Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Zamierzam kupić swój pierwszy eMTB. Jazda głównie po lesie, podjazdy, zjazdy - nie skaczę. Rower zamierzam kupić na rynku zagranicznym, niemieckim ze względu na lepsze ceny.

Znalazłem dwa modele, w których sprzęt moim zdaniem jest fajny i pasuje mi geometria. Co sądzicie o n/w modelach. Ewentualnie proszę o polecenie od siebie konkretnego modelu.

1. https://www.radon-bikes.de/en/e-bike/mountainbike/render/render-100-hd-750-2024/

2. https://www.yt-industries.com/products/bikes/decoy-29/core-4/680/decoy-29-core-4/

Który rower będzie lepiej eksploatować w Polsce, jak z silnikami. 

Napisano (edytowane)

tylko z tym silnikiem gorsze osprzety a z podobny to kwota ponad 6000. ten silnik w Core 4 polecaja bardziej niz bosh - tylko nie wiem czy wzgledem do najnowszej generacji

Edytowane przez tocusiek
Napisano (edytowane)

Jeżeli nie potrzebujesz zmiany biegów przez silnik i ABSu to można sobie darować generacje 5 Boscha. 
Ja mam NS EFine z powodu że wszystko mogę sam przy nim zrobić i nie jest „przekombinowany”. 
Wejdź na YT Endurofina, gość w kilku filmach mówi o swoich przemyśleniach co do dobrego roweru. 

Edytowane przez XC100S
Napisano

Endurofina zaraz pewnie je%$nie tą Santą i na tym się skończy w krótkim czasie kolejny jego elektryk. Raczej słaby przykład a technicznie poza prądem nie trzeba się doktoryzować by wiedzieć, że obecnie robi się coraz większe paści by kupować co chwila. Klient idealny a nie jak wcześniej jedna koza na kilka lat:laugh: Osobiście gdybym kupował 1-ego elektryka zrobił bym wszystko bo obczaić i zminimalizować problemy z prądem. To jest na dziś problem nr.1 a nie reszta z czym łatwo choć nie za małą kasę idzie sobie poradzić. 

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Radon jest niemiecką marką rowerową, która słynie z oferty o wyjątkowo atrakcyjnym stosunku cen do poziomu wyposażenia. Radon jest marką, która należy do niemieckiej firmy H & S Bike Discount GmbH. Bike Discount zaczął swoją działalność w 1989 roku jako maleńki sklep rowerowy. 
A sklep jest okay więc … 

Sam u nich kupuje rowery, Cube i Bianchi. Kaski, buty itp 

Natomiast jeszcze słowo o wyborze konkretnego modelu to kupiłem NS na którym jeździ Michał Topór i to mi ułatwiło wybór. 
p.s. 

oczywiście mowa o elektryku 

Edytowane przez XC100S
Napisano

ja nie skacze, raczej las, góry. Oba modele podobają mi się. Sam nie wiem, wkurza mnie brak bidonu chociaż mam bukłak w plecaku - lecz nie zawsze mam plecak :) Bardziej jestem za Radon lecz pytanie, którego eksploatacja będzie tańsza w Polsce.

najlepsza pora na zakup roweru teraz czy czekac do stycznia ?

Napisano
Godzinę temu, XC100S napisał:

Czy identycznie jak marka Cube ? YT ma dobre opinie w necie, o Radon malo jest natomiast pelno jest o Cube

jest niemiecką marką rowerową, która słynie z oferty o wyjątkowo atrakcyjnym stosunku cen do poziomu wyposażenia. Radon jest marką, która należy do niemieckiej firmy H & S Bike Discount GmbH. Bike Discount zaczął swoją działalność w 1989 roku jako maleńki sklep rowerowy. 
A sklep jest okay więc … 

Sam u nich kupuje rowery, Cube i Bianchi. Kaski, buty itp 

Natomiast jeszcze słowo o wyborze konkretnego modelu to kupiłem NS na którym jeździ Michał Topór i to mi ułatwiło wybór. 
p.s. 

oczywiście mowa o elektryku 

• 3 tygodnie później...
Napisano
W dniu 31.10.2024 o 18:08, tocusiek napisał:

Prawdopodobnie wybiorę Cube https://www.cube.eu/pl-pl/360/802500 ze względu na nowy silnik, mam jednak dylemat jaki rozmiar. Z reguły wiem, że lepiej mniejszy. Posiadam mtb Superiora w rozmiarze L, ale nie wiem jak to jest z elektrykiem...

Hej. 

Kupiłeś tego Cube??