Skocz do zawartości
  • 0

Nauka jazdy na rowerze

Gość Edward

Pytanie

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ale jest. Na kazoorce (Ursynów) są prowadzone szkolenia. Byliśmy na kilku lekcjach. Pumptrack, hopki, pozycja, zakręty. To szkolenie jest OK. https://bikeparkkazoora.pl/szkolenia/

Edit. Dotarło do mnie, to 50 lat przerwy. Ile masz lat? Jak z równowagą? Realnie do jazdy ścieżką rowerową dorosły powinien złapać równowagę szybko i potem już tylko ćwiczyć. Wspomniane szkolenie ty wyższy poziom techniki. 

Edytowane przez Wojcio

• 0
Gość Edward
13 godzin temu, Greg1 napisał:

A mówią, że umiejętności jazdy na rowerze nigdy się nie zapomina...

Prawdę mówiąc to nie zapomniałem wszystkiego bo pojadę ale jezdnia a na ścieżce rowerowej z innymi uczestnikami to bym się nie mieścił. 

• 0

To kursy raczej nie pomogą - trzeba poćwiczyć w bezpiecznym miejscu. Jazda powoli, jazda po linii, ósemki, zawracanie itd. Jak nie badałeś dawno wzroku, to też warto. Praktyczna rada - patrz się gdzie jedziesz - jak mijasz blisko przeszkodę, to wzrok ma być na środku trajektorii,  nie na przeszkodzie. A swoją drogą, to na ścieżkach rowerowych sam czasem mam stracha - niektóre są wąskie i gdy z przeciwka jedzie ktoś bez trzymanki albo rozmawiając przez telefon, to mijanie wymaga uwagi.

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...