ra4grok Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października Siema, wiem że temat wałkowany kilka razy ale po przejrzeniu allegro i innych sklepów wpadły mi te dwa klucze. Który będzie lepszym wyborem ? Klucz do domowego użytku do roweru karbonowego. https://allegro.pl/oferta/proxxon-klucz-dynamometryczny-3-15nm-microclick-15-14034494644 https://allegro.pl/oferta/klucz-pro-dynamometryczny-2-15-nm-bez-bitow-14721076360?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_rowery_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=19694848528&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA3JCvBhA8EiwA4kujZvfMzEW2ILYILBQA3HKGGIrjI_1SlMmWo13kMDYsof5hC61ILWj2sRoCOcAQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października (edytowane) Proxxon jest renowowanym producentem a ten Pro to brandowany chińczyk (ale premium) występujący pod kilkoma różnymi markami jak np. BlueChain czy BBB Cycling. W przypadku roweru bez znaczenia. Minusem proxxona jest grzechotka 20T ten Pro ma o ile pamiętam. 72T. Edytowane 29 Października przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października Grzechotka 20T może być upierdliwa jeśli jest ciasno i mało miejsca na kręcenie kluczem. W rowerze raczej nie ma z tym problemu (zawsze można założyć przedłużkę).Zaletą mniejszej ilość zębów jest wyższa trwałość i możliwe kręcenie z większymi momentami (ale to nie ma znaczenia dla zakresu momentów tych kluczy). Wadą Proxxona jest (wg opinii na alledrogo) że działa tylko w prawo. Ale ze względu na maksymalny moment 15 Nm chyba nie znajdziesz śruby lewoskrętnej w rowerze którą trzeba kręcić tak małym momentem. Pedały wymagają 30-40 Nm, suport (wkręcany) jeszcze więcej. To nie są klucze do takich zastosowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października Wiecej zębów przydaje się np. w przypadku przykręcania zacisków hamulcowych ale często też mostka. Ja zwykle przykręcam wstępnie bitem na uchwycie wkrętakowym a samo dociągnięcie dyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietrash Napisano 30 Października Udostępnij Napisano 30 Października A tam klucz marki Pro to nie jest produkt Shimano? Czytałem o nim dobre opinie, minusem jest że przychodzi bez żadnego pudełka przypięty tylko do kawałka kartonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 30 Października Udostępnij Napisano 30 Października @Pietrash ogólnie marka PRO to marka Shimano używana np. dla narzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Października Udostępnij Napisano 30 Października Ale nie produkują sami takich rzeczy jak klucze dynamometryczne - pisałem o tym wyżej. Tylko markują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra4grok Napisano 30 Października Autor Udostępnij Napisano 30 Października Dzięki za pomoc Chyba zdecyduję się na tego pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 30 Października Udostępnij Napisano 30 Października Mam tego chyba Pro... z pro - mocja byłya na amazon ... jest tańszy i to takie dziwne pro nie shimanowe, inny logotyp Pro klucz Była promocja 157 zł wygląda super, nie używałem, ma kartkę kalibracji z wynikami wpisanymi długopisem, i podpisem. Przychodzi z eleganckim pudełku nasadkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra4grok Napisano 30 Października Autor Udostępnij Napisano 30 Października Akurat ten z aukcji allegro jest sprzedawany przez sprzedawcę uwzględnionego na stronie pro. W sumie ten co podałeś jest praktycznie taki sam z wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 30 Października Udostępnij Napisano 30 Października Jeszcze nie używany, nie wiem jak wypadnie w akcji, ale staranność wykonania i opakowania super, w weekend sprawdzę. Możliwe że to podwykonawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 2 Listopada Udostępnij Napisano 2 Listopada Dołączona karta : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi