Gość Edward Napisano 4 Listopada 2024 Napisano 4 Listopada 2024 Przydał by się w Warszawie jakiś ośrodek szkolenia rowerzystów. Kiedyś umiałem ale teraz po 50 latach przerwy nie umiem i mam kłopot. Cytuj
0 Greg1 Napisano 4 Listopada 2024 Napisano 4 Listopada 2024 A mówią, że umiejętności jazdy na rowerze nigdy się nie zapomina... Cytuj
0 Wojcio Napisano 4 Listopada 2024 Napisano 4 Listopada 2024 (edytowane) Ale jest. Na kazoorce (Ursynów) są prowadzone szkolenia. Byliśmy na kilku lekcjach. Pumptrack, hopki, pozycja, zakręty. To szkolenie jest OK. https://bikeparkkazoora.pl/szkolenia/ Edit. Dotarło do mnie, to 50 lat przerwy. Ile masz lat? Jak z równowagą? Realnie do jazdy ścieżką rowerową dorosły powinien złapać równowagę szybko i potem już tylko ćwiczyć. Wspomniane szkolenie ty wyższy poziom techniki. Edytowane 4 Listopada 2024 przez Wojcio Cytuj
0 Gość Edward Napisano 5 Listopada 2024 Napisano 5 Listopada 2024 13 godzin temu, Greg1 napisał: A mówią, że umiejętności jazdy na rowerze nigdy się nie zapomina... Prawdę mówiąc to nie zapomniałem wszystkiego bo pojadę ale jezdnia a na ścieżce rowerowej z innymi uczestnikami to bym się nie mieścił. Cytuj
0 Mihau_ Napisano 5 Listopada 2024 Napisano 5 Listopada 2024 To już raczej nie problemy z "pamięcią" ale organizmem Cytuj
0 Wojcio Napisano 5 Listopada 2024 Napisano 5 Listopada 2024 To kursy raczej nie pomogą - trzeba poćwiczyć w bezpiecznym miejscu. Jazda powoli, jazda po linii, ósemki, zawracanie itd. Jak nie badałeś dawno wzroku, to też warto. Praktyczna rada - patrz się gdzie jedziesz - jak mijasz blisko przeszkodę, to wzrok ma być na środku trajektorii, nie na przeszkodzie. A swoją drogą, to na ścieżkach rowerowych sam czasem mam stracha - niektóre są wąskie i gdy z przeciwka jedzie ktoś bez trzymanki albo rozmawiając przez telefon, to mijanie wymaga uwagi. Cytuj
0 NerfMe Napisano 5 Listopada 2024 Napisano 5 Listopada 2024 W zaawansowanym wieku, mogą dochodzić też problemy z błędnikiem, wtedy może być ciężko wrócić do jazdy. Jeśli to nie problem zdrowotny to jak wyżej, trzeba się przyzwyczajać na nowo. Cytuj
0 Gość Edward Napisano 7 Listopada 2024 Napisano 7 Listopada 2024 To mi się podoba co napisał Wojcio: To kursy raczej nie pomogą - trzeba poćwiczyć w bezpiecznym miejscu. Jazda powoli, jazda po linii, ósemki, zawracanie itd. Ja bym jeszcze dodał ruszanie i zatrzymywanie. Przepisów to chyba calkowicie nie zapomniałem bo prawie całe swe życie pracowałem jako kierowca I kategorii i wypadku nie zrobiłem i nigdy mandatu nie dostałem. Będę chyba musiał poczekać do Wiosny. Jak do tej pory to ani razu się nie przewróciłem w mieszkaniu i na dworzu. Siły mniej mam bo 82.5 mi zleciało ale elektryk by mi pomógł. Cytuj
Pytanie
Gość Edward
Przydał by się w Warszawie jakiś ośrodek szkolenia rowerzystów. Kiedyś umiałem ale teraz po 50 latach przerwy nie umiem i mam kłopot.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi