią na tiktoku wymazać się własnymi odchodami. Naprawdę kumam. Natomiast jedną z najważniejszych zasad tego forum była jakość, która stanowiła odmienność tego miejsca w stosunku do innych. Dla wielu osób ta jakość była powodem bycia tu. Gdy to obowiązywało jako nadrzędna reguła administracja forum bez raportów, ostrzeżeń czy czekania usuwała przygłupów, sam to robiłem, nie pamiętam żeby to negatywnie odbiło się na czymkolwiek. Po co ktoś tu jest można stwierdzić przeglądając jego zawartość. Typowy przypadek: jest tu ale poza śmieceniem - zero wartości wniesionej (wiedza), zero pytań o coś o czym nie ma pojęcia. Jeśli obecnie takich kretynów się tu utrzymuje to znaczy że jedna z najważniejszych zasad już nie obowiązuje , bo, teoretycznie, uziemienie definitywne redukuje "zasób", kliki, zaglądy i obcina kasę. Jednak z mojego osobistego doświadczenia styczności z ludźmi wynika że jeśli pozwala się im na zbyt dużo to pozwalający sumarycznie traci - w tym przypadku np przez to że w wątku ze swoim zapytaniem jakiś użytkownik znajdzie X debilnych komentarzy. Ja mam tak że jeśli trafiam w miejsce gdzie chcę pomocy a dostaję bezużyteczny syf to się wykolegowuję. Mój rozum podpowiada że pozostawianie przygłupa generuje mniejsze zyski niż pozyskanie X nowych użytkowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 9 Listopada Udostępnij Napisano 9 Listopada (edytowane) 20 godzin temu, sznib napisał: Jak już pisałem, podobne tematy będą usuwane. Niemniej jako modzi musimy się trzymać regulaminu, bo to on definiuje komu i za co można dać ostrzeżenie czy za co wywalić z forum. Niestety nie ma tam nic o zakładaniu prowokacyjnych tematów. A jeśli chodzi o ewentualna zmianę regulaminu to należy się kontaktować z administratorem. Tymczasem mój temat [Wywiady] "Zielony Książę" został zamknięty i opatrzony takim komentarzem (moderatora bogus): Panowie, kończymy tą polityczną, ideologiczną, wyznaniową dyskusję. Każdy kolejny temat tego typu zostanie niezwłocznie zamknięty a jego autor wykluczony z forum. Pytam więc, na jakiej podstawie? Który punkt regulaminu złamałem? Kogo obraziłem tam z członków forum? Czy zamieszczałem tam materiały wulgarne? Czy używałem wulgarnego języka? Zagrożono mi już nie tylko ostrzeżeniem, ale wykluczeniem z forum za samą chęć założenia tematu, który ktoś może uznać za polityczny, ideologiczny lub wyznaniowy. Czyli na dobrą sprawę, jak się ktoś uprze, to za każdy, bo polityka, ideologia i jakaś forma wiary (ateizm to też wiara) przenika wszystko. Temat nie cieszył się wielkim zainteresowaniem, ale np. użytkownik tobo przyłaził tam z takimi wpisami: Chwilę temu stwierdziłeś że ja nie oglądam tego co tu wklejasz. Owszem, nie. Mam poczucie że w pewien sposób karmiłbym twoją psychozę, gdybym to oglądał. Czyli "nie interesuje mnie, co masz do przekazania, nie zadam sobie trudu przejrzenia materiałów, ale i tak wyzwę cię od psychopatów". Oczywiście nie wprost, bo tobo dopiero przyciśnięty do muru przestaje się hamować (wtedy już jego język staje się rynsztokowy), a zwykle jego chamstwo i pogarda dla innych członków forum są zawoalowane i ubrane w zawiłe konstrukcje słowne. Edytowane 9 Listopada przez marvelo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 9 Listopada Udostępnij Napisano 9 Listopada 15 godzin temu, tobo napisał: Mi się dostał ban kilkudniowy za nazwanie przygłupa tak jak nazywa się przygłupów a bohater X ze swoim trollingirm i śmieceniem pozostał niepozamiatany. Ja również wtedy oberwałem rykoszetem (blokada pisania na 24 godziny) bo zacytowałem fragment regulaminu forum w reakcji na ściek płynący z ust tobo pod adresem leona. Wyjaśnienie było takie, że od upominania jest moderacja. A przypomnę, że również zostałem "poczęstowany" wtedy przez tobo określeniem "przygłup" (sugerując, że chętnie by się pozbył "dwóch przygłupów w pakiecie") gdy wspomniałem, że boli go brak władzy absolutnej, a zaczepki leona może zignorować. Powyższy temat ponownie pokazuje, że tobo strasznie cierpi z powodu braku władzy moderatorskiej i możliwości "sprzątania" niewygodnych dla niego ludzi (których on uważa za śmieci, przygłupów, kretynów, niepełnosprawnych, chorych psychicznie itp.), w myśl stalinowskiej zasady "nie ma człowieka - nie ma problemu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Listopada Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada I jak najbardziej, z premedytacją i pełną świadomością powtórzę- taki użytkownik to kompletny przygłup i, co zupełnie normalne, bo jesteśmy ludźmi, moje nazwanie kogoś tak czy inaczej jest zupełnie normalne i w TYM przypadku uzasadnione. Uzasadnie? Potrzebne? Czy czujesz się pokrzywdzony bo ktoś wywalił cię z szosa.org? To była dokładnie ta sama religijno-ideologiczna paranoja którą sprzedajesz, właściwie sprzedawałeś, tu. To że zostałeś potraktowany w taki a nie inny sposób to moja robota. Bo ja wysłałem raport z sugestią żeby ten polityczno-religijny śmietnik posprzątać. Więc jeśli pytasz za co i dlaczego to ja ci odpowiem - bo wg mnie to forum jak i żadne forum hobbystyczne nie musi być gwałcone okołoreligijnym i ideologicznym bełkotem. Bo miejsce na obsesje i paranoje jest u lekarza, psychologa, w poradni, szpitalu i w kręgu rodziny. Tu nie musi tego być - choćby dlatego że można je karmić wszędzie indziej. I dorzucę jeszcze drobiazg: czuj się potraktowany wybitnie łagodnie. Dlaczego - bo X lat wstecz taki bełkot zostałby moderacyjne potraktowany profilaktycznie inaczej - czyli dostałbyś permanentnego bana. Dostałbyś tego bana również teraz gdyby twój temat spotkał się z moją moderacką aktywnością - bo ja nie dałbym ci żadnego ostrzeżenia, punktów czy czego tam jeszcze tylko bym cię definitywnie, także stąd, usunął. Z takiego samego powodu jak zrobił to ktoś tam. Jeśli nie rozumiesz dlaczego lub nie przyjmujesz tego do wiadomości - trudno. Wg mnie i wtedy na szosa.org ktoś słusznie uznał że wystarczy. Tu jeszcze nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Listopada Mod Team Udostępnij Napisano 9 Listopada Powyższy temat zamykam, bo imo, do niczego konkretnego nie doprowadzi. O losie kontrowersyjnych tematów na forum zadecydują forumowicze, zapraszam do głosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi