Mod Team sznib Napisano 30 Października Mod Team Udostępnij Napisano 30 Października Pamięta ktoś jeszcze regulacje przedniej przerzutki? Mam taki mały "problem", że tak powiem. Przerzutkę ustawiłem, zakresy ok, wysokość, położenie wodzika względem blatów, ok. Napięcie linki na blacie prawidłowe, łańcuch ociera tylko na największej zębatce z tyłu, na najmniejszej odległość od wodzika jakieś 0,5-1mm. Na młynku łańcuch też pracuje ok, praktycznie na żadnej zębatce nie ma ocierania. Niby wszystko ok, ale na młynku linka jest zauważalnie luźna. Podciągnąć nie mogę, bo wtedy na blacie jest lipa, wodzik jest za bardzo wychylony na zewnątrz (a jak bardziej podciągnę to się w ogóle nie da wrzucić biegu, bo zakres blokuje). Coś zrobiłem źle, czy tak ma być i się nie przejmować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CRMOCAAD Napisano 30 Października Udostępnij Napisano 30 Października Możliwe że linkę od drugiej strony śruby trzeba przykręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 30 Października Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Października Nie, jest przykręcona prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2rs232 Napisano 30 Października Udostępnij Napisano 30 Października Spradziłem na jednym z rowerów i też na młynku linka ma lekki luz. W niczym to nie przeszkadza, zmiana biegów działa bez problemu. O zakres położenia przerzutki zadba śruba regulacyjna. Jeździć obserwować.😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 30 Października Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Października Tak zamierzam, bo nic innego się z tym nie zrobi. Ważne ze dobrze działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CRMOCAAD Napisano 30 Października Udostępnij Napisano 30 Października U mnie wstarym kellysie na deorce nawet była linka luźnia i działało, taki urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 30 Października Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Października Na to wychodzi. Poszperałem trochę na forach zagranicznych i ludzie pisali ze w niektórych przypadkach linka musi być luźna na blacie żeby prawidłowo działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi