Kalmarzec Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada (edytowane) Mam Surly Ogre rozmiar L (mój wzrost 186cm) z kierownicą AUTHOR ACO-HB Respect14 - https://rowerek.pl/product-pol-10022-Kierownica-Author-ACO-HB-Respect14-profilowana-680mm-31-8mm-czarna.html uciętą na 64 cm. Jest to dla mnie rower do wszystkiego, do pojeżdżenia po lesie, na plażę i z sakwami. Inetresuje mnie czy zmiana kierownicy na w/w https://formicki-bike.pl/pl/p/Kierownica-MTB-Ritchey-Comp-Kyote-27.5D-31%2C8800mm-k-czarny/24606 poprawi komfort (obecnie po jakimś czasie czuję ból dłon)i. Zastanawiam się równiż na Ritchey WCS Rizer Carbon o szer 71cm - https://formicki-bike.pl/pl/p/Kierownica-MTB-Ritchey-WCS-Rizer-Carbon-H30/10208 ale ta ma podobne gięcia do Authora więc nie wiem czy to ma sens? Cena karbonu też jest zapoprowa. Jeśli ktoś jeździ z tymi kierownicami (najbardziej interesuje mnie Kyote) to proszę opnie czy warto zmieniać obecną? Edytowane 6 Listopada przez Kalmarzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 6 Listopada Udostępnij Napisano 6 Listopada Używam innej firmy o podobnych parametrach. Dla mnie najlepsza kierownica jaką miałem do tego typu roweru (Krampus) , nie wiem czy te dodatkowe 2.5 stopnia więcej wygięcia w tył nie byłoby dla mnie już za dużo w przypadku Ritcheya - ale ogólnie ten układ gięcia jest super. U mnie jeszcze bardziej na plus komfortu dodały wewnętrzne rogi SQLAB On-One OG V2 Handlebar 38mm rise, 33mm forward offset 25° backsweep, 6° upsweep 680mm tip-to-tip width Ritchey: Mocowanie mostka: 31.8mm Wznios: 35mm Kąt wygięcia: 27.5° Długość: 800mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalmarzec Napisano 6 Listopada Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateoJazz Napisano 7 Listopada Udostępnij Napisano 7 Listopada Takie kierownice ma też Ergotec i chyba cenowo lepiej wypadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalmarzec Napisano 7 Listopada Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada Ergotec znalazłem za niecałe 300zł więc Kyote wychodzi taniej. Boję się tylko tak mocnego wygięcia. Nie wiem tez czy da się jeździć np. w lesie, pomiędzy drzewami. Ideałem byłaby kiera od Sqlab ale 400zł za aluminium to chyba przesada o cenie o węgla to nie będę nawet wspominał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateoJazz Napisano 7 Listopada Udostępnij Napisano 7 Listopada Mogę polecić od siebie taką: Kierownica XLC Top Flat HB-M18 wznios 10 mm 31,8 mm 760 mm MATOWA - 2501500300 - 14841878365 - Allegro.pl Ma 12 st gięcia do tyłu. W moim wypadku zrobiła robotę tylko jeśli potrzebujesz większego gięcia do góry to musiał byś dać mostek o innym kącie. Też patrzyłem na SQLab ale ceny mają kosmiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalmarzec Napisano 7 Listopada Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada Chcę mieć kierę ze wzniosem 30-35mm. Początkowo myślałem o WCS rizer z węgla ale nie wiem czy to zmieni komfort na plus dlatego rozważam również Kyote. Zbieram tylko opinię czy tak duże wygięcie jest dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalmarzec Napisano Poniedziałek o 10:51 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:51 No i kupiłem kierę SQLAB o wzniosie 45mm i wygięciu 12° z aluminium. Bałem się, że na Kyote ciężko będzie jeździć się w lesie a węgiel jest trochę za drogi . Dziękuję za porady. Temat w zasadzie jest do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi