Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
W dniu 10.04.2025 o 13:36, TheJW napisał:

A w Garminie po zapauzowaniu nie wyłącza się nawet podświetlenie. 😜 Na podstawie E840 - dopiero po zatrzymaniu przyciskiem Start/Stop można wyłączyć (całkowicie) ekran.

W Garminie podświetlenie wyłącza się jak najbardziej. Można to oczywiście wyłączyć, ale i ustawić długość tego podświetlenia. Ja mam ustawione na 30 sekund. Dotknięcie ekranu powoduje, że Garmin (Edge Explore 2) wybudza żarówki 💡😎. Poza tym działa również automatyczne "Autouśpienie" i jeśli to włączymy w systemie, to po 5 minutach bezczynności, Garmin przechodzi w tryb "snu głębokiego", wyłączając obciążające baterię funkcje, z GPS włącznie 😉. Myślę, że @pecio potwierdzi.

Żeby nie było off-topu, to w Geoid też jest funkcja "Automatyczne wyłączanie ekranu". Ustawia się to z poziomu aplikacji. Nie włączałem tego, więc tylko podejrzewam, że działa podobnie do Garmina.

Edytowane przez Marinbiker
Napisano (edytowane)

Przywołany do tablicy  przez @Marinbiker potwierdzam jego "teorię" 😁

W Garminie możemy  dać tryb podświetlania   czasowy czyli dokładnie 15 ,30 sekund  , 1 ,2 minuty.  Aktywowany   tapnięciem w ekran / guzikami / pilotem.   Możemy dać tryb   stale włączony  i tu  są dwie opcje -    stały na zdefiniowanym poziomie lub   dopasowana jasność  do otoczenia.  Resztę kwestii opisał dokładnie  mój przedmówca.

Możemy też śmigać jak jest fajne słonko bez podświetlania -  doskonała widoczność  ( czym lepsze słonko tym lepiej ekran widać ).

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
Napisano
12 godzin temu, the_woocash napisał:

Ktoś kojarzy co w tym liczniku oznacza kolor łuku (zielony/żółty/czerwony) dookoła bieżącej prędkości? 

Pewnie to tylko efekt wizualny jak w Magene.

• +1 pomógł 1
Napisano
W dniu 19.04.2025 o 20:09, fil29 napisał:

Jest możliwość podłączenia czujnika tętna z zegarka konkretnie Amazfit t-rex 3? 

Jeśli zegarek ma opcję transmisji tętna do urządzenia zewnętrznego, to marka nie ma znaczenia. Geoid potraktuje go jako czujnik i połączy się bez problemu czy to po ANT+, czy BT.