Skocz do zawartości

[nawigacja] Geoid CC600

Rekomendowane odpowiedzi

54 minuty temu, smw44199 napisał:

Ten wielokolorowy wyswietlacz

Jeśli jesteś zdesperowany, to może znajdziesz jeszcze Polar M460 - jakiś leżak magazynowy (stan baterii pod znakiem zapytania). Produkt nie ma kontynuacji, Mam, używam, narzekam jedyne na każdorazową konieczność kalibracji barometru, bo mieszkam na 250 m npm. a pokazuje mi 90 albo 140....

Edit: to nie jest nawigacja tylko komputerek. Wyświetla powiadomienia z telefonu, jeśli ktoś tego potrzebuje :) 

polar.thumb.JPG.c82f0c9ff42125fea2a6b1c1f7f3fc88.JPG

@Dokumosa Własnie miałem zapytać czy e-ink nie jest za wolny :) 

Edytowane przez spidelli

Ok, doszedł kondonik sylikonowy z linka https://pl.aliexpress.com/item/1005007805184978.html Pasuje idealnie, jest ciasny i nie zjeżdża. Nieco trudnie otwiera się port ładowania. Co do szkła, to jest to folia. Moim zdaniem minimalnie za duża. Nie udało się jej nakleić tak by przylegała na całej powierzchni. Zawsze z jednej strony była lekko podważona. Finalnie wyleciała do kosza na śmieci. Guma zostaje. Poprawia chwyt licznika. 

• +1 pomógł 1

Panowie, jest jakaś możliwość skonfigurowania z poziomu OneLapFit swoich customowych kart (ekranów)? Szczerze dogrzebałem się tylko do 2 trybów wyświetlania karty "nawigacji" a chciałbym mieć swoje 2 czy 3 karty z info, których potrzebuję i żeby licznik pokazywał tylko moje karty.

Jak dodaję trasę z .gpx to niby wszystko przebiega pomyślnie ale trasa nie pojawia się od razu tylko po restarcie apki - też tak macie?

@Dokumosa nie wiem czy dobrze rozumiem, ale ustawienia ekranów są w OnelapFIT. Klikasz kolejno 

- prawy górny narożnik - ikona urządzenia, 
- tryb jazdy
I tutaj masz ekrany. Przewijasz prawo lewo. Jak coś chcesz zmienić to klikasz w dane pole. Na dole możesz sortować, dodawać i usuwać ekrany.

Ważne by mieć podpięty komputerek. 

Jeśli chodzi o ekran nawigacji, to zauważyłem, że gdy doda się swój własny z innymi polami danych, to ten domyślny nie jest wyświetlany. Ten customowy oczywiście będzie widoczny cały czas, nawet gdy nie jedziemy po kresce, pole z mapą będzie po prostu puste.
Nie wiem czy zauważyliście, ale w zależności od wybranego układu i ilości pól, widżety mogą mieć różny wygląd lub w ogóle nie są dostępne w danym rozmiarze. Np. tętno 2x1 można ustawić z dodatkowym wykresem. Zamiast "mapy" można też sobie ustawić pole danych wskazujące kierunek jazdy z odpowiednim komunikatem. Jeśli chodzi o ekrany i pola danych (dostępne domyślnie w urządzeniu), to moim zdaniem Geoid oferuje więcej niż Garmin. :)

Taka ciekawostka... Na FB na grupce o rowerowych zakupach z Ali wyczytałem, że ludzie kupują obecnie Magene z mapami w cenie nieco ponad 300 zł. Mapy to OpenStreetMap. Mowa jest o modelu C506 który ma mapy w przeciwieństwie do C506SE, który ich nie ma i jest bliźniakiem GeoID CC600.

https://www.magene.com/en/content/17-magene-bike-computers

Póki co jeżdżę z telefonem, ale jak pada wędruje do kieszeni. Jakby było jakieś tanie urządzenie które ma osm i przelicza trasę lokalnie może bym sie skusił😉 Na razie cały czas nie widzę sensu dedykowanej nawigacji rowerowej, bo i tak telefon mam przy sobie😉