Skocz do zawartości

[nawigacja] Geoid CC600

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz sobie ustawić ekrany na Indoor tak jak na Outdoor, tyle tylko że są trzy opcje treningu do wyboru. Ja sobie w jednym zmodyfikowałem ekran i na nim jeżdżę.

Najważniejsze że nie odpala się GPS, więc nie rejestruje trasy.

W moim przypadku - tak. Mam podstawowy trenażer Elite (Novo Force), więc mogę tylko ręcznie manetką ustawić obciążenie. Miernika mocy, automatycznego obciązenia nie mam, więc dowolny z trzech profili/treningów mi odpowiada. Jedynie co to tak jak pisałem wcześniej - ustawiłem sobie w aplikacji customowy ekran kóry zawsze wybieram (kadencję, prędkość, HR, czas, dystans).

W dniu 2.12.2024 o 20:18, Dokumosa napisał:

Do tej pory zdarzyło mi się kilka x otrzymać np. zawieszkę do kluczy zamiast właściwego towaru. Być może tym razem będzie coś innego. Darmowych zawieszek mam już sporo ;).

Ja dostałem pończochy 🤣🤣🤣

A zamawiałem elastyczne sznurówki 🤣🤣

W dniu 8.11.2024 o 12:25, maxmax napisał:

maxmax gdzie na urządzeniu? Robiłeś synchro komputerka z aplikacją? 

Tak, synchronizuję od razu po treningu, inaczej nie pojawi się na Stravie. Jak korzystam głównie do zapisu śladu i korzystam ze wszystkich czujników. Nawigacja jest dla mnie mało istotna. Treningi zapisują się w aplikacji a później są synchronizowane ze Stravą. Ale pamięć urządzenia jest ograniczona, ja mam obecnie 89,4% wolnego. Usunięcie treningu z aplikacji nie usuwa danych z urządzenia. Trzeba to będzie zapewne zrobić ręcznie z poziomu licznika.

Możesz sobie sam sprawdzić. Usuń aktywność w aplikacji a później sprawdź w historii na urządzeniu - nadal będzie.

A jak usunąłem z poziomu urządzenia System -> Pozostała pamięć: -> Wyczyść to zniknęła cała historia i pozostała pamięć zwiększyła się do 92,5%.

Co więcej wyczyszczenie pamięci spowodowało wyzerowanie danych na głównym ekranie licznika (dystans i czas).

U mnie nie pojawia się na Stravie. Nie wiem dlaczego. Jak synchronizujesz ze Stravą?

• 2 tygodnie później...

Mój IGPS200 ma coś takiego. Więc pomyślałem że może i ten ma. Ba, obecnie nawet lampki rowerowe przednie i tylnie mają opcję aktywacji ze stanu czuwania po wyczucie ruchu.

Pzdr Rysiek

Edytowane przez rysib

@Eathan  myślę dokładnie o opcji, o której pisał THEJW. Czyli licznik po jakimś czasie wygasza ekran i przechodzi w stan uśpienia. Gdy poruszę kierownicą/rowerem urządzenie wyczuje ruch i przechodzi w stan pełnego działania. THEJW dobrze to porównał do starych liczników po kablu.

Podobne opcje są teraz montowane do lampek rowerowych. Na Ali sporo takich z funkcją "smart".

Pzdr Rysiek

Edytowane przez rysib
  • +1 pomógł 1

Nie wydaje mi się, żeby była taka opcja, ale sprawdzę jak wrócę do domu. Może i w Garminie jest? Eeee, nie...to byłoby zbyt praktyczne... Oni skupiają się tylko na zbędnych pierdołach, przez które po każdej kolejnej aktualizacji człowiek ma ochotę cisnąć urządzeniem o ścianę i wrócić do tradycyjnej Sigmy i zapisywania statystyk w notatniku. ;)