Maryann Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada Cześć, poszukuję pokrywy baterii cr2450 do licznika Sigma BC 23.16 STS. Czy może ktoś wie, gdzie mogę kupić taki element? Z góry dziękuję za pomoc😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalab Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada Ciężko będzie, szukałbym używanego najlepiej uszkodzonego licznika na olx. Może pokrywa pasuje też z tańszych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maryann Napisano 7 Listopada Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada Dziękuję, będę musiała pogrzebać w czeluściach internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 7 Listopada Udostępnij Napisano 7 Listopada 17 godzin temu, Maryann napisał: poszukuję pokrywy baterii cr2450 do licznika Sigma BC 23.16 STS. Zgubiła się, pękła czy oderwały się zaczepy? Jeśli fizycznie istnieje w jednym kawałku, można spróbować zamocować na klej (punktowo, by można było potem oderwać) i uszczelnić silikonem, podkleić taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maryann Napisano Piątek o 08:18 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 08:18 Na szczęście jest w jednym kawałku. Osoba, która próbowała wymienić baterię, zrobiła to nieumiejętnie i spowodowała, że wgłębienie w pokrywie służące do otwierania praktycznie nie istnieje. Udało mi się otworzyć pokrywę przy użyciu monety i szmatki. Niestety nie wiem, czy dam radę ponownie. Wolałabym kupić zapasową pokrywę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano Piątek o 08:27 Udostępnij Napisano Piątek o 08:27 (edytowane) Weź jakiś nożyk czy piłkę i zrób poprzecznie drugi rowek do otwierania jakimś dużym płaskim śrubokrętem czy łyżką do zupy. Samej pokrywy raczej nie kupisz, chyba że jak wspomniano - jakiś uszkodzony licznik na części. Tylko czy to się opłaca i jest warte zachodu? Baterię, jeśli używasz dobrych, wymieniasz pewnie raz na rok, dwa... Edytowane Piątek o 08:28 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maryann Napisano Piątek o 08:41 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 08:41 Super, dzięki za podpowiedź. Pokombinuję. Co jakiś czas wymieniam baterie, bo rowerem jeżdżę do pracy, także zimą. Wiadomo jak baterie lubią polską zimę😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalab Napisano Piątek o 08:51 Udostępnij Napisano Piątek o 08:51 Coś podobnego miałem w jednej lampce - to co blokowało otwieranie uciąłem nożem tapicerskim, a pokrywa baterii teraz jest mocowana na taśmę klejącą. Upierdliwe bo przy wymianie, bo trzeba taśmę ściągnąć a na koniec okleić nową, ale działa. Z licznikiem może być trudniej, bo lepiej nie oklejać wyświetlacza, ale pewnie jakoś się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maryann Napisano Piątek o 19:42 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 19:42 Dzięki, będę rozmyślałam nad najlepszym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi