Skocz do zawartości

[rower] Kona Unit r. s 2022

Kreick

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,
na sprzedaż rower Kona Unit w rozmiarze S użytkowany okazjonalnie przez partnerkę.
Na wstępie zaznaczę, że rower sprzedaję w konfiguracji fabrycznej, czyli bez droppera oraz bez napędu, czyli w singlu 32/18. Rower został zakupiony w sierpniu 2022.

Główne ficzery:
- piękna, stalowa rama na stali Reynolds 520 (cromo) w obłędnym, różowym kolorze
- rama mieści opony w rozmiarze 3" (sprawdzałem)
- niski przekrok
- geometria odpowiednia do jeżdżenia zarówno po płaskim oraz po niektórych singlach
- koła zamleczone (tubeless)

Rama miała być jeżdżona w takich miejscówkach jak Single pod Smrkiem oraz Glacensis, niestety partnerka z powodów problemów zdrowotnych nie może jeździć po takich singlach na sztywniaku, a na wycieczki po płaskim mamy gravele.

Partnerka ma 164cm wzrostu i rower siedział jej idealnie (zainteresowanym mogę podesłać jakieś fotki). Myślę, że dla osoby 160-170cm będzie git. Rower zaliczył dwie kilkudniowe wycieczki i z kilkanaście wypadów po okolicy. Przebieg nie większy niż 1000km, a pewnie bardziej 600-700km).

Mógłbym pisać, że rower na bieżąco serwisowany bla bla bla, ale prawda jest taka, że stalowy rower w singlu (a tak jeździł przez większość czasu) rzadko wymaga serwisu. W rowerze została zmieniona korba z fabrycznej FSA na Deorkę długości 170mm. Poza tym rower konfiguracji jak z fabryki.

Na życzenie wymienię opony na Maxxis Ikon w rozmiarze 2.2". Toczą się nieco szybciej od fabrycznych WTB Ranger w rozmiarze 2.6", które, nie ukrywajmy, są bardziej oponami w cięższy teren, z dużo agresywniejszym bieżnikiem. Na życzenie mogę też wsadzić dętki, jeśli ktoś nie chce się bawić w tubeless.

Rower mogę wysłać za pobraniem po wpłacie zaliczki. Przesyłkę w całości opłaca kupujący.

Cena: 3999 zł.

Dla forumowiczów rabat 5%.

Edytowane przez Kreick

• Mod Team

Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...