SL440 Napisano 24 Października Udostępnij Napisano 24 Października Chce zakupić nawigację rowerową dla rowerów: XC (pagórkowate niziny, lasy) i Trail/All-Mountain (góry), proszę o poradę doświadczonych użytkowników takich urządzeń co wybrać wg tych preferencji: 1. Chcę, aby nawigacja pokazywała trasę na zasadzie komunikatów - strzałka, że za 50 m skręcić w prawo itp lub linii (ścieżki) na wyświetlaczu ze wskazaniem punktu (punktem tym jest nawigacja/rowerzysta). Nie zależy mi na dokładnych mapach (OpenStreet) wyświetlanych na ekranie nawigacji. Komunikaty mają być proste i czytelne, a nawigacja ma prowadzić abym nie zgubił się na ścieżkach w trakcie jazdy. 2. Aby wyświetlała ślady w formacie GPX, które mogę pobrać z Trailforks. 3. Dobrze gdyby dodatkowo wyświetlała dane typu: aktualna prędkość, maksymalna, średnia, dystans, rzeczywisty czas jazdy. 4. Dobry uchwyt na kierownicę (drugi z rowerów ma tak krótki mostek, że w tym miejscu się nie zamontuje) mocowany na śruby (nie ma gumki) abym dobrze trzymało na wertepach i abym mógł łatwo i szybko montować nawigację na różnych rowerach. 5. Brak dodatkowych kabli, czujników abym nie musiał prowadzić linek do szprych itp. Jeśli jeszcze są jakieś funkcje o których nie wspomniałem, a warto je mieć proszę o info. Przeciągnij tutaj aby załączyć lub dodaj pliki... Akceptowane typy plików: jpeg, jpg, gpx, fit, tcx, pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 24 Października Udostępnij Napisano 24 Października Samrtphone + Komoot. Komoot ma bardzo dobre mapy gorskich lesnych sciezek. Przynajmniej u mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SL440 Napisano 24 Października Autor Udostępnij Napisano 24 Października Chciałbym, aby był niezależny od smartfona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 24 Października Udostępnij Napisano 24 Października - garmin edge 130 plus - bryton rider 460 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 24 Października Udostępnij Napisano 24 Października https://pl.aliexpress.com/item/1005007702885716.html?gatewayAdapt=glo2pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 24 Października Udostępnij Napisano 24 Października Zerknij na IGPsport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 24 Października Udostępnij Napisano 24 Października (edytowane) - Budżetowo, to IGPSport BSC200 z AliExpress - Markowo-budżetowo, to Garmin Edge 130+ - Optymalnie - Garmin Edge Explore 2 O Komoot do niezależnej nawigacji raczej zapomnij, szczególnie w terenie. On ma jedynie fajny planer, ale i tak brakuje tam ścieżek, a wiele z tych które są na jego mapach w terenie przestały istnieć lata temu, więc nadaje się do użytku tylko z heatmapami z innych aplikacji. Ani razu nie zdarzyło mi się, czy to w górach, czy na Mazowszu, żebym bezproblemowo przejechał całą trasę wytyczoną w Komoot. Zawsze wylądowałem w jakichś krzakach po środku niczego i albo musiałem zawracać, albo pchać rower z powrotem pod górę, albo przeciskać się z buta przez chaszcze. @Eathan zaciekawiłeś mnie tym urządzeniem. Wklejasz, bo używasz/-łeś, czy znalazłeś na Ali? Edytowane 24 Października przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 24 Października Udostępnij Napisano 24 Października Cytat Ani razu nie zdarzyło mi się, czy to w górach, czy na Mazowszu, żebym bezproblemowo przejechał całą trasę wytyczoną w Komoot. Zawsze wylądowałem w jakichś krzakach po środku niczego i albo musiałem zawracać, albo pchać rower z powrotem pod górę, albo przeciskać się z buta przez chaszcze Ja mam odwrotne doświadczenia. Bez Komoota nie znalazłbym wielu singli, bardzo fajnych do przejechania. Komoot pokazuje ścieżki przejechane prżez innych. Wjec jakość zależy od ilości użytkowników w danym rejonie. Trzeba wybierać te nowe, a nie z przed kilku lat. Zdarzyło mi się tez wjechać w krzaki. , ale ścieżka była przedcovidowa. Od tej pory sprawdzam kiedy były ostatnie recenzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SL440 Napisano 24 Października Autor Udostępnij Napisano 24 Października 7 godzin temu, TheJW napisał: - Budżetowo, to IGPSport BSC200 z AliExpress Igpsport bsc200 to ciekawa propozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano Niedziela o 13:23 Udostępnij Napisano Niedziela o 13:23 (edytowane) Sigma Rox 11? Edytowane Niedziela o 13:23 przez cervandes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano Niedziela o 15:44 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:44 W dniu 24.10.2024 o 14:22, TheJW napisał: @Eathan zaciekawiłeś mnie tym urządzeniem. Wklejasz, bo używasz/-łeś, czy znalazłeś na Ali? Nie używam. Zaciekawiło mnie, na FB na kolarskie AliExpress jest duży wątek użytkowników. Generalnie chwalą. Zastanawiam się czy młodej nie kupić bo prosty Bryton mnie wkurza 😈 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SL440 Napisano Poniedziałek o 06:53 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:53 17 godzin temu, cervandes napisał: Sigma Rox 11? Nad Roksem tez się zastanawiałem, ale z tego co widzę na zdjęciach to pokazuje on tylko małą strzałkę gdzie jechać w rogu ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano Poniedziałek o 06:59 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:59 @TheJW tutaj masz ten wątek => https://www.facebook.com/groups/kolarskiealiexpress/posts/2443300875858696/ Sporo postów, wygląda całkiem ok. Jako licznik z opcją importu exportu do Stravy i prostym prowadzeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano Poniedziałek o 08:16 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:16 Mam BSC200 i ta nawigacja jest zaskakująco niezła, osobiście mogę polecić tym bardziej że ten komputerek można dostać na promkach dobrze poniżej 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu @TheJW ciekawostka => https://www.pepper.pl/promocje/komputer-rowerowy-geoid-cc600-z-monetami-mozliwe-nawet-za-155zl-opis-917099 U mnie wyszło 155 zł więc zamówiłem na testy. Potem dam koledze co to ze smartfonem jeździ i ciągle coś nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu @Eathan ta grupa jest jakaś elitarna? Albo mam bana, mimo że nigdy na niej nie byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Nie jest, typowa grupa na FB. Trzeba się przyłączyć. Potem widać wszystko. Btw jest próbka i navi geoid da się kupić za 155 zł. Z ciekawości zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu No właśnie w tym problem, że nie mogę się przyłączyć - nie wyszukuje mi tej grupy, a jak próbuję wejść przez link, to wygląda jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu To musisz mieć bana na tej grupie, u mnie działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Igpsport BSC 300. - Super nawigacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi