Michal2008 Napisano 31 Października 2024 Napisano 31 Października 2024 Cześć, używa ktoś Zwift Cog and Click Upgrade Kit? interesują mnie opinie na temat tego dodatku. I jak to w ogóle działa z szosą z napędem 2x? wywalamy z tyłu kasetę, ale dostajemy guziczki? tymi guziczkami zmieniamy przełożenie? ma to sens? Cytuj
dlugi1984 Napisano 5 Stycznia Napisano 5 Stycznia Używam tego zestawu od kilku dni. Genialne. Ciche. Dużo cichsze niż zwykła kaseta. A dodatkowo zmieniasz biegi tymi wirtualnymi biegami (bardzo proste urządzenie, działa bezgłośnie). Ustawiasz sobie przód na mniejszej zębatce, tył na takiej, by cały zestaw chodził bezgłośnie (równy łańcuch po prostu) a później wahlujesz przerzutkami ze zwifta. Ja mam przerzutki normalnie 2 x 11 i tutaj dałem z obu stron podkładki co były w zestawie z cick core. Serio jak szukasz czegoś cichego, a równie dobrego, to polecam, bo cenowo wychodzi to samo co kaseta praktycznie, a w razie czego nawet jest bardziej praktyczne, bo możesz na to wrzucać niemal każdy rower. 1 Cytuj
Michal2008 Napisano 7 Stycznia Autor Napisano 7 Stycznia Zmiana tymi guziczkami jest wygodna? Twoim zdaniem? Cytuj
pecio Napisano 7 Stycznia Napisano 7 Stycznia @Michal2008 to działa tylko z niektórymi trenażerami . Dla przykładu Kickr musi być zaktualizowany do softu który obsługuje wirtualną zmianę. W dodatku wystarczy tylko kupić manetki a łańcuch ustawić na kasecie w pozycji 14 . Resztę robi trenażer. Aha ..... i działą to na Zwifcie. Na Rouvy dla przykładu - zapomnij. Cytuj
Michal2008 Napisano 8 Stycznia Autor Napisano 8 Stycznia To akurat wszystko jest jasne, dlatego pytam osoby, które to posiadają i używają jak wrażenia i czy polecają. Bo chcę zakupić to na kolejny sezon… Cytuj
przemo86a Napisano 12 Stycznia Napisano 12 Stycznia Cześć, czyli cog łączy się z trenażerem? Niech mi ktoś powie czy można inaczej cog połączyć. A jak się to ma w ap mywhoosh? Gdzieś czytałem że można trenażer z cog też połączyć w ap QF. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi