Eathan Napisano Niedziela o 11:10 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 11:10 Tylko tyle widać jak chcesz połączyć. Nie znam oferty Decathlon więc więcej nie podpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxmax Napisano Niedziela o 13:36 Udostępnij Napisano Niedziela o 13:36 4 godziny temu, Eathan napisał: Jadąc wczoraj zastanawiałem się nad brakiem opcji kasowania w liczniku i nad tym zapełnieniem pamięci. Tak mi do głowy przyszło, że może to działa na zasadzie historii aktywności, która obejmuje X aktywności. Każda kolejna wypycha najstarszą z listy. Ja to sprawdzę. Sporo jeżdżę więc szybko się miejsce skończy Skasować w liczniku się da ale pełną historię niestety i dodatkowo usunęło mi powiązane czujniki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxmax Napisano Niedziela o 22:50 Udostępnij Napisano Niedziela o 22:50 Miernik mocy działa poprawnie. Balans mocy również. Pokazuje przełożenia dla elektrycznego SRAMa oraz stan naładowania baterii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano Poniedziałek o 07:20 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:20 17 godzin temu, maxmax napisał: Ja to sprawdzę. Sporo jeżdżę więc szybko się miejsce skończy Skasować w liczniku się da ale pełną historię niestety i dodatkowo usunęło mi powiązane czujniki Tego jeszcze nie mam ale w funkcjonalnie analogicznych, tanich, prowadzaczach po śladzie, aktyeności, które zostały już zsynchronizowane z apką mobilną są automatycznie nadpisywane poczynając od najstarszych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxmax Napisano wczoraj o 08:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:28 Wczoraj przejechałem się z nawigacją ok. 4 godzin. Bateria spadła z 42% do 18%. Jeździłem w temperaturze od -1 do 0 stopni. Nawigowanie po śladzie na rowerze szosowym po drogach utwardzonych przebiegało bardzo sprawnie. Jak byłem na ekranie nawigowania to wszystko bardzo czytelne (nie da się zabłądzić), może jest lekkie opóźnienie przed skrętem, ale nie ma to wpływu na prawidłowe skręty. Na ekranie z innymi danymi sporadycznie ostrzeżenie przed skrętem albo się nie pojawiało albo było wyświetlane bardzo krótko. Ogólnie pierwszy raz informuje na 300m przed skrętem a później na ok. 100m przed skrętem. Trasa 102km wrzucała się z telefonu na licznik ok. 45 sekund. Podczas całej jazdy nie zauważyłem jakichkolwiek problemów z działaniem licznika. Bez problemu działało nawigowanie, miernik mocy, kadencji i pulsometr. Bateria zadowalająca, w niskich temperaturach wytrzymuje do 15-17h (z tym że jeździłem głownie w nocy lub w pochmurny dzień - niskie podświetlenie ekranu). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaido2 Napisano wczoraj o 14:12 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:12 W dniu 7.11.2024 o 20:42, KrissDeValnor napisał: Czyli właściwie bez sparowania ze smartfonem, który musi być włączony podczas jazdy, i bez dedykowanych map, to się ten Geoid do jazdy w nieznanym terenie leśnym chyba nie bardzo nadaje... Czy na ekranie widzi się tylko ślad, i główne drogi, a resztę szczegółów mapy dopiero po przerzuceniu do Stravy ? @michalr75 Raz przerabiałem jazdę po kresce po singlach w MPK - efekt był taki, że kilka razy przestrzeliłem, w tym w miejscu, w którym już wcześniej ogarniałem jak jechać, ale tym razem uparcie trzymałem się śladu Mam TwoNav Cross, ale praktycznie nie używam - pewnie stąd niemal zerowe doświadczenie. No w lesie tego nie widzę. Już temat przerabiałem z Garmin E520, gdzie ten miał 100 MB pamięci i rzeźbiłem mapy pod sektory extra, by właśnie w jakimś bagienku nie zeszła mi cała noc na odnalezienie prawidłowego kursu Tak się jeździ w terenie nieznanym po kresce Ale w tej samej w sumie kwocie ~200 PLNa, jest już Xoss Nav Plus gdzie sobie można wgrać najnowsze mapy , dostęp normalny z kompa , w lesie działa, , normalnie Garmin . Pokochać jedynie trzeba monochromatyczny wyświetlacz xD, ale tak poza tym to wszystko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano wczoraj o 14:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:41 (edytowane) Trasy czy drogi leśne mają jakieś 5% pokrycia na mapach. W mazurkich lasach nawet szutrowe, szerokie na 5m p.poż. to rzadkość (również na google czy osm). Często dla mnie jedyngm źródłem są niektóre warstwy w geoportalu. A tak btw to ten geoid ma powiadomienia o połączeniach przychodzących i wiadomościach z tel? Jakoś nie rzuciło mi się w oczy. Edytowane wczoraj o 14:44 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaido2 Napisano wczoraj o 15:57 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:57 Google to padaka jeżeli chodzi o te tematy, OSM zależy bo jest wiele modyfikacji robionych przez ludzi stricte pod rowerówke i pokazuje dosłownie wszystko. Niemniej w różnych regionach może być różnie. To co wgrywałem do XOSS-a w postaci pliku .map w moich okolicach ma dosłownie każdą ścieżke. Podobnie sytuacja wyglądała z Garminem, wgrywałem stąd http://osmapa-garmin.las.org.pl/ i jestem bardzo zadowolony😀 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Na garminie też lasy na mazurach zachodnich to pustynia drogowa. Chyba sam zacznę edytować osm, może ktoś skirzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowane) Na Mazurach... Pod Warszawą, gdzie wydawać by się mogło przecież - syfilizacja! - Garmin wyświetla w lasach ścieżki i drogi, które od lat nie istnieją (zupełnie jak Komoot ;)), za to te regularnie uczęszczane, wyjeżdżone, na Heatmapie świecące tak, że można przy tym książkę czytać, w ogóle nie są widoczne. No i porównywanie Garmina za 2k do chińczyka za 150 zł...no trochę mija się z celem. Zresztą w przypadku wątku o Geoidzie chyba od razu było zaznaczone, że nie chodzi o zaawansowaną nawigację, bo od początku było wiadomo, że to urządzenie takiej nie oferuje. Jednak dla kogoś kto chce wrzucić np. jedną konkretną trasę na dany dzień i po prostu jechać, to zupełnie wystarczy. Edytowane 23 godziny temu przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 godziny temu Mod Team Udostępnij Napisano 23 godziny temu @kaido2 Mapy do Xoss'a też z tego samego źródła ? Da radę to ogarnąć z poziomu smartfona, czy konieczny komp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxmax Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 5 godzin temu, Dokumosa napisał: A tak btw to ten geoid ma powiadomienia o połączeniach przychodzących i wiadomościach z tel? Jakoś nie rzuciło mi się w oczy. Niestety nie ma. Ciekawe czy są w stanie to dodać? W Magene jest taka opcja. Niestety na maila nie odpisali. Na wiadomość na message'rze również nie było reakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaido2 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu @KrissDeValnor, komp/ tablet i po kablu C. Mapa Polandii waży jakieś pół kloca ( Giba). Można wygenerować sobie aktualny plik MAP z dość popularnego pod Garminy OSM-a( musiałbym poszukać dokładnie który to), a i są gotowce w necie ( tych też musiałbym poszukać). Xoss ma wyświetlacz mono, więc wiele zwłaszcza kolorowych detali jest zbędna i mapa jest uproszczona, ale drogi i single w miejscach w których byłem pokazywało wszystkie, nawet te których zarys w lesie, czy na polu był ledwo widoczny.Rzecza do której trzeba się przyzwyczaić to to , że nie obraca mapy w kierunku jazdy tylko pokazuje ślad z południa na północ( chwila i się o tym zapomina zwłaszcza, że pokazuje skręty we właściwym kierunku). Latałem na tym wyścigi i oblatywałem trasy w lesie pod imprezy organizowane wspólnie z chłopakami (wyścigi) . Dobrze jest mieć ciasny uchwyt w którym urządzenie nie będzie miało luzu, bo mnie z tego powodu udało się urwać mocowanie na dość wymagającej sekcji brukowej w gazie, no ale tam ręcę wyrywało to trudno by nie wywało urządzenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 3 godziny temu, Dokumosa napisał: Na Garminie też lasy na mazurach zachodnich to pustynia drogowa. Chyba sam zacznę edytować osm, może ktoś skorzysta. Jeżdżę na Garminie po Mazurach i jeszcze się nie zdarzyło żeby nie było na mapie jakiejś ścieżki, fabryczne mapy w 520+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaido2 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowane) @TheJW wszystko zależy od tego co sobie w tego gajerka, czy inną nawigację sam wrzucisz, a prodżektów w sieci jest od groma W nüvi255WT z 2007 roku xD, wrzuciłem gmapsuppa gdzie niedość , że masz scieżki wydeptane przez rybaków po których przejedziesz gravelem to szlaki rowerowe oznaczone są kolorami Na tego dziadka weszły aktualne mapy z przed 2-ch tygodni które obejmują niedogodności powodziowe. Ta samochodówka ma tryb rowerowy więc z prowadzeniem po śladzie działa jak typowy współczesny gajerek Edytowane 18 godzin temu przez kaido2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi