Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Geoid CC600 tego nie ma, przynajmniej z poziomu urządzenia nie widziałem takiej opcji. Bawiąc się nim odkryłem za to pewną funkcję, ale za cholerę nie wiem, do czego ona służy... Mianowicie - po włączeniu urządzenia, na ekranie startowym, wcisnąłem jednocześnie i przytrzymałem dwa dolne przyciski, co każdorazowo skutkuje całkowitym wyłączeniem podświetlenia ekranu oraz cyklicznym piknięciem głośnika co 3 sekundy. I tak aż do wyłączenia urządzenia. 

Edytowane przez TheJW
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

No bracie, znalazłeś świętego grala. To musi być sławna maszyna robiącą ping...

Pzdr Rysiek

Edytowane przez rysib
  • Haha 1
Napisano

@rysib Uwielbiam LCMP ale mi skojarzyło się z innym filmem:

A serio - zastanawiałem się nad prezentem dla żony ale na razie odpuściłem ten gadżet... Pewnie skończy się na Garminie, bo zegarek też musi być w wyposażeniu :) 

• +1 pomógł 1
Napisano
W dniu 4.12.2024 o 19:46, Dokumosa napisał:

No więc u nie zamiast tego GeoIDa za 63zł przyszło to:

20241204_192539_resize_2.jpg

Ja zakupiłem dwa jeden dla mnie drugi dla żony. W pierwszej paczce dotarły identyczne szczoteczki tylko czerwone, w drugiej czarne. Jedne musiałem odesłać na adres polskiego magazynu, drugie mogłem zatrzymać. Zarówno w pierwszym jak i drugim przypadku kasę zwrócili bardzo szybko.

• Haha 1
Napisano
12 godzin temu, spidelli napisał:

@rysib 

zastanawiałem się nad prezentem dla żony ale na razie odpuściłem ten gadżet... Pewnie skończy się na Garminie, bo zegarek też musi być w wyposażeniu :) 

To chyba popularny gadżet dla żon, bo właśnie swojej kupiłem. Tylko ona od +15 st. C dopiero daje się wyciągnąć na rower. Więc dopiero na wiosnę zauważy nowy "licznik". 😉

Pzdr Rysiek

• +1 pomógł 1
Napisano
W dniu 7.11.2024 o 10:06, smw44199 napisał:

Radar po ANT+ da sie podpiąć?

Witam , nie wiem czy ten temat był już poruszany  ale sprawdziłem osobiście , radar rowerowy działa na tym komputerku ,powiadamia graficznie jak i dźwiękowo  . Mój model to BRYTON GARDIAR 300L działa bardzo dobrze .

• +1 pomógł 2
Napisano

Mam i ja... Pojechał z Garminem na testy nasz bohater... Złośliwy Azjata parę razy po drodze wyłączył mi zapis (choć z moją pomocą), bo piszczał, że jestem poza trasą. Trzeba się przestawić z Garmina, żeby nie pociskać "na pałę" wszystkich trzech przycisków 😁.

Zalet kilka ma, ale też i wad. Budżetowiec, oferujący w cenie przystępnej, zapis trasy, podstawowe jej parametry, szybkie spreparowanie prostego śladu w aplikacji i bezproblemowy import do urządzenia, czytelność, mimo małej przekątnej ekranu oraz dla "wyczynowców" jazdę po wgranej kresce... Jak już ktoś tu wcześniej wspomniał, w nieznanym terenie można się zgubić, bo na ekranie mamy jedynie ślad, bez mapy wokół. Może to tylko kwestia przyzwyczajenia?

Czujniki obsługuje.

Zostaje u mnie na kierownicy crossa.

Koe9dnX.jpg

• +1 pomógł 4
Napisano

Hej

Dotarł właśnie mój CC600, ale mam problem z Wifi - tzn licznik nie wyświetla symbolu wifi (koło baterii), a próba podłączenia się do sieci domowej spełza na niczym.
Każda próba to komunikat o nieudanym połączeniu.
To wifi to trzeba jeszcze gdzieś włączyć ?
Czy może licznik jest "nie do końca" sprawny ?

Pomocy, Rob

Napisano (edytowane)

Ano ma (mieć). Wifi w sumie pełni rolę równoległą do BT, tylko szybciej - tak piszą w opisie komputerka.
A na wszystkich fotkach produktowych symbol wifi na ekranie figuruje.wificc.thumb.jpg.6683d34e7bbed665c46dda0fa2f0b703.jpg

Edytowane przez holdegron
Napisano

Po kilku jazdach uważam, że licznik jest OK. Jeżdżę na mrozie kilka godzin, na podświetleniu i wracając mam 87% baterii. Nie tak jak w moim MIO Cyclo ciągłe problemy z akumlatorem. Mnie na nawigacji tak bardzo nie zależy jednak nawigacja po kresce nie jest taka zła. Skonfigurowałem tak pierwszy ekran, że w zasadzie mnie zupełnie wystarcza. Prędkość aktualna, kadencja, tętno temperatura, przejechany dystans, prędkość średnia i maksymalna. Jeśli mam uruchomioną nawigację przed manewrem w górnym lewym rogu pokazuje się kierunek i dystans do manewru. Co więcej potrzeba do jazdy rekreacyjnej? Synchronizuje ze Stravą szybko. Za 1/3 ceny najtańszego z kolejnych liczników. Super. Kilka lat używałem Mio Cyclo 215 z czujnikami. Wieczne problemy z synchronizacją. (serwis w końcu wymiękł), dwa razy w serwisie problem z akumulatorami i cena prawie 1000 PLN.