michalr75 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 300 Lite ma napęd 4100 2x10 i Suntoura XCR 32. Co do 1x, to wszyscy jeżdżą bo już rzadko kiedy w markowych rowerach trafiają się inne napędy. Takie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mehowgdz Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu No właśnie, i takie komentarze skutecznie mnie utrzymują w przekonaniu, że napędy 1x są znowu wymyślone żeby rowery nie były zbyt wytrzymałe. Technologia ok poszła do przodu, ale jednak nikt nie chce być wrzucony do wora XC i agresywnych geometrii na siłę. No właśnie, i takie komentarze skutecznie mnie utrzymują w przekonaniu, że napędy 1x są znowu wymyślone żeby rowery nie były zbyt wytrzymałe. Technologia ok poszła do przodu, ale jednak nikt nie chce być wrzucony do wora XC i agresywnych geometrii na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, poliglota napisał: Pod górę az milo się jeździło, teraz na rozkraczonych rowerach to mega ciężkie zadanie. Merida świetnie idzie pod górę, z kim bym nie rozmawiał o tym rowerze to wrażenia są zawsze takie same. Na zjazdach trochę gorzej bo nie ma wypłaszczonej główki, ale tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliglota Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu A jak ten amor się sprawuje, raczej nie miałem styczności z nim. Oczywiście hamulce do wymiany od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, poliglota napisał: A jak ten amor się sprawuje, raczej nie miałem styczności z nim. Oczywiście hamulce do wymiany od razu Nie jest zły, fajnie pracuje, ale dla mnie był za miękki przy ustawieniach do mojej wagi, musiałem nabić większe ciśnienie żeby nie bujał za bardzo. Finalnie zmieniłem na Rebę a Markhora oddałem żonie do roweru - zadowolona. Hamulce wytrzymały 4 dni tyrania po górach w formule bikepackingu, czyli rower był mocno dopakowany torbami. Finalnie wymieniłem na XT ale tylko dlatego że miałem te heble w starym rowerze. Teraz młody na tym starym rowerze jeździ i nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliglota Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu To teraz tylko przymiarka do rozmiaru. Jakiś dobry sklep w okolicy się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Mam 182cm i 80kg, mierzyłem M i L, M była za krótka, L w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliglota Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Ja mam 177, i bez przymiarki w ciemno nie będę brał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Słusznie, dałem swoje wymiary orientacyjnie. W Twoich brałbym M'kę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mehowgdz Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Jedynie co mnie przekonuje w tej sytuacji, to dostałem dobra ofertę na rower 1x z osprzętem SLX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliglota Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Mehowgdz napisał: Jedynie co mnie przekonuje w tej sytuacji, to dostałem dobra ofertę na rower 1x z osprzętem SLX. Miałem SLX. Jakiejś wielkiej różnicy nie widzę. Ale każda manetka zmieniam na XT. Tutaj różnica jest ogromna. Teraz żałuję zakupu hamulców XT. 2 lata i w kibel poszły. Ceramiczne tłoczki to kpina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu @poliglota mam M8000 od kilku lat, przebiegi po 8-9k rocznie i żyją. Jaki miałeś model tych hebli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliglota Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 8120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi