mariooo_87 Napisano 2 Listopada Udostępnij Napisano 2 Listopada Witam grupę! Poszukuję dla siebie legalnego roweru elektrycznego (dlatego wszelkie "chińczyki"z mocami powyżej 250W odpadają). Rower ma służyć jako środek transportu na dojazdy na co dzień, a w weekendy do wypadów na ścieżki rowerowe czy w lekkie góry. Zależy mi na duuużym zasięgu (rower będzie robił spore przebiegi ~700km/msc.), możliwości odblokowania roweru do wspomagania do większych prędkości niż 25km/h, dostępnym serwisie. Zainteresowałem się tym konkretnym modelem: https://allegro.pl/oferta/rower-elektryczny-crussis-e-largo-m510-9-8-l-18-16026557169 Silnik Bafang M510 95Nm, bateria 25Ah. Będę wdzięczny za opinie, uwagi i spostrzeżenia. Czy w tych pieniądzach (około 10000zł) można dostać coś lepszego? Czy warto rozważać silniki Panasonic, Bosch, Shimano biorąc pod uwagę fakt możliwości bezproblemowego odblokowania roweru, dostępność części zamiennych? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 2 Listopada Udostępnij Napisano 2 Listopada Z jednej strony chcesz legalny rower, a z drugiej pytasz o możliwość odblokowania . ???? Odblokowany nie będzie legalny , a jazda z V>25km/h będzie radykalnie zmniejszać zasięg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariooo_87 Napisano 2 Listopada Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada Tak, z pewnych względów potrzebuję zakupu legalnego roweru. To, że potem sobie go odblokuję to inna para kaloszy, ale nie o tym temat. Zdaję sobie sprawę z tego, że jazda ze wspomaganiem przy większych prędkościach będzie zmniejszała zasięg, dlatego ta bateria 25Ah. Chodziło mi bardziej o opinie na temat osprzętu tego roweru i samego silnika. Oraz czy w moim budżecie można znaleźć coś lepszego niż ten w linku z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi