leon7877 Napisano 28 Października Udostępnij Napisano 28 Października Taki to oto materiał niedawno pojawił się na kanale zero: Więc jak uważacie, argumenty słuszne czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Października Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października Obejrzałem tylko początek, bo brak nerwów żeby taka debilną nagonkę oglądać. Gość trafił na buraka na rowerze i dumnie oświadczył że jest uprzedzony do rowerzystów. Wszystkich. I| jeszcze innych ludzi tym pożal się Boże filmidłem szczuje. Takim powinno się zakazać dostępu do internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 28 Października Autor Udostępnij Napisano 28 Października A ja obejrzałem do końca. Trzeba przyznać, że skoro ktoś mówi, że „Nigdy nie spotkałem rowerzysty, który przepuścił mnie na przejściu przez DDR” to po takim doświadczeniu ciężko nie uogólniać. I prawdopodobnie mówi tu prawdę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Października Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października To że on nie spotkał o niczym nie świadczy. A na pewno nie można na tej podstawie sądzić ogółu. Zamiast się produkować z tymi domysłami to proszę, można zrobić akcję; stanąć z kamerką koło przejścia na DDR, ponagrywać z godzinę, dwie i wtedy można analizować ilu rowerzystów przepuszcza, a ilu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 28 Października Autor Udostępnij Napisano 28 Października Prawdopodobnie większość nie przepuszcza. Mówię to bez satysfakcji, jako rowerzysta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 28 Października Udostępnij Napisano 28 Października Ja nie rozumiem jeżdżących na rowerze i mających problem z innymi. Rowerem wjedziesz wszędzie(o ile to nie szosa), jak ktoś idzie drogą rowerową to mogę zjechać na ulicę lub trawnik, w lesie nie trzeba jechać drogą aby ominąć pieszych mogę wjechać w las. Sam wole nie dawać znaku,że jade, bo wtedy towarzystwo idące nie wiadomo co zrobi a tak ja ich "pyk" bokiem i zanim sie zorientują to mnie już prawie nie widać. Nigdy nie miałem problemu z innymi czy to z autami czy to z pieszymi. Rower jest tak szybki i mobilny,że nie muszę nikomu "wchodzić" w drogę a jak ktoś wchodzi w moją to go ominę z każdej strony nie czekając na jego reakcje. Nawet jeśli miałbym wiele razy racje to co z tego? Ja chce jechać a nie myśleć czy przejmować się innymi. aha jeszcze odnośnie pasów miałem dodać, nie wpuszczam,bo nie muszę jak ludzie stoją i widzę,że sie czają aby przejść to pojadę za nimi oni sobie przejdą a ja jade dalej i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 28 Października Autor Udostępnij Napisano 28 Października (edytowane) Mam takie samo zdanie, nie mam problemu nawet z pieszym idącym pasem rowerowym. Ale jeżeli jadę DDR-em, którym idzie matka z dzieckiem w wózku, po moim pasie w tym samym kierunku co ja, chcę ją normalnie wyprzedzić a ona zamiast dalej spokojnie iść swoim pasem nagle próbuje uciekać w lewo wprost pod koła to ciężko się nie zdenerwować. Rower i owszem jest mobilny ale problem zaczyna się wtedy, gdy ktoś zaczyna wykonywać nagłe, nieprzewidywalne ruchy np wskakując pod koła. No ale temat nie o tym. Edytowane 28 Października przez leon7877 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 28 Października Udostępnij Napisano 28 Października aha a myślałem,że o tym 😆😆obejrzałem tylko początek kiedy koleś się żali,że go rowerzysta ominął a dzieci opier.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 28 Października Udostępnij Napisano 28 Października 99% rowerzystów nie wie, lub nie chce wiedzieć, że nie mają pierwszeństwa przed wjazdem na przejazd rowerowy. Natomiast w drugą stronę... Te same 99% rowerzystów doskonale jednak wie, że zebra na DDR bez oznakowania pionowego to nie przejście dla pieszych tylko taki psikus planistów ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 28 Października Udostępnij Napisano 28 Października Jestem typowym "polokiem"....jak jadę samochodem to się wkurzam na rowerzystów, jak jadę rowerem to na januszy w samochodach. Nie dogodzisz...😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października 18 godzin temu, leon7877 napisał: Taki to oto materiał niedawno pojawił się na kanale zero: Więc jak uważacie, argumenty słuszne czy nie? Kierownik ma cierpieć. Opinia, że wożenie ze sobą 1.5t stali ma być proste jest patologiczna i trzeba to wbijać w głowę. 18 godzin temu, sznib napisał: Obejrzałem tylko początek, bo brak nerwów żeby taka debilną nagonkę oglądać. Gość trafił na buraka na rowerze i dumnie oświadczył że jest uprzedzony do rowerzystów. Wszystkich. I| jeszcze innych ludzi tym pożal się Boże filmidłem szczuje. Takim powinno się zakazać dostępu do internetu. Nie trafił na nikogo, ale sieje ferment i kliki oburzonych. Jak sporo tyrurowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października "Jako pieszy wqrwiają mnie kierowcy i rowerzyści, jako kierowca rowerzyści i piesi, jako rowerzysta piesi i kierowcy, a jako widz kanału zero ten materiał bo jest cienki." 🫠 Pozdrow'er😘 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 29 Października Autor Udostępnij Napisano 29 Października Też uważam, że to taki materiał, który powstał po to, żeby wsadzić kij w mrowisko. Z drugiej strony, tak szczerze czy naprawdę wierzycie że rowerzyści przepuszczają np pieszych na zebrze przechodzącej przez pas rowerowy? Ja jestem w 100% pewny że prawie nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października Ten materiał jak każdy inny powstał po to aby się klikało, a jak się klika to leci kasa. Ogólnie dla mnie wrzucanie wszystkich do jednego wora (niezależnie kto to) to jest idiotyzmem. To tak jakby zrobić materiał, że dziennikarze to święte krowy i manipulanci bo jeden nagiął fakty żeby sprzedać artykuł, czy odcinek. Jeżdżąc szosą poza miastem spotykam się z dużą kulturą kolarzy, jak mijam ich autem to zachowuje spory dystans i nie wciskam się na siłę. Ale im bliżej miasta/centrum tym więcej widzę debilnych , złośliwych i nieodpowiedzialnych zachowań rowerzystów....nie kolarzy. Jest dużo chamstwa, agresji, złośliwości. Oczywiście zdarzają się kolarskie glorie na rowerach za miliony monet, ale to rzadkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HSM Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października Cały ten kanał powstał wyłącznie po to, żeby się klikało i leciała kasa... 🙂 A z dziennikarstwem, weryfikacją źródeł i obiektywizmem ma tyle wspólnego, co w nazwie - czyli "zero". Ot po prostu rozrywkowe treści, które monetyzują to, co się monetyzuje najlepiej, czyli w nowoczesnym języku "polaryzacja", a po staropolsku po prostu "jątrzenie". Panu zapewne jakiś rowerzysta przeszkadzał na drodze, to postanowił zrobić z tego odcinek i tyle. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 29 Października Autor Udostępnij Napisano 29 Października (edytowane) Cytat Cały ten kanał powstał wyłącznie po to, żeby się klikało i leciała kasa... 🙂 A z dziennikarstwem, weryfikacją źródeł i obiektywizmem ma tyle wspólnego, co w nazwie - czyli "zero". To nie jest prawda. Jest to akurat jedno z najbardziej obiektywnych źródeł. Tak jak ty piszą tylko zatwardziali fani jednej lub drugiej strony barykady politycznej. Przeważnie zwolennicy obecnej koalicji rządzącej bo to ich najbardziej boli gdy usłyszą trochę prawdy o swoich idolach i ich poczynaniach. Proponuję sobie odpuścić te typowo rozrywkowo - pudelkowe filmy które mają po prostu sie klikać i skupić się na filmach i debatach ekspertów z różnych dziedzin, nauki, filmu, prawa, medycyny, psychologii. Można nawe sobie odpuścić tematy polityczne, choć tutaj jest to raczej przekaz obiektywny - obrywa ten, kto zasłużył, nieważne z jakiej jest partii. Edytowane 29 Października przez leon7877 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października 18 godzin temu, Dokumosa napisał: 99% rowerzystów nie wie, lub nie chce wiedzieć, że nie mają pierwszeństwa przed wjazdem na przejazd rowerowy. Potrafisz to podeprzeć przepisami, czy tylko tą głośną zmianą znaczenia znaku pionowego? Skoro rowerzyści nie mają, to znaczy, że kto ma i na jakiej podstawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października Bardziej śmieszy to oburzenie co świadczy o narcyżmie wielu na rowerach albo wręcz kłopotach z samooceną. Jak ma ktokolwiek się za to zabrać? Określić procentowo te święte krowy, chamów i resztę? Dodane słowo "nieodpowiedzialni" załatwiło by temat? Jak napiszą kierowcy nie potrafią po rondach albo sprawnie wyprzedzać to zaraz wpadnie jakiś płaczek "ojej ale ja umiem". Ja się tam nie obrażam. Raptem wczoraj mija mnie jak jechałem autem dziewucha nawet pro ubrana na gravelu gdzie po obu stronach są dwie nowiutkie po 4 metry szerokie DDR-y. Czy to, że w głowie wyświetli mi się rowerzyści to durnie to coś gorszego od faktu jaki to samo mogę napisać o kilku przypadkach za kierownicą auta? Materiał słaby ale liznęli jednej istotnej rzeczy czyli jednak kierowców jakoś biorą za pysk co widać choćby na przejściach czy najlepiej przejazdach kolejowych a taka dziewucha czy inny matoł pomyka gdzie chce i jak che bo nic mu nie grozi. Jak by za taką jazdę w tym konkretnym miejscu dostała z 2 tys i dalej jak w recydywie to towarzycho spokorniało by migusiem. Nie było by debilnego określenia na poziomie ameby "że kierownik ma cierpieć". A tak biorąc pod uwagę całokształt wymagań co do wszystkiego i wszystkich faktycznie nie daje się obronić tezy, że rowerzyści to jedno z największych kłopotów wokół. Można iść w kąt i beczeć jak komuś ulży. @HSM znasz jakiś kanał albo TV, która nie jest nastawiona typowo na klikanie czy zarabianie kasy? Jak tak to podaj jaki to % ogółu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października @Tyfon79 Ale można zarabiać na sensacji, oburzeniu, negatywnych emocjach, a można na przekazie pozytywnym, pokazującym dobre praktyki. Pierwsze są czysto do nabijania kasy, drugie mają wartość dodaną. Kanały typu jacy ci X są Y omija się z daleka, bo to granie na najprostszych emocjach, a nie coś co faktycznie omawia problem, próbuje szukać jakiegoś rozwiązania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HSM Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października 13 minut temu, leon7877 napisał: Jest to akurat jedno z najbardziej obiektywnych źródeł. Taaa... to jest tak samo prawda, jak to, że TY @leon7877 jesteś grzecznym użytkownikiem forumrowerowe.org @Tyfon79 nie no oczywiście, generalnie na tym YT jest się dla kasy... ale najwyraźniej są ludzie (widzowie), którzy traktują YT jako źródło wiedzy, przekonań i opinii, kompletnie pomijając ten finansowy wątek 🙂 Jak można poważnie zacząć rozmowę o czymkolwiek, wstawiając materiał, który na miniaturce i planszy tytułowej ma deklarację, że kogoś, coś wku...wia. Samo to powoduje, że nie traktuję wypocin gościa poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta05 Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października Ja jeżdżę już kilka dziesięcioleci i oceniam duże zmiany na + ,a to głównie plus dla kierowców którzy są 2x bardziej ostrożni od rowerzystów. Co prawda musimy jeszcze się "podszkolić" aby: https://m.demotywatory.pl/5254567/A-tak-rowerowe-autobusy-rozwoza-dzieci-do-szkol-w?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3vDCIzFIEDCwb3CZIOgX2Ki0SCjjyoCxFFMEgGzv9yOxjpfOcMtNugJpk_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 29 Października Udostępnij Napisano 29 Października 2 godziny temu, HSM napisał: Nie no oczywiście, generalnie na tym YT jest się dla kasy... ale najwyraźniej są ludzie (widzowie), którzy traktują YT jako źródło wiedzy, przekonań i opinii, kompletnie pomijając ten finansowy wątek 🙂 Jak można poważnie zacząć rozmowę o czymkolwiek, wstawiając materiał, który na miniaturce i planszy tytułowej ma deklarację, że kogoś, coś wku...wia. Samo to powoduje, że nie traktuję wypocin gościa poważnie. No dobra ale w tym naszym kraju od wieków naczelne top tematy to miedzy innymi drogowa nawalanka czy pedofilia u czarnych albo zawsze na topie aborcja. Ja tu nie widzę grama poszerzania wiedzy, opinii choć by materiał zrobił jakiś medialny geniusz. Ja jak gdziekolwiek te trzy tematy widzę to spierniczam ile wlezie i mało mnie obchodzi kto to robi i jaki to kanał. To już tyle trwa, że zwymiotować idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 29 Października Autor Udostępnij Napisano 29 Października (edytowane) Trzeba sobie jasno powiedzieć, że ambitne materiały nie klikają się. Dlatego finansowo ciągnąć ten wózek muszą filmy klikające się żeby mieć kasę na robienie tych ambitniejszych. Jak już wspomniałem, na kanale zero są też materiały ambitniejsze, ale jeśli ktoś nawet nie zadał sobie trudu żeby sprawdzić co tam jest to raczej dyskusja z kimś takim nie ma sensu. Skoro ktoś widzi brak obiektywizmu bo Mazurek obraził jakiegoś jego idola z PiS czy PO (niepotrzebne skreślić). Edytowane 29 Października przez leon7877 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano Środa o 10:01 Udostępnij Napisano Środa o 10:01 (edytowane) W dniu 29.10.2024 o 09:51, leon7877 napisał: Można nawe sobie odpuścić tematy polityczne, choć tutaj jest to raczej przekaz obiektywny - obrywa ten, kto zasłużył, nieważne z jakiej jest partii. Noooo mi się np. bardzo podobał program z oceną rządu po 10 miesiącach funkcjonowania. Przekaz był tak obiektywny, że jedyny dziennikarz zrezygnował z udziału a w gronie "ekspertów" to tylko kłeczka i rachonia brakowało. Model biznesowy stanowskiego opiera się na kucach incelach, i jak widać na forum rowerowym również takich mamy. Edytowane Środa o 10:02 przez Mihau_ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano Środa o 10:10 Udostępnij Napisano Środa o 10:10 Ja uważam że rowerzyści to święte krowy - ile osób jeździ na czerwonym na warszawskich DDRach to dla mnie szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi