Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 29.01.2025 o 20:51, piknew napisał:

Mam Magene C506 - ale właśnie dlatego wybrałem ten model bo ma mapy (OpenStreetMap).

A czy da się w samym liczniku w prosty sposób zmieniać rodzaj aktywności ride/gravel/MTB i później tak to zostanie wrzucone do Stravy? 

Uchwyt pasuje standardowy jak do Garmina?

Napisano (edytowane)
W dniu 7.02.2025 o 11:22, piknew napisał:

Trzeba kliknąć - u mnie w Magene C506 - prawy-dolny przycisk. Niestety, ale jak tego nie zrobisz - nie włączy się tryb jazdy, a bez niego nie będziesz widział prędkości, dystansu, nawigacji itd.

Mi ogólnie brakuje (w C506, więc zakładam, że w C506SE i CC600 też tego nie ma) "autostartu" np. "jak prędkość będzie większa niż 6 km/h i będzie to przez 30 sekund - uruchom tryb jazdy". Mimo, iż w C506 są auto-komendy, to chyba tego się nie da ustawić.

A które urządzenie to ma? 

EDIT: mój Edge 520+ na przykład ;)

Edytowane przez michalr75
Napisano

Jesteś pewny, że Edge ma autostart (kolega ma Edge'a 1040 i mówił, że też tego nie ma)? A nie auto-pauzę/auto-wznowienie (bo te ostatnie to Magene C506 ma).

Napisano (edytowane)

Jestem pewien tyle ile przeczytałem w instrukcji, natomiast nie zauważyłem żeby to wczoraj zadziałało, może dlatego ze ustawiałem mając urządzenie w trybie pauzy podczas trackingu. Ponoć ma się włączać od 10km/h (niżej nie można ustawić).

Automatyczne uruchamianie stopera

Funkcja ta automatycznie wykrywa moment zlokalizowania satelitów przez urządzenie i rozpoczęcia przemieszczania się. Włącza stoper aktywności lub przypomina o konieczności jego włączenia w celu rejestrowania danych jazdy.

1. Wybierz kolejno Menu > Ustawienia > Profile aktywności.
  2. Wybierz profil.
  3. Wybierz Tryb urucham. stopera.
  4. Wybierz opcję:
    • Wybierz Ręcznie i Pause and play symbol, aby uruchomić stoper aktywności.

• Wybierz Monit, aby wyświetlać wizualne przypomnienie po osiągnięciu prędkości z informacji o starcie.

• Wybierz Auto, aby automatycznie uruchomić stoper po osiągnięciu prędkości startowej.

Edytowane przez michalr75