Mod Team sznib Napisano 2 Listopada Mod Team Udostępnij Napisano 2 Listopada Jak w tym kraju ma być bezpiecznie na drogach, kiedy właśnie policja oświadczyła że nie będzie traktować poważnie zgłoszeń przesłanych drogą elektroniczną? Szczegóły w filmiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 2 Listopada Udostępnij Napisano 2 Listopada To jest koszmar, jacyś idioci siedzą na "górze". Wszędzie wdraża się ci raz więcej różnych systemów ekektronicznych, EZD, e- doręczenia, a podstawa jak e- mail jest nie uznawana.... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urmom Napisano Sobota o 16:14 Udostępnij Napisano Sobota o 16:14 Ale o co ci chodzi, niebezpieczeństwo przecież zostało wyeliminowane 😂 (nie no akurat db, że gówniaka trochę utemperowali) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano Poniedziałek o 11:52 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:52 (edytowane) Panowie stróże prawa, opłacani z moich podatków, by pokazać swoją wyższość i zgnoić słabszego (do tego jeszcze dziecko), wykonują na drodze niebezpieczny manewr (zawracanie na linii ciągłej), marnują paliwo, sami w kontakcie z małoletnim wykazując przy tym brak kultury i zachowania procedur. Taka jest moja szczera ocena tej sytuacji i wyrażam ją w ramach mojej wolności słowa i pod wpływem emocji po obejrzeniu tego filmu. Policjanci zachowali się jak typowe, osiedlowe zbiry. Wstyd mi za taką policję. Podobno mają braki kadrowe, a mają czas na zajmowanie się takimi pierdołami. Edytowane Poniedziałek o 11:54 przez marvelo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikbar1 Napisano Poniedziałek o 15:24 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:24 Ale to program telewizyjny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano Wtorek o 02:00 Udostępnij Napisano Wtorek o 02:00 Ale niestety jest to fragment serialu dokumentalnego, pokazującego wybrane, ale prawdziwe interwencje z prawdziwymi policjantami. To coś w stylu "Uwaga pirat". Oczywiście całość jest zmontowana według pomysłu jakiegoś reżysera, dodany jest komentarz, policjanci wiedzą że biorą udział w takim przedsięwzięciu i trochę "gwiazdorzą", ale tym bardziej stawia ich to w jak najgorszym świetle. Widziałem dłuższy fragment, z którego pochodzi ten konkretny wycinek i jest tam zatrzęsienie nadużyć formalnych podczas interwencji, a do tego zwykłe chamstwo i poczucie wyższości w kontakcie z obywatelem, nonszalancja funkcjonariusza za kierownicą (niedbały sposób trzymania kierownicy jedną ręką, brak skupienia na drodze, nieuwaga, korzystanie z telefonu). Wszystko, co jest tam pokazane jest po prostu obrzydliwe. Nie wiem, co miał na celu ten serial, ale jedynie kompromituje policję, pokazując jak "skrzywione" jednostki tam trafiają. "Nie będzie mi gówniarz f**kerów pokazywał", wypowiedziane z niekłamanym zadowoleniem na twarzy tego brodatego funkcjonariusza, mówi wszystko i pokazuje prawdziwy powód nękania tego 15-latka, czyli urażoną dumę człowieka, któremu władza uderzyła do głowy. Podobnie uśmieszek tego drugiego, gdy do samochodu stojącego już praktycznie w bramie posesji przyjeżdża laweta (co ma kosztować dodatkowe 500 zł). Ohyda. I jak tu mieć szacunek do policji? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smw44199 Napisano Wtorek o 07:34 Udostępnij Napisano Wtorek o 07:34 (edytowane) 19 godzin temu, marvelo napisał: Panowie stróże prawa, opłacani z moich podatków, To duży tych podatków płacisz? Mam wrażenie, że krzyczysz jak Ci na socjalu i pozostałych zapomogach którzy używając tych samych argumentów wcale nie kalają sie pracą 😁 Edytowane Wtorek o 07:35 przez smw44199 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano Wtorek o 08:24 Udostępnij Napisano Wtorek o 08:24 6 godzin temu, marvelo napisał: "Nie będzie mi gówniarz f**kerów pokazywał", wypowiedziane z niekłamanym zadowoleniem na twarzy tego brodatego funkcjonariusza, mówi wszystko i pokazuje prawdziwy powód nękania tego 15-latka, czyli urażoną dumę człowieka, któremu władza uderzyła do głowy. Ty tak na poważnie? Uważasz za normalne, żeby gówniarze, zasmarkane 15-latki pewne tylko w większej grupie pokazywały faki policji? A jak Ci wlezie jakaś gnida na posesję i ukradnie jeden z Twoich rowerów, pobije Cię lub zastawi bramę wjazdową to oczywiście będziesz dzwonił do "skompromitowanej" policji pełnej "skrzywionych jednostek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano Wtorek o 09:39 Udostępnij Napisano Wtorek o 09:39 (edytowane) @Greg1, ale zachowanie policji w tym przypadku jest karygodne... To są stróże prawa, a nie uczuć... Wyjątkowo muszę się zgodzić z @marvelo 😉. Edytowane Wtorek o 09:40 przez chudzinki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano Wtorek o 09:51 Udostępnij Napisano Wtorek o 09:51 (edytowane) Zaczyn się robić coraz lepiej. Z racji czasów, nagrywania "rodzą" się tacy co już bez skrupułów wpierniczają się komuś w robote. Te łebki od konfidencenia co widać na nagraniach wymagają mandatów, kręcą się jak muchy koło kupska i dopytują jaka kara i tak dalej. Tu widzę mamy pouczanie jak ma wyglądać jazda radiowozem. No to przypomnę, że są miejsca na świecie gdzie służbę pełni się solo a obok ma się takie solidne cenrum zarządzania z ogromnym laptopem na czele. Praca polega miedzy innymi na rozglądaniu się oraz kontakcie z "bazą" wiec zapewne w trakcie rekrutacji wyłapuje się odpowiednich ludzi do jej wykonywania z odpowiednimi umiejętnościami. Oczywiście można nie bez podstaw zakładać, że u nas to kuleje i to bardzo ale czepienie się co do zasady jest mało poważne. To samo z tym od nagrywania infrastruktury dla własnego zarobku bo się taki sposób w necie znalazło. Potem obrywają inni bo się powołują, prowokują dla draki albo mają pecha jak ostatnio ten gość z Gdańska co przetrzepali go kryminalni. Nieco chamsko ale co mają faktycznie zrobić z takimi w dzisiejszych czasach? Co do oburzenia to gdy miałem 15 lat do głowy by mi nie wpadło by wyciągać środkowego palucha w stronę policji. Potem widzymy innych gnojków, którzy plują, wyzywają choćby straż graniczną. I tutaj nie oni się boją tylko funkcjonariusze. Postawione na głowie. Niby jak mieli zareagować? Pogłaskać po główce czy podjechać i kajać się z gorącą prożbą o nie pokazywanie paluszka. Młodzian miał szansę a nawet dwie by szybciutko pokajać się, przeprosić i tak dalej. Nie wykorzystał więc skończyło się prawidłowo. Z tym nękaniem i tymi podobnymi bzdetami to naprawdę przedszkole. Do psychologa z tym młodym idźcie bo się jeszcze zacznie jąkać taką traumę przeszedł Edytowane Wtorek o 09:52 przez Tyfon79 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano Wtorek o 10:52 Udostępnij Napisano Wtorek o 10:52 3 godziny temu, smw44199 napisał: To duży tych podatków płacisz? Zgodnie ze skalą podatkową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano Wtorek o 11:29 Udostępnij Napisano Wtorek o 11:29 Godzinę temu, Tyfon79 napisał: Tu widzę mamy pouczanie jak ma wyglądać jazda radiowozem. Tu nie chodzi o jazdę radiowozem, ale o podstawowe zasady bezpieczeństwa podczas jazdy samochodem w ruchu ulicznym w ogóle, które to pan "brodaty" narusza w trakcie normalnej jazdy, podczas której prowadzi głupkowate rozmowy z partnerem, a nie wykonywania jakichś niezbędnych w danym momencie czynności związanych z patrolowaniem ulic. Chodzi o czas oderwania wzroku od drogi i patrzenia na partnera, karygodny sposób trzymania kierownicy a nawet jej całkowite puszczanie (jedną ręką i to nawet nie na wieńcu, a na poprzeczce, co w razie wypadku i wystrzelenia poduszki może spowodować dodatkowe obrażenia przedramienia, a także twarzy odłamkami kości z przedramienia - to są podstawy, o których ten pan albo nie wie, albo świadomie je lekceważy). Tu jest większa całość z popisami tych panów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano Wtorek o 12:36 Udostępnij Napisano Wtorek o 12:36 Nie widzę nadal tematu. Sam jak 10 lat robiłem zawodowo jako kierowca po mieście to raczej luzacko podchodziłem to pewnych kwestii. Posądzam, że z 80% łącznego czasu to była jazda z jedną ręką na kierownicy. Taki mam styl jazdy ale za to mam wybitne zdolności obserwacji otoczenia i nadal miałem, mam zerowe konto stłuczkowo-wypadkowe. Wielu tfu influenserów czy jak to się nazywa w programach podobne prowadzi czy obraca na dłużej oczy w stronę kamery po stronie pasażera. Mniemam, że nie mają prawka rok i przewinęło się u nich tyle aut i km, że ogarniają jazdę. Z innej beczki poświeciłem ok 10 min na przejrzenie komentarzy po tymi materiałami i jakoś ci dwaj zbierają najlepsze oceny. Ustawka? Nie wiem nie oglądam tego typu programów nagminnie wiec może to wynik TV jako całokształt. Nie oszukujmy się bo przez te 10 lat widziałem takie akcje radiowozów, że oczy bolały i biorę poprawkę, że to zwykłe ludki są a nie mistrzowie drogowych manier. Dupsko trza mieć spięte jak mają sygnały i tyle. Co do palucha nadal biję brawo bo za kilka lat może jak nie będzie reakcji rzuci czymś w radiowóz. Ja prywatnie obawiam się właśnie takich młodych bez żadnej pokory. Nie mam niestety tutaj dobrych doświadczeń i wymagam maksymalnego wzięcia za pysk tak zachowującego się towarzystwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano Wtorek o 13:25 Autor Mod Team Udostępnij Napisano Wtorek o 13:25 Pany, nieraz pisałem że kilka postów offtopa jeszcze przełknę, ale tu już przesadzacie. Większość postów teraz w temacie to offtop, więc sugeruję zakończyć bo się posypią "nagrody". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano Wtorek o 13:29 Udostępnij Napisano Wtorek o 13:29 (edytowane) 1 godzinę temu, marvelo napisał: Tu nie chodzi o jazdę radiowozem, ale o podstawowe zasady bezpieczeństwa podczas jazdy samochodem w ruchu ulicznym w ogóle, które to pan "brodaty" narusza w trakcie normalnej jazdy, podczas której prowadzi głupkowate rozmowy z partnerem [...]. Chodzi o czas oderwania wzroku od drogi i patrzenia na partnera, karygodny sposób trzymania kierownicy a nawet jej całkowite puszczanie (jedną ręką i to nawet nie na wieńcu, a na poprzeczce, co w razie wypadku i wystrzelenia poduszki może spowodować dodatkowe obrażenia przedramienia, a także twarzy odłamkami kości z przedramienia - to są podstawy, o których ten pan albo nie wie, albo świadomie je lekceważy). Ty tak nadal na poważnie? Nigdy nie prowadzisz głupkowatych rozmów z pasażerem podczas jazdy samochodem? Zawsze tylko i wyłącznie patrzysz przed siebie i nigdy nie zerkasz na licznik/radio/nawigację/itp.? Zawsze trzymasz ręce na kierownicy na prawidłowe "za-piętnaście-trzecia" albo na "za-dziesięć-druga" i nawet na chwilę nie odrywasz żadnej z nich od kierownicy? Jak zmieniasz biegi zatem (wiem, są samochody z automatyczną skrzynią biegów, sam mam dwa takie)? Jak włączasz wycieraczki, itp.? Przestań się kompromitować i brnąć w ten temat i nie udawaj świętszego od papieża. A może jakiś policjant był tak chamski wobec Ciebie, że wlepił Ci mandat np. za gadanie przez telefon w czasie jazdy albo może dostałeś pałą po dooopie i teraz masz jakiś uraz? Przepraszam Admina ale nie mogłem przejść obojętnie nawet mimo groźby kary Edytowane Wtorek o 13:30 przez Greg1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi