michalr75 Napisano 3 Grudnia 2024 Napisano 3 Grudnia 2024 O, fajny wątek, podzielę się doświadczeniami. Ubieram się tanio, głównie w Decathlonie i Ekoi. Na takie temperatury jak teraz, gdy rano jest w okolicach 0 do 2-4 stopni sprawdza się u mnie bluza XC z Decathlona, pod to przylegająca koszulka piłkarska Kipsta i rękawki Ekoi. Na bluzę ewentualnie wpada jeszcze kamizelka przeciwwiatrowa Ekoi. Jak jest powyżej 5 stopni to rękawki wypadają bo robi się za ciepło. W zeszłym roku kupiłem spodnie Endura MT500 i to był strzał w dziesiątkę, świetne spodnie na jesień i niskie temperatury. Jak zaczynają się mrozy to wtedy wchodzą ocieplane bibsy Spiurka, pod bluzę jakieś termo Ekoi z tych co wspominał @Zigfir. Na siarczyste mrozy poniżej -10 na termo wchodzi kurtka Van Rysel Road. Skarpety Ekoi Carbon, buty letnie i na to ochraniacze Shimano 3000. Rękawiczki na okolice 5 stopni to przeciwwiatrowe trekkingi Forclaz MT900 (świeży zakup ale jak się okazuje bardzo fajny), na mrozy rękawice narciarskie Reuscha. Cytuj
michalr75 Napisano 4 Grudnia 2024 Napisano 4 Grudnia 2024 @chopmazWydaje mi się że ciepłe, ja jeżdżę w nich w zimie w butach letnich i ochraniaczach i wystarczją na kilka h jazdy. Jak jest mroźniej to jeszcze pod nie zakładam drugą parę cieńszych kolarskich skarpet. A dodam że akurat końce palców od stóp i rąk dość mocno mi się zawsze wychładzają, więc chyba nie jest źle 1 Cytuj
Zigfir Napisano 5 Grudnia 2024 Napisano 5 Grudnia 2024 Co do ciepłych skarpet to zerknijcie na Endura Baa Baa Merino Winter. Przetestowałem już tego trochę zimowych skarpetek gobika, endury i assosa. Były w tym sztuczne i z merino ale te konkretnie mi się sprawdza najlepiej. Zrobione są z dość gęstej wełny i to robi robotę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi