01beci Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Szukam jakiejś fajnej kamerki z montowaniem na kask lub klatę w budżecie do 300zl. Kamerka ma mieć przeznaczenie do nagrywania przejazdów na pumptrack ewantualnie jakieś hopki. Zależy mi też na jakości nagrania oraz dźwięku mikrofonu ponieważ mam zamiar to matować i wrzycac na yt. Najlepiej jakby kamera miała git kolorki i przy szybkich ruchach aby nie pokazywała pixeli. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 godziny temu Mod Team Udostępnij Napisano 2 godziny temu Super jakością za bardzo się nie przejmuj jak myślisz o YT. Nawet jak masz surówkę bardzo dobrej jakości to po montażu musisz to wyeksportować do jednego pliku za pomocą kodeka i tu jest pierwsza utrata jakości. Ale to jest nic w porównaniu z tą, która jest po konwertowaniu Youtube'a. Filmik baaardzo traci na jakości. I nie patrz na filmiki większych twórców, bo YT dla ludzi posiadających duży kanał daje inną kompresję i sporo lepszą jakość. Dla normalnych użytkowników jest padaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 38 minut temu Udostępnij Napisano 38 minut temu Jeżeli kupa będzie konwertowana przez YT, to wyjdzie jeszcze większa kupa. Podstawą jest wpasować się w kodeki YT, żeby tej dodatkowej konwersji nie było. Jeżeli wrzuci się byle jak, to wyjdzie byle jak. Za 300zł będzie kiepska kamerka, chyba że jakimś cudem uda się wyhaczyć jakąś używkę typu GoPro 6. Ale i tak trzeba się przygotować na dodatkowe wydatki, bo w takiej cenie pewnie bateria padnięta, pewnie bez karty pamięci lub tak samo padająca, jakieś mocowania itp. Ja bym założył budżet około 1000zł. Poszukał GoPro 6-8, Osmo Action 3 w rozsądnej cenie i dokupił brakujące rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 minut temu Mod Team Udostępnij Napisano 8 minut temu Miałem Gopro 6 Black, poskładałem filmik w Vegasie, jakość była bardzo dobra. Po wrzuceniu na YT widać było że jakość dużo gorsza. Kumpel ma Insta 360Ace Pro i raz wrzucił filmik na YT, nie składał tylko w programie kamerki dodał napisy. Na YT jakość ogólnie kiepska. Artefakty towarzyszące kompresji bardzo widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi