mariooo_87 Napisano 2 Listopada 2024 Napisano 2 Listopada 2024 Witam grupę! Poszukuję dla siebie legalnego roweru elektrycznego (dlatego wszelkie "chińczyki"z mocami powyżej 250W odpadają). Rower ma służyć jako środek transportu na dojazdy na co dzień, a w weekendy do wypadów na ścieżki rowerowe czy w lekkie góry. Zależy mi na duuużym zasięgu (rower będzie robił spore przebiegi ~700km/msc.), możliwości odblokowania roweru do wspomagania do większych prędkości niż 25km/h, dostępnym serwisie. Zainteresowałem się tym konkretnym modelem: https://allegro.pl/oferta/rower-elektryczny-crussis-e-largo-m510-9-8-l-18-16026557169 Silnik Bafang M510 95Nm, bateria 25Ah. Będę wdzięczny za opinie, uwagi i spostrzeżenia. Czy w tych pieniądzach (około 10000zł) można dostać coś lepszego? Czy warto rozważać silniki Panasonic, Bosch, Shimano biorąc pod uwagę fakt możliwości bezproblemowego odblokowania roweru, dostępność części zamiennych? Pozdrawiam Cytuj
WaGiant Napisano 2 Listopada 2024 Napisano 2 Listopada 2024 Z jednej strony chcesz legalny rower, a z drugiej pytasz o możliwość odblokowania . ???? Odblokowany nie będzie legalny , a jazda z V>25km/h będzie radykalnie zmniejszać zasięg . Cytuj
mariooo_87 Napisano 2 Listopada 2024 Autor Napisano 2 Listopada 2024 Tak, z pewnych względów potrzebuję zakupu legalnego roweru. To, że potem sobie go odblokuję to inna para kaloszy, ale nie o tym temat. Zdaję sobie sprawę z tego, że jazda ze wspomaganiem przy większych prędkościach będzie zmniejszała zasięg, dlatego ta bateria 25Ah. Chodziło mi bardziej o opinie na temat osprzętu tego roweru i samego silnika. Oraz czy w moim budżecie można znaleźć coś lepszego niż ten w linku z allegro. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi