smw44199 Napisano Środa o 13:04 Napisano Środa o 13:04 Czyli dyplomatyczna odpowiedź, że zrobią to: NIGDY 😁 Cytuj
chudzinki Napisano wczoraj o 12:52 Napisano wczoraj o 12:52 W dniu 29.01.2025 o 20:51, piknew napisał: Mam Magene C506 - ale właśnie dlatego wybrałem ten model bo ma mapy (OpenStreetMap). A czy da się w samym liczniku w prosty sposób zmieniać rodzaj aktywności ride/gravel/MTB i później tak to zostanie wrzucone do Stravy? Uchwyt pasuje standardowy jak do Garmina? Cytuj
michalr75 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowane) W dniu 7.02.2025 o 11:22, piknew napisał: Trzeba kliknąć - u mnie w Magene C506 - prawy-dolny przycisk. Niestety, ale jak tego nie zrobisz - nie włączy się tryb jazdy, a bez niego nie będziesz widział prędkości, dystansu, nawigacji itd. Mi ogólnie brakuje (w C506, więc zakładam, że w C506SE i CC600 też tego nie ma) "autostartu" np. "jak prędkość będzie większa niż 6 km/h i będzie to przez 30 sekund - uruchom tryb jazdy". Mimo, iż w C506 są auto-komendy, to chyba tego się nie da ustawić. A które urządzenie to ma? EDIT: mój Edge 520+ na przykład Edytowane 23 godziny temu przez michalr75 Cytuj
piknew Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Jesteś pewny, że Edge ma autostart (kolega ma Edge'a 1040 i mówił, że też tego nie ma)? A nie auto-pauzę/auto-wznowienie (bo te ostatnie to Magene C506 ma). Cytuj
TheJW Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Ma. Od dawna każdy Edge to ma. Ustawiasz sobie przy jakiej prędkości ma się automatycznie uruchamiać aktywność. Podobnie z autopauzą. Cytuj
michalr75 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowane) Jestem pewien tyle ile przeczytałem w instrukcji, natomiast nie zauważyłem żeby to wczoraj zadziałało, może dlatego ze ustawiałem mając urządzenie w trybie pauzy podczas trackingu. Ponoć ma się włączać od 10km/h (niżej nie można ustawić). Automatyczne uruchamianie stopera Funkcja ta automatycznie wykrywa moment zlokalizowania satelitów przez urządzenie i rozpoczęcia przemieszczania się. Włącza stoper aktywności lub przypomina o konieczności jego włączenia w celu rejestrowania danych jazdy. Wybierz kolejno Menu > Ustawienia > Profile aktywności. Wybierz profil. Wybierz Tryb urucham. stopera. Wybierz opcję: Wybierz Ręcznie i , aby uruchomić stoper aktywności. Wybierz Monit, aby wyświetlać wizualne przypomnienie po osiągnięciu prędkości z informacji o starcie. Wybierz Auto, aby automatycznie uruchomić stoper po osiągnięciu prędkości startowej. Edytowane 6 godzin temu przez michalr75 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi